herbal remedy 36

alles over de

Groene edelsteen

Al deze edelstenen zijn

groen

herbal remedy 35

Je zoekt naar een groene edelsteen. Als je al weet dat het voor o.a. leven vanuit je hart en negativiteit loslaten is, scroll dan direct naar beneden. Hier staan groene edelstenen, kettingen en andere sieraden voor jou. Wil je meer eerst meet weten over licht- en donkergroene varianten en de betekenis? Lees dan hieronder snel verder!

groene edelsteen

Werking van de groene edelsteen?

De groene edelsteen is het meest populair van alle edelstenen. Dat is waarschijnlijk niet zonder reden. De kleur groen op zichzelf heeft al veel positieve betekenissen. Zo staat het voor groei, bloei en leven. Wat al reden genoeg is om voor de kleur alleen te kiezen. Toch heeft elke groene edelsteen zijn eigen kenmerken, toegeschreven werkingen en betekenissen. In de link van de alinea hieronder kan je hier meer over vinden. De meest genoemde reden voor het aanschaffen is het meer voelen, het uit je hoofd halen. Niet verwonderlijk zou de steen dan ook helpen bij het loslaten van negatieve gevoelens en gedachten. Wat fijn is als je last hebt van meer tijd doorbrengen in je hoofd i.p.v. daadwerkelijk te leven en te ervaren.

Elke steen heeft zijn eigen eigenschappen, welke vaak gekoppeld worden aan spirituele, emotionele en fysieke klachten. Hier vind je zo’n overzicht van edelstenen o.b.v. klachten bijvoorbeeld. Disclaimer: wij zijn verplicht om te vermelden dat edelstenen geen helende werking hebben. Vervang dus nooit professionele hulp en medicijnen voor edelstenen en raadpleeg altijd een arts. Wij zien zelf de groene edelsteen als ondersteuning omdat we werken vanuit het Animisme (het zien dat alles energie heeft).

 

Donkergroene edelsteen

Een donkergroene edelsteen is bijv. de Robijn in Zoisiet. Deze varianten worden toegeschreven aan het hartchakra. Ze zouden harmonie brengen, je meer in het hier en nu helpen te zijn. Dat doen ze door je meer te laten voelen en negativiteit los te laten. Zodat je met een positieve focus in het leven kan staan. De steen brengt vooral hoop en optimisme met zich mee. Heb je last van negatieve gedachten? Pieker je veel? Of voel je je vaak pessimistisch? Dan helpt deze kleur steen volgens de gebruikers. 

Licht groene edelsteen

De licht groene edelsteen is ook toegeschreven aan het hartchakra. Echter worden veel van de licht groene edelstenen ingezet voor het vinden van verlichting. Dit is handig als je  bijvoorbeeld worstelt met een lastige situatie of conflict. Waardoor je verdriet, angst of wrok ervaart. Net als veel van de kleuren blauw helpt het je om balans te vinden. Het effect ligt dicht bij elkaar. Het is dus ook niet raar dat je veel blauwgroene edelstenen tegenkomt.

 

Groene edelsteen betekenis

De groene edelsteen wordt o.a. ingezet voor:

1. Meer voelen.
2. Balans.
3. Harmonie in gevoelens.
4. Negativiteit loslaten.
5. Tegen stemmingswisseling.
6. Positiviteit versterken.
7. Zuivering van lichaam en geest.
8. Spiritualiteit bevorderen.
9. Dankbaarheid vergroten.
10. Onafhankelijker worden.

 

Groene edelsteen producten die anderen kiezen.

Een voorselectie van onze meest gekozen groene edelstenen; Robijn in Zoiset, Aquamarijn, Fluoriet, Smaragd Muzo en Unakiet – en één exclusieve ketting. Alles voor als je al weet waarvoor je de steen zoekt.

Verbondenheid

Medeleven

Zelfvertrouwen

Beter aarden

Rust en kalmte

Wedergeboorte

Ontdek de wereld van groene edelstenen

Groene edelstenen, een schat van de natuur, bieden een uniek palet van kleuren en betekenissen. Deze edelstenen, variërend van de diepe tinten van smaragd tot de zachte glans van peridoot, hebben elk een eigen verhaal en kracht. In dit artikel duiken we in de betoverende wereld van groene edelstenen en verkennen we hun eigenschappen, betekenis, en populariteit.

De betovering van de groene Edelsteen

Waarom groene edelstenen uniek zijn: Elke groene edelsteen bezit een unieke combinatie van mineralen, wat resulteert in een breed scala aan groentinten. Deze diversiteit maakt elke steen uniek met zijn eigen charme en karakter.

Verschillende soorten groene edelstenen: van smaragd tot peridoot: Er is een rijke variëteit aan groene edelstenen beschikbaar.

Enkele bekende zijn:

 • Smaragd: Bekend om zijn rijke, levendige groene kleur.
 • Peridoot: Biedt een heldere, limoengroene tint.
 • Jade: Gewaardeerd om zijn subtiele groene tinten en diepe culturele betekenis.
 • Malachiet: Opmerkelijk door zijn banded licht- en donkergroene kleuren.

Eigenschappen van groene edelstenen

 • Duurzaamheid en hardheid, een technische omschrijving: Groene edelstenen variëren in hardheid op de Mohs-schaal, waardoor sommige stenen zoals smaragd ideaal zijn voor sieraden die dagelijks gedragen worden, terwijl zachtere stenen zoals malachiet beter geschikt zijn voor items die minder frequent worden gebruikt.
 • De spirituele krachten van groene Steen: Veel groene edelstenen staan bekend om hun heilzame spirituele eigenschappen. Ze worden vaak geassocieerd met groei, genezing en vernieuwing.

Populaire groene edelstenen

 • Smaragd: De Koning der groene edelstenen: Smaragd staat hoog aangeschreven vanwege zijn diepe, rijke kleur en is vaak het symbool van rijkdom en macht.
 • Malachiet en jade: Symbolen van groei en vernieuwing: Beide stenen worden al lang gewaardeerd in verschillende culturen om hun schoonheid en vermeende helende krachten.

Aanvullende notities

Groene edelstenen behouden hun allure niet alleen vanwege hun esthetische aantrekkingskracht maar ook vanwege hun veelzijdigheid en betekenis in verschillende culturen over de hele wereld. Of het nu gaat om de luxe van een smaragden ring of de rustgevende aanwezigheid van een jade amulet, groene edelstenen blijven een populaire keuze voor zowel verzamelaars als liefhebbers van fijne sieraden. Door hun verbinding met de natuur symboliseren deze edelstenen groei, vernieuwing en de ononderbroken cyclus van leven, waardoor ze een doordachte toevoeging zijn aan elke collectie.

Het kiezen van uw perfecte groene edelsteen

Waar je op moet Letten bij het kopen van groene edelstenen

De invloed van kleur en zuiverheid

 • Bij de keuze van een groene edelsteen is de intensiteit en zuiverheid van het groen cruciaal. Denk aan smaragd of peridot voor een levendige uitstraling.
 • Onzuiverheden kunnen uniek of ongewenst zijn; transparantie en kleurconsistentie bieden vaak meer waarde.

Herkomst en ethisch verkrijgen van edelstenen

 • Traceerbaarheid en ethische bronnen zijn essentieel. Kies voor edelstenen zoals jade of malachiet, die bekend staan om hun ethische winning.
 • Certificeringen kunnen de herkomst bevestigen, wat bijdraagt aan de authenticiteit en waarde van uw steen.

Groene edelsteen sieraden trends

Trendy Groene Edelsteen Ringen en Halskettingen

 • Groene stenen zoals toermalijn en chrysopraas zijn populair in ringen met een zilveren of gouden afwerking.
 • Halskettingen met subtiele groene accenten zoals aventurijn geven een frisse touch aan elke outfit.

Hoe U Groene Edelsteen Accessoires Combineert

 • Combineer lichtere groene stenen met neutrale tinten voor een dagelijkse look.
 • Voor een avondje uit, kies gedurfde stukken met smaragd of tsavoriet om op te vallen.

Onderhoud en Verzorging van Groene Edelstenen

Eenvoudige Stappen voor Dagelijkse Zorg

 • Reinig uw groene stenen zoals fluoriet of alexandriet zachtjes met warm water en een zachte borstel.
 • Bescherm ze tegen harde stoten en extreme temperaturen om barsten of kleurverlies te voorkomen.

Professioneel Onderhoud voor Langdurige Schoonheid

 • Laat uw groene sieraden jaarlijks controleren door een juwelier om ervoor te zorgen dat de zettingen en stenen intact blijven.
 • Professionele reiniging kan de glans van stenen als peridoot en chrysocolla herstellen, waardoor hun schoonheid door de jaren heen behouden blijft.

Door bovenstaande richtlijnen te volgen, kunt u er zeker van zijn dat u een groene edelsteen kiest die niet alleen voldoet aan uw esthetische wensen maar ook een verstandige, ethische aankoop vertegenwoordigt. Met de juiste zorg en onderhoud kunnen uw groene edelstenen een leven lang meegaan en zelfs van generatie op generatie worden doorgegeven als een dierbaar familiestuk.

De Heilzame Werking van Groene Edelstenen

Groene edelstenen hebben door de eeuwen heen een fascinatie en mysterie bij mensen opgewekt. Hun levendige kleuren en unieke eigenschappen worden vaak geassocieerd met genezing, balans, en welvaart. Dit artikel verkent de rol van groene edelstenen in alternatieve geneeswijzen, wetenschappelijk onderzoek, en culturele mythen, met een focus op hoe deze wonderlijke stonen kunnen bijdragen aan ons welzijn.

Groene Edelstenen in Alternatieve Geneeswijzen

 • Chakra Balancering met Groene Edelstenen
  • Smaragd – Bekend als de steen van succesvolle liefde, wordt smaragd gebruikt voor het harmoniseren van het hartchakra.
  • Malachiet – Met zijn diepgroene kleur staat malachiet bekend om het activeren van het hartchakra en het bevorderen van emotionele genezing.
  • Jade – Deze steen trekt geluk aan en bevordert hartchakra-balancering voor emotioneel evenwicht.
 • Groene Edelstenen voor Emotioneel Welzijn
  • Amazoniet – Helpt bij het verminderen van stress en het opbouwen van persoonlijke veerkracht.
  • Groene aventurijn – Wordt vaak de ‘steen van kans’ genoemd en helpt bij het loslaten van oude patronen en angsten.

Wetenschappelijk Onderzoek naar Groene Edelstenen

Wat Zegt de Wetenschap Over de Kracht van Edelstenen?

Onderzoeken suggereren dat hoewel de heilzame effecten van edelstenen niet altijd wetenschappelijk kunnen worden bewezen, veel mensen verlichting en verbeteringen rapporteren in hun welzijn door hun gebruik.

Groene Edelstenen en Hun Plaats in Moderne Therapieën

Er is een groeiende interesse in hoe deze edelstenen kunnen worden geïntegreerd in wellness-programma’s, van yogalessen waarin groene edelsteenkristallen worden gebruikt, tot spabehandelingen die de rustgevende eigenschappen van jade benutten.

Verhalen en Mythen Rondom Groene Edelstenen

Historische betekenis van groene steen

Groene edelstenen zoals smaragd en jade hebben een rijke geschiedenis vol symboliek in verschillende culturen, waarbij ze vaak werden gezien als symbolen van vruchtbaarheid, groei, en vernieuwing.

Groene edelstenen in legenden en lore

Van de smaragden tabletten van Hermes Trismegistus tot de legendarische groene steen van Avalon, groene edelstenen zijn al lang omhuld met mystiek, biedend ongekende kracht en bescherming aan degenen die ze dragen.

Door de eeuwen heen blijven groene edelstenen zowel in fysieke als spirituele zin fascineren. Hun betekenis en gebruik weerspiegelen de menselijke behoefte aan verbinding met de natuur en het streven naar innerlijke harmonie en genezing. Of je nu wordt aangetrokken door de esthetische schoonheid van deze stonen of hun mogelijke heilzame effecten, groene edelstenen bieden een ongeëvenaarde verrijking van ons leven.

Welke soorten groene edelsteensieraden biedt u aan? Wij bieden een gevarieerde collectie aan, inclusief ringen, oorbellen en andere producten, versierd met prachtige groene edelstenen zoals turkoois, peridoot, amazoniet en toermalijn. Onze selectie omvat opties in zowel zilver als 925 sterling, om aan verschillende smaken tegemoet te komen.

Kan ik unieke edelstenen zoals apatiet of alexandriet in uw voorraad vinden? Ja, we zijn trots op het aanbieden van unieke groene edelstenen zoals apatiet, alexandriet, chrysoberyl, chrysopraas en meer. Elk stuk wordt zorgvuldig geselecteerd om te verzekeren dat het voldoet aan onze hoge kwaliteitsnormen.

Heeft u edelstenen voor enthousiastelingen van minder gangbare mineralen? Absoluut. Voor diegenen die geïnteresseerd zijn in minder gangbare mineralen hebben we een fascinerende selectie die mozaïek granaat, rookkwarts, rozenkwarts en zelfs de opvallende tijgeroog omvat, onder anderen. Onze voorraad wordt continu bijgewerkt met nieuwe aankomsten.

Welke soort korting kan ik verwachten op groene edelsteensieraden? Wij bieden een scala aan kortingen op onze groene edelsteensieraden, om ervoor te zorgen dat u stukken vindt die bij uw budget passen, van voordelige opties tot high-end stukken. Abonneer u op onze nieuwsbrief om updates te ontvangen over nieuwe kortingen en collecties.

Kan ik sieraden van natuurlijke edelstenen vinden? Ja, al onze edelstenen, inclusief populaire opties zoals aventurijn en maansteen, zijn natuurlijk. We hechten veel waarde aan de authenticiteit en natuurlijke schoonheid van onze edelstenen en bieden u unieke en echte producten.

Zorgt u voor klanten die op zoek zijn naar edelsteensieraden in specifieke kleuren? Onze collectie omvat een breed scala aan kleuren, niet alleen groen. U vindt edelsteensieraden in blauw, grijs, amber, rood, roze, paars, wit en geel, dus er is iets voor elke kleurvoorkeur.

Zijn er opties voor gepersonaliseerde edelsteensieraden? In feite bieden wij mogelijkheden voor personalisatie van uw sieraden met verschillende edelstenen, maten en instellingen. Of u nu een ring, oorbellen of een ketting zoekt, u kunt uw stuk aanpassen aan uw persoonlijke stijl.

Wat maakt uw groene edelsteensieraden speciaal? Onze toewijding aan kwaliteit, diversiteit en klanttevredenheid onderscheidt ons. Van ruwe, ongeslepen stenen tot gepolijste edelstenen gezet in gouden of zilveren frames, elk stuk wordt zorgvuldig geselecteerd. Bovendien zorgt onze gratis ophaalservice voor bepaalde bestellingen en ons uitgebreide productassortiment voor een bevredigende winkelervaring voor elke klant.

Hoe kan ik zorgen dat ik de juiste maat kies bij edelsteensieraden? Wij bieden gedetailleerde maatinformatie en professioneel advies om u te helpen bij het kiezen van de perfecte pasvorm voor ringen, armbanden en halskettingen. Aarzel niet om contact met ons op te nemen bij vragen over maatbepaling.

Biedt u richtlijnen aan voor de verzorging van groene edelsteensieraden? Ja, wij bieden uitgebreide verzorgingsinstructies voor al onze edelsteensieraden om hun schoonheid en duurzaamheid te behouden. Dit omvat advies over opslag, reiniging en hantering van uw waardevolle stukken.