Entiteiten in huis?

 

Entiteiten in huis

Als je zocht op entiteiten in huis symptomen, zoek dan niet verder. Op deze pagina gaan we uitgebreid in op entiteiten in huis verwijderen, waar je op kan letten, waarom ze blijven hangen en meer. Weet je zeker weet dat je entiteiten in huis hebt, maar lukt het jou zelf niet om er vanaf te komen? Komt het bijvoorbeeld weer terug na een poging met witte salie smudging?  Dan kan het zinvol zijn een huisreiniging te laten doen. Heksen hebben vaak kennis van entiteiten / energieën.  Zij weten zelf wanneer ze hulp nodig hebben, of zo niet, wat de oorzaak is en hoe zij de situatie moeten oplossen. 

Iedereen die last heeft van entiteiten kan bij ons terecht voor een huiszuivering. Via info@moonchildren.nl kun je vrijblijvend contact met ons opnemen om de mogelijkheden af te stemmen.
Wil je zelf aan de slag met een huiszuivering? Dan kun je in onze webshop terecht voor de juiste benodigdheden.

Ben je nog niet zo bekend met hekserij en entiteiten? Check dan de onderstaande vraag en antwoord sectie.

Wat zijn entiteiten?

Een entiteit wordt in de volksmond ook wel geest of (dolende) ziel genoemd. Het woord kent vele definities en kent in de praktijk vele vormen. Het wordt gedefinieerd als “vormen van energie met een intelligent bewustzijn”, “een wezenlijkheid, iets wat echt bestaat” of “iets wat bestaan heeft, maar is overleden”. Er bestaan zowel goede entiteiten die willen helpen, neutrale entiteiten die eigenlijk weinig of niks doen en vervelende entiteiten die je actief tot last kunnen zijn. Dat een entiteit altijd een overleden persoon is een hardnekkige fabel. Over de verschillende soort entiteiten lees je in deze Q&A sectie meer. Over het algemeen zijn de meeste entiteiten niet kwaadwillend. Veel mensen claimen daarnaast dat de entiteiten die je lastig vallen – je niet met opzet lastig vallen. Wij geloven dat dit vaak het geval is, maar dat het ook zeker kan voorkomen dat ze dit wel bewust doen.

Entiteiten in huis?

Geen paniek. In 85% van alle gevallen dat mensen denken dat ze last hebben van entiteiten, maar is er eigenlijk een rationele verklaring. Zo kunnen tikkende geluidjes bijvoorbeeld afkomstig zijn van leidingen (op plekken waar je ze niet verwacht) en krakende traptreden, vloeren of kozijnen kunnen te maken hebben met het uitzetten van het hout bij temperatuursveranderingen. Het horen, zien, ruiken en voelen van entiteiten kan ook een hallucinatie zijn door (recent of langer geleden genomen) psychedelica. In de resterende 15% van de gevallen zijn lang niet alle entiteiten een bedreiging.

Hoe ziet een entiteit eruit?

Hoe je een entiteit ziet verschilt, zowel per persoon als per entiteit. Het kan zijn dat je de entiteit deels en heel doorzichtig ziet, juist in vaste vorm of d.m.v. geluid of een fysieke activiteit opmerkt. Een hardnekkige fabel is dat entiteiten er altijd uitzien als mensen. Je kan ook stippen, flitsen, bollen, figuren (zoals bijvoorbeeld spiralen), mistvormen, symbolen en andere dingen zien. Entiteiten bepalen grotendeels zelf hoe jij ze ziet. Daarnaast ben jij voor een deel ervan bepalend hoe jij ze ziet of kan zien (afhankelijk van je spirituele niveau), niet iedereen ziet dus dezelfde entiteit (op dezelfde manier).

Het kan zijn dat je maar een klein deel van een entiteit ziet, bijvoorbeeld alleen het gezicht en / of stukken van het bovenlichaam. Ook de transparantie kan variëren van nauwelijks tot helemaal zichtbaar. Hetzelfde geldt voor de mate van details. Veel mensen zien bijvoorbeeld alleen een silhouet-achtige vorm. Deze herken je door er langer naar te kijken, het silhouet of de randen ervan lijken dan dikker en in beweging. Veel mensen omschrijven de lucht als “hete lucht die ontsnapt uit een oven”. Het is vergelijkbaar met het aura dat mensen, dieren en objecten om zich heen hebben. Als je je langer focust zal je dit makkelijker zien.

Entiteiten zijn er in allerlei soorten en maten. Van een kleine orb ((licht)bolletje) tot mensen- of mistvorm en zelfs entiteiten die met hun aanwezigheid een kamer zwart kunnen laten kleuren.

Dezelfde entiteit kan zich op meerdere manieren laten zien of op een andere wijze zich (specifiek) aan jou kenbaar maken. Ze kunnen ook minder zichtbaar blijven of worden om energie te besparen. Daarnaast hangt een groot deel van de ervaring af van jouw spirituele aanleg en ontwikkeling – en het soort entiteit waar je mee te maken hebt.

Waarom valt een entiteit me lastig?

Dat kan bijvoorbeeld omdat ze met een missie gestuurd zijn. Dit kan afkomstig zijn van mensen die ermee weten te werken en je kwaad willen doen. Ga in dat geval wie het zou kunnen zijn en maak het ongedaan. Het kan ook zijn dat de entiteit een (heilige) grond zoals een begraafplaats of plek met een verleden beschermd, waarop jouw huis toevallig gebouwd is. De vaakst voorkomende scenario’s zijn dat een overleden persoon zijn voormalige huis beschermd of dat jij / je partner de entiteit op een (on)bewuste manier aanroept. Meer daarover lees je bij het kopje ‘entiteiten en ik’.

Zijn entiteiten kwaadwillend?

Je zou in alle bovenstaande gevallen kunnen zeggen dat het niet de schuld van de entiteit is. Het is slechts de opdracht van de entiteit. Een andere simpele verklaring is dat ze naar je uithalen omdat ze gefrustreerd zijn omdat ze ‘de overgang’ (nog) niet hebben kunnen maken, misschien al eeuwen niet. Van dit soort entiteiten kun je last hebben, terwijl andere entiteiten rustig langs je kunnen leven. Entiteiten hoeven per definitie niet slecht te zijn.

Wil je hulp bij de bovenstaande situaties dan kun je ons inschakelen. Je bent uiteraard vrij om te kiezen door wie je het laat doen, maar zorg altijd dat je iemand (of liefste meerdere mensen) kiest met veel kennis en ervaring.

Hoe merk ik een entiteit op?

Net als mensen een voorkeur hebben in informatie tot zich nemen (luisteren, horen, ervaren), geldt dat ook bij het opmerken van entiteiten. Sommige mensen zullen een entiteit sneller ruiken, anderen horen, zien of voelen. Als je je spiritueel ontwikkelt kan het zijn dat je entiteiten nog beter gaat opmerken of ook met andere zintuigen. Dit kan echter ook komen doordat de entiteit zich verder ontwikkeld of zich meer kenbaar aan jou wil maken. Om je een beeld te geven van waar je op kan letten beschrijven we de kenmerken per entiteit kort per kopje.

Om een geest ‘op te merken’ hoeft het dus niet te zijn dat je een schim ziet. De kans is waarschijnlijker dat je een onverklaarbare koude vlaag of hand voelt, een onherleidbare fluisterstem / geroezemoes of ‘wind ziet’ aan de vlam van kaarsen bijvoorbeeld die ‘er niet hoort te zijn’. 

Negatieve entiteit opmerken

Een entiteit in huis hoeft helemaal niet negatief te zijn, geen kwade bedoelingen te hebben. Het is belangrijjk dat je voor jezelf altijd checkt hoe iets aanvoelt. Het kan zomaar energie zijn van de vorige bewoners of een overleden persoon. Voor je dit weet zou je contact moet leggen, maar ik adviseer je dit niet ondoordacht te doen. Hierdoor een kan een entiteit zich juist meer gaan manifesteren. Win altijd advies in voor je hier mee aan de slag gaat. Heb je met zekerheid last van een negatieve entiteit? Dan kan een huiszuivering helpen. Win ook hier advies voor in. Zo voorkom je verergering.

Geest (overleden persoon)

Geest, dolende ziel, spirit, energie van een overledene. Ook geesten kennen vele benamingen. Je kan ze bijvoorbeeld tegenkomen in de keuken of in de woonkamer, waar ze uit het raam kijken of (hun voormalig) dagelijkse activiteiten verrichten. Het kan zijn dat een ziel van een overleden persoon of dier blijft hangen. Bijvoorbeeld omdat ze niet verder willen, niet weten dat ze dood zijn, bang zijn om de overgang te maken, gehecht zijn aan een voorwerp / huis of zich verplicht voelen om een missie af te maken. Voorbeelden hiervan zijn: het beschermen van een dierbare of het bedrijf dat de ziel achterlaat. Zo zijn er nog veel meer redenen.

Over het algemeen hoef je van dit soort entiteiten geen last te hebben. Een dolende ziel kan wel tot last zijn wanneer hij / zij te beschermend is of simpelweg kwaadwillend. Bijvoorbeeld als de entiteit duidelijk wil aangeven dat er niemand in “zijn huis” mag wonen. Je kan een geest visueel opmerken, dingen zien bewegen, hem of haar horen of ruiken (bijv. in de vorm van een herkenbare parfum lucht). 

In de meest duidelijke vorm lijkt het alsof je een écht persoon (deels transparant) ziet op zijn of haar voeten na. Het kan ook zijn dat je alleen een gezicht ziet en/of delen van het lichaam. De kleur van deze entiteiten is voornamelijk wit-/grijsachtig, De mate van transparantie en hoeveel je van de geest ziet verschilt.

Moet ik hulp vragen als ik een geest zie?

Niet perse, vaak kunnen entiteiten gewoon naast ons leven. Het kan vervelend worden wanneer de missie van een dergelijke geest te beschermend is of kwaad van wil. Bijvoorbeeld omdat de entiteit niet wil dat er iemand anders in zijn huis komt te wonen. Pas als je écht last hebt van deze entiteit(en) raden we je aan het huis te reinigen. Doet deze entiteit je niks, maar schrik je er van? Vraag dan met respect aan de overledene of hij zich niet zichtbaar wil maken in je aanwezigheid.

Ziet iedereen entiteiten?

Dat verschilt van persoon tot persoon. Sommige mensen zien geen entiteiten en zullen ze nooit zien. Anderen zullen ze altijd zien en weer anderen zien ze soms. Bijvoorbeeld mensen die ze als kind gezien hebben, maar deze gave hebben geblokkeerd. Het kan zijn dat deze gave terugkomt, maar het kan ook zijn dat deze wegblijft. Als je eraan werkt of in het algemeen spiritueel bezig bent is de kans dat je ze ziet groter. Overigens hoef je een entiteit in je omgeving niet altijd te zien. Het kan ook zijn dat je deze voelt, hoort of ruikt. Hoe je entiteiten in huis opmerkt? Daar komen we zometeen nog op terug.   

Entiteiten leren waarnemen

Ben je benieuwd of jij entiteiten kan opmerken? Of heb je het vermoeden dat je dit al doet? Dan kan je een workshop zintuigontwikkeling volgen om je zintuigen meer te trainen. Na de training kan je makkelijk vaststellen of je ze nu écht opmerkt, en doe je dit al, dan zal je deze door je zintuigen te trainen sneller en accurater opmerken, een-op-een begeleiding hierbij is ook mogelijk. Wil je je in het algemeen spiritueel ontwikkelen of op het gebied van hekserij dan is dit ook mogelijk. Of je entiteiten (kan en) zal zien, horen, ruiken of voelen verschilt zoals we al aangaven per persoon. Het kan ook zijn dat je hier geen aanleg voor hebt.

Symptomen van entiteiten in huis

Als je alle rationele verklaringen van onderstaande kan uitsluiten dan heb je waarschijnlijk een entiteit in huis.
• Onverklaarbare geluiden (kloppen / bonken op de deur), stemmen en / of voetstappen in huis.
• Als je door het huis loopt krijg je op sommige (specifieke) plekken: een naar gevoel zonder reden, krijgt het onverklaarbaar koud of juist heel warm, ruikt een geur die daar helemaal niet kan zijn (bijv. parfum of juist een rottende lucht), het gevoel dat je aangekeken of gevolgd wordt, het gevoel dat je daar niet weg kan of juist weg moet, het gevoel aangeraakt te worden, het gevoel overmand te worden door een bepaalde emotie (die niet van jezelf is) zoals angst, verdriet of boosheid.
• Het zien van dingen in je ooghoeken of een van de omschreven entiteiten bij de kopjes op deze pagina.
• Je ziet dingen bewegen die niet horen te bewegen (bijv. fotolijstjes, theelepels en je dekens).
• Lichten of apparatuur springen onverklaarbaar aan en uit (en er is geen storing of elektriciteitsprobleem)
• Deuren en/of ramen klappen zomaar open en dicht (zonder dat er tocht is).
• Je hebt een sterk vermoeden dat er “iets niet klopt” in je huis of dat de sfeer veranderd is zonder duidelijk aanleiding.
• Je ziet onverklaarbare (hand)afdrukken of krassen op de muur, plafond of vloeren.
• De klokken in het huis blijven op dezelfde tijd stil staan.
• Met je ogen dicht lijkt het alsof er iemand in de kamer staat.
• Je hebt het idee dat iemand die overleden is bij je in huis zit (al dan wel of niet zichtbaar), je ruikt bijv. zijn / haar typerende luchtje of hoort zijn / haar stem.
• Je hebt regelmatig onverklaarbare krassen, beten en/of blauwe plekken.
• De kamer of een hoek van de kamer wordt ineens zichtbaar veel donkerder.
• Kussens op stoelen, de bank of je bed wordt zichtbaar / voelbaar ingedrukt.

Heb je een vermoeden van paranormale activiteit? Dan raden we je aan om een camera te plaatsen. Je kan dan later terugkijken of het echt zo is. Zie je dingen onverklaarbaar bewegen, hoor je dingen of zie je onverklaarbare zaken? Dan weet je zeker dat er activiteit is en degene die je vraagt om hulp ook.

Wat kan ik zelf doen tegen entiteiten

Heb je last van entiteiten in je huis? Dan kan je zelf al aan de slag met het reinigen van jouw huis. Dit kun je o.a. doen met Witte salie, Palo Santo, Mirre, Sweetgrass een Abalone schelp en een veer. Afhankelijk van het soort entiteit en je situatie kan je andere benodigdheden inzetten. Vraag een gevorderde heks om hulp om je hierbij te adviseren. Je kan via info@moonchildren.nl contact opnemen om vrijblijvend advies te vragen.

Contact leggen met entiteiten

Wil je leren contact leggen met entiteiten? Dan raad ik je aan om de heksenopleiding te volgen of deel te nemen aan onze workshop licentie. Hierin staan we uitgebreid stil bij dit topic, wat er bij komt kijken, maar ook hoe je jezelf hier goed op voorbereid – en alles wat daarna komt.

Bestaan geesten echt?

We krijgen wel vaker de vraag: “bestaan geesten?” als met mensen met entiteiten in huis te maken denken te hebben. Kort gezegd is het antwoord: “Ja.” Laat ik dat direct nuanceren. Dit is natuurlijk een naam die mensen geven aan een fenomeen dat ze waarnemen, maar niet kunnen verklaren. Laat ik dit even verder toelichten. Het is bewezen dat alles energie heeft, mensen, dieren, maar ook bomen, planten en zelfs stenen. Dus wat je waarneemt is in ieder geval energie. Als iets zijn fysieke vorm achter zich laat kan deze energie nog steeds achterblijven. Er zijn ook pure energievormen die nooit een fysieke vorm hebben (gehad). De term ‘geest’ zou ik het toeschrijven aan iets wat wij als levend hebben kunnen ervaren. Bijvoorbeeld een persoon of dier, al dan wel of niet een bekend, maar waar nu slechts nog de energie van resteert. 

Hoe weet je welke entiteit er bij je is?

Door in te voelen. Zie, hoor, ruik of voel je iets om je heen, wat eigenlijk niet te verklaren is? Luister dan naar je gevoel. Is dit de geur van een bekende overledene bijvoorbeeld, zoals een familielid die een herkenbare parfum droeg? Dan kan het zijn dat de geest / energie van deze persoon aanwezig is.

Ruik je een sterke vieze lucht? Bijvoorbeeld: rotte eieren of zwavel (verbande lucifer lucht)? Dan is de kans aanwezig dat je met een negatieve entiteit te maken hebt.

Zie, hoor of voel je dingen, maar zonder sterke negatieve gevoelens? Wees dan niet bang. De kans is groot dat het de energie van een overledene is, een entiteit of orb die passeert of ‘woont’ in het huis. 

Wat zie je als je geesten ziet?

Je kan subtiele contouren of vormen zien in de lucht, vergelijkbaar met de warme lucht die je boven een oven of gasstel ziet. Je kan volledige of gedeeltelijke schimmen zien met of zonder kleur, zwart of wit. Entiteiten zijn er echter in vele vormen. Zo kan je ook orbs (bolletjes) zien, dingen in je ooghoeken zien wegschieten en kan je entiteiten ook horen, ruiken of voelen, afhankelijk van de ontwikkeling van jouw zintuigen. 

Hoe weet je of je een entiteit bij je hebt?

Door subtiele energie aan te voelen. Hoe sterker je zintuigen zijn ontwikkeld, hoe makkelijker dit gaat. Ruik, voel, hoor of zie je dingen die er logischerwijs niet zijn in de fysieke realiteit? Dan zijn dat signalen van de aanwezigheid van een entiteit.

Denk bijvoorbeeld aan: een koude aanraking (van een hand) of koude lucht voelen, een intens sterk gevoel van verdriet of angst dat ‘niet van jou is’ of schuifelen van voeten op de overloop of trap terwijl er niemand loopt.

Check voor je conclusies trekt eerst welke logische oorzaken je kan wegstrepen zoals: tocht van een raam, uitzettend hout (van traptreden bijvoorbeeld) door een verandering in warmte en kou, geluid dat van de buren vandaan komt, enz.

Hoe herken je negatieve energie in huis?

Alles gaat goed of ‘zijn gangetje’, maar plots lijkt het alsof ‘alles mis gaat’ en het blijft maar misgaan. Dit is iets wat kan duiden op negatieve energie in huis. Een ander veelvoorkomend voorbeeld is een plotselinge stemmingswisseling, bijvoorbeeld: Je angstig voelen, niet op je gemak, je bekeken voelen een druk op je borst of depressieve gevoelens die je eigenlijk niet kan thuisbrengen.

In uitzonderlijke gevallen kan je intense nachtmerries hebben, een ‘naar gevoel’ krijgen vaak vergezeld met een onverklaarbare kou, manifestaties zien (dreigende schimmen of fysieke objecten zien bewegen), op een vervelende manier je ‘aangeraakt voelen’ en/of onverklaarbare krassen of blauwe plekken krijgen. 

Soorten entiteiten.

Entiteiten bestaan in vele vormen en maten. We beschrijven er op deze pagina een aantal algemeen, maar er zijn binnen deze categorieën veel specifieke entiteiten. Het kan zijn dat je meerdere entiteiten tegelijk in huis hebt. Houdt er wel rekening mee dat dezelfde entiteit zich in verschillende vormen kan manifesteren.

Geesten in huis

Denk je dat je ‘last hebt’ van geesten in huis? Vraag jezelf dan af wie het zou kunnen zijn. Vorige bewoners? Bekenden? Wat zouden ze komen doen in jouw huis? Het is belangrijk om je te beseffen dat niet alle geesten of entiteiten kwaadwillend zijn. Soms kan een plekje geven in je huis en deze ‘persoon’ erkennen al rust geven, mits je er geen last van hebt tenminste. Wil je leren communiceren met geesten en entiteiten. Dan raad ik je wel aan om goed te weten waar je mee bezig bent. Je kan door communicatie ook de situatie verergeren als je niet weet wat je doet. In onze We krijgen wel vaker de vraag: “bestaan geesten?”. Kort gezegd: “Ja.” Laat ik dat direct nuanceren. Dit is natuurlijk een naam die mensen geven aan een fenomeen dat ze waarnemen, maar niet kunnen verklaren. Laat ik dit even verder toelichten. Het is bewezen dat alles energie heeft, mensen, dieren, maar ook bomen, planten en zelfs stenen. Dus wat je waarneemt is in ieder geval energie. Als iets zijn fysieke vorm achter zich laat kan deze energie nog steeds achterblijven. Er zijn ook pure energievormen die nooit een fysieke vorm hebben (gehad). De term ‘geest’ zou ik het toeschrijven aan iets wat wij als levend hebben kunnen ervaren. Bijvoorbeeld een persoon of dier, al dan wel of niet een bekend, maar waar nu slechts nog de energie van resteert. In onze heksen workshop licentie en heksenopleiding kan je hier meer over leren mocht je dit willen.

Entiteiten en jouw energie

Heb je het vermoeden van entiteiten in huis en heb jij last van plotselinge vermoeidheid, lijkt het net alsof je positieve energie verdwijnt? Dan zou het heel goed kunnen dat jouw fysiek lichaam of spiritueel lichaam reageert op de aanwezige energie. Zeker als je open staat voor energie kan het lonen om jezelf met oefeningen goed af te sluiten. Waarbij je je focust op jouw energie die van jou blijft. Dit is zowel aan te raden voor je ergens aan begint, maar ook nadat jouw huis gereinigd is. Bescherming is een doorlopend proces wat je beschermt voor negatieve energie.

Waarom je huis energetisch reinigen met Palo Santo?

Als je last hebt van negatieve energie of entiteiten in huis raden we altijd als eerste aan om Palo Santo hout te branden. De rook die er van afkomt werkt als een sterke energetische reiniger. Tegelijkertijd helpt het branden van Palo Santo je ook negatieve energie op te merken. Steek je het heilige hout aan, dan slaat de rook zwart uit op plekken waar negatieve energie hangt of waar een entiteit zich bevindt. Hiermee kan je dus je gevoel bevestigen dat je te maken hebt met entiteiten of negatieve energie. Slaat de rook juist wit of grijsachtig uit? Dan kan je uitsluiten dat er negatieve energie in huis rondhangt. Tegelijkertijd reinigt de rook dus is het altijd een win-win. Je kan de rook van het heilige hout zowel gebruiken om ruimtes te reinigen als jezelf.

Huis zuiveren van entiteiten

Wil je van een entiteit af? Dan kan je de energie in je huis reinigen met witte salie en / of andere hulpmiddelen. Dit alleen is niet genoeg. Als je witte salie brandt zonder duidelijke intentie zal er niets veranderen. Je intentie moet zijn de entiteit weg te sturen en niet meer terug te laten keren. Is het gelukt de energie weg te krijgen? Vraag via info@moonchildren.nl om advies als je niet weet hoe je dit moet doen en wat je nodig hebt.

Het branden van witte salie verandert alleen de energie in huis, je zal hier zelf actief aan moeten werken om deze energie zo te houden. Meer hierover lees je bij het kopje ‘entiteiten en ik’.

Heb je een demonische entiteit in huis zitten of een andere heel intense entiteit? Dan heb je dit waarschijnlijk heel duidelijk gemerkt. Ga in dit geval niet zelf aan de slag, zeker als je denkt hier niet voldoende kennis van te hebben. Dit kan de situatie verder verergeren. Neem hiervoor contact op met een professional. Dit kan iemand uit je omgeving zijn of een partij die een aanpak omschrijft die bij je past. We raden je aan altijd naar een partij te zoeken die bij je past en waar jij je prettig bij voelt. Wij kunnen je indien gewenst ook helpen bij een huisreiniging.

Kan je entiteiten altijd verwijderen uit huis?

Of je een entiteit (makkelijk) kan verwijderen hangt af van zijn intensiteit en doel, van jezelf en de mensen die in huis wonen. Sommige entiteiten gaan niet zonder slag of stoot en zijn enorm krachtig. Vaak kunnen wij je helpen, maar ook voor ons zijn er uitzonderingen. Als dit het geval is geven we je dit duidelijk aan. We verwijzen je dan door naar een autoriteit op het gebied van jouw specifieke situatie. Zit de entiteit aan jou of een van je medebewoners vast? Dan kan de entiteit niet zomaar verwijderd worden. Dit gaat pas wanneer je bepaald gedrag, bepaalde gedachten en/of patronen leert loslaten. Een zuivering kan wel dienen om je hier bij te ondersteunen. We raden jou of de medebewoner in het laatste geval dringend aan om aan de slag te gaan met shadow work en evt. benodigde rituelen.

Heeft iedereen last van entiteiten?

Of je een entiteit nu wel of niet hoort, ziet, ruikt of voelt, je kan er in alle gevallen wel degelijk last van hebben. Vooral wanneer het een klopgeest, donkere entiteit of demoon is. Hier kan je ook last van hebben als je helemaal niet spiritueel aangelegd bent. Als je wel spiritueel bent aangelegd kan het nog steeds zijn dat je de entiteit niet ziet (en een ander wel). De entiteiten kiezen zelf aan wie ze zich wel of niet kenbaar maken. Heb je last van entiteiten en je weet zelf niet wat je moet doen? Dan is het tijd om hulp in te schakelen. We raden je wel aan om vooraf eerst een dokter of arts te bezoeken. Het kan zijn dat je tijdelijk en/of onbewust last hebt van psychische problemen zoals psychoses of bijwerkingen van een medicijn. Zijn alle rationele verklaringen uitgesloten? Dan staan we uiteraard graag voor je klaar. Weet je het nog niet helemaal zeker? Dan kun je altijd via info@moonchildren.nl contact met ons opnemen. We bespreken dan jouw situatie en helpen je op weg.

Entiteiten bevelen naar het licht te gaan?

Als ik deze koptitel lees krijg ik de kriebels. Want wat is de reden dat een entiteit nog aanwezig is? Denk je dat deze altijd bestemd is om naar het licht te gaan? Wellicht wel, maar misschien heb je helemaal niet te maken met iets wat ooit een fysieke vorm had. Misschien heb je te maken met geesten entiteiten of een heel andere vorm van energie. Ga niet zomaar af op wat je leest op internet, zeker niet als er gegarandeerd wordt dat na een reiniging met witte salie en een abalone schelp, al je problemen opgelost zijn.

Ik heb mijn huis gereinigd, maar de entiteit is niet weg

Heb je je huis gereinigd? Houdt er rekening mee dat zelfs na een succesvolle reiniging, je enkele dagen last kan hebben van verhoogde activiteit voordat de activiteit minder wordt.

Is het een week na de reiniging nog niet rustiger? Ga dan voor jezelf na of je het ritueel op de juiste wijze hebt uitgevoerd, de materialen die je gebruikte klopten en/of je intenties (en formulering) duidelijk waren.

Waren je intenties en ritueel goed, maar is er niks veranderd? Dan kun je te maken hebben met een entiteit die niet zomaar vertrekt. Er bestaan entiteiten die al eeuwen op deze planeet zijn en die nooit een menselijke vorm hebben gehad. Er zijn ook entiteiten die zo krachtig zijn dat je ze niet zomaar wegkrijgt, zeker niet alleen en / of zonder de juiste kennis. In dat geval is het raadzaam om hulp in te schakelen.

Voor dit soort entiteiten zijn intenties om ze weg te sturen niet genoeg. Een of meerdere rituelen (laten) uitvoeren om ze weg te krijgen kan dan noodzakelijk zijn. Terwijl andere entiteiten geholpen zijn bij een begeleiding om ‘de overgang’ te maken (m.b.v. een medium). De entiteit kan ook aan jou of je partner gehecht zijn of er kan zich een portaal in je huis bevinden. We adviseren je in alle gevallen om hier nooit zelf mee aan de slag te gaan. Win eerst advies in bij iemand (uit je omgeving) die weet wat er aan de hand is. Zo kan je de situatie oplossen. Ken je niemand in je omgeving of wil je het liever door ons laten doen? Dan mag je altijd vrijblijvend contact met ons opnemen via info@moonchildren.nl 

Entiteiten en ik

Een onderschatte factor bij paranormale activiteit zijn de personen (of persoon) in huis zelf. Er zijn locatie- of object gebonden entiteiten. Deze verhoogde activiteit zie je bijvoorbeeld in tempels, verlaten gebouwen met een rijke (negatieve) geschiedenis, huizen die gebouwd zijn op een kerkhof of heilig gebied, maar mogelijk ook in jouw huis. Zeker wanneer jouw woning een rijke (negatieve) geschiedenis heeft.

Veel vaker nog zijn we zelf ‘de oorzaak’. Als mens zijnde heb je een bepaalde energie. Jouw energie trekt vervolgens dezelfde soort energie – en dus ook entiteiten – aan. Ga voor jezelf na of jij je vaak somber, depressief, angstig of verdrietig voelt. Is dat zo? Dan trek jij waarschijnlijk zelf deze entiteit aan. Je kan dan je huis zo vaak reinigen als je wilt, maar de entiteit zal terug blijven keren. Ook als je verhuist zal dit niks veranderen.

Het bovenstaande klinkt misschien confronterend, maar eigenlijk is het geruststellend. Door aan de slag te gaan met jezelf door shadow work in een van onze workshops of in therapie, kan je veel invloed op de situatie uitoefenen.

Ga jij je beter voelen? Dan zal de negatieve energie en activiteit ook minder aanwezig worden. Negatieve entiteiten voeden zich namelijk met angst, verdriet en andere negativiteit. Hetzelfde geldt voor met wie je evt. in hetzelfde huis woont.

Ken je de uitspraak “Wat je aandacht geeft groeit”? Dit geldt ook voor paranormale activiteit. Sommige mensen zijn gefascineerd door wat ze zien en willen zich spiritueel verder ontwikkelen. Als je weet wat je doet, kan werken met de andere zijde je veel brengen. Wij moedigen dit alleen maar aan! Wat we niet aanmoedigen is het communiceren met entiteiten zonder hier de juiste kennis van te hebben. Dit kan resulteren in een entiteit die een band voelt – en daardoor niet meer weg wil, vaker aanwezig is of zelfs (te) beschermend wordt. Deze bescherming kan goed bedoeld zijn, maar snel uit de hand lopen of een list van een demoon zijn.

Heb je last van een (drugs)verslaving? Dan stel je je (bewust of) onbewust meer open voor spirituele activiteit. Een verslaving leidt ook tot negatieve energie. Je brandt je geluksstofjes op en krijgt last van een disbalans. Met daarin uitersten van jezelf negatief of somber voelen, met name de dagen dat je geen verdovende middelen tot je neemt. Deze negatieve energie.. je raadt het al, trekt negatieve energie en entiteiten aan. Het kan ontzettend lastig zijn om van een verslaving af te komen, lukt dit je niet alleen? Neem dan direct contact op met een professional om je hierbij te helpen.


Spiritueel en emotioneel in balans?

Als je (tijdelijk) uit balans bent kun je verhoogde paranormale activiteit opmerken. Dit kan ontstaan door een burn-out, fysieke of mentale ziekte, maar ook door een vervelende situatie waar je in zit. Probeer wanneer je deze disbalans opmerkt z.s.m. jezelf in balans te brengen. Dit kun je doen door een liefdevol ritueel voor jezelf uit te voeren, vaker leuke dingen te doen, de natuur in te gaan, tijdelijk natuurlijke supplementen te gebruiken, de verbinding met anderen op te zoeken en erover te praten. Afhankelijk van de intensiteit is het wellicht verstandig met een professional te praten. 

Kan ik mijn huis door jullie laten zuiveren?

Een huiszuivering is mogelijk op afspraak. Neem via info@moonchildren.nl contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Wij nemen daarna telefonisch contact met je op om de situatie te bespreken. De kosten variëren afhankelijk van de grootte van het huis, benodigdheden, tijd en evt. verdere wensen. We stemmen het totaalbedrag samen goed af voor we aan de slag gaan. 

Ben ik bezeten?

Wij kunnen dit nooit met zekerheid vaststellen. Het kan zijn dat je volledig bezeten bent of in het voorproces van bezetenheid zit. In beide gevallen adviseren wij je direct contact te zoeken met een expert.

Heb je het vermoeden dat iemand bezeten is (of jijzelf)? Dan raden we je sterk aan eerst zoveel mogelijk rationele verklaringen uit te laten sluiten. Bezoek een dokter, psychiater, arts, check het medicijn en/of drugsgebruik, verandering in leef-, woon- en werk-situatie, stress, slaaptekorten, psychische klachten, enz. Er zijn namelijk veel factoren die ervoor kunnen zorgen dat zijn, haar of jouw gedrag plots veranderd is.

Wat zijn bekende indicaties van bezetenheid?
• Plotselinge (radicale) verandering in gedrag.
• Het gevoel hebben dat je zelf geen controle hebt, maar wordt geleid door iets of iemand anders.
• Een afwezige blik en geen oogcontact maken.
• Een verandering van de kleur van de iris en grootte van pupillen.
• Een verloren tijdsbesef (black-outs)

Er zijn nog veel meer indicaties zoals fysieke klachten, veel last van nachtmerries, rusteloosheid en je terugtrekken en willen slapen. We adviseren je bij een vermoeden meer informatie te zoeken van betrouwbare bronnen. Schiet niet direct in paniek, er zijn in veel gevallen genoeg rationele redenen die ervoor zorgen dat jij of de ander zich zo voelt.

Op dieren lijkende entiteiten

Dit zijn energieën van dieren. Ze lijken op – of zijn eigenlijk – geesten. Is je huisdier bijvoorbeeld recent overleden en had je er een hechte band mee? Dan kan het zijn dat je hem of haar ziet. Hoe je deze entiteit ziet kan verschillen, net als met de waarneming van geesten van overledenen. Zie je een reptiel-achtig wezen wat niet jouw huisdier was? Dan kan je last hebben van een lagere/negatieve entiteit.

Lagere entiteiten

Lagere entiteiten is een containerbegrip. Het woord lagere refereert naar de lagere energieën en frequenties van deze wezens. Dit zijn entiteiten die zich voeden met je angst, onverwerkte trauma’s en negativiteit. Dat kan het voor jou lastig maken om hier zelf overheen te komen. Je kan je daardoor moe, rusteloos, piekerig, verdrietig, boos of angstig (blijven) voelen. Ga voor jezelf na of je ook echt reden hebt om je zo te voelen. Als dat niet zo is werk er dan actief aan om dit gevoel los te laten. Want hoe langer je in dit gevoel blijft hangen, hoe meer je de entiteiten voedt en hoe meer ze zich kunnen hechten en manifesteren. Door aan jezelf te werken, je energie ten goede te veranderen en je huis te reinigen kun je jezelf losweken van deze energie. Doe je dit niet? Dan kan je wellicht van deze entiteit afkomen, maar zal je dezelfde soort entiteiten en energie blijven aantrekken. Deze entiteiten hechten zich bijvoorbeeld vaak aan mensen met een verslaving, depressie, slecht zelfbeeld of andere vorm van negativiteit / zelfdestructief gedrag.

Lagere entiteiten worden door de meeste mensen omschreven als ‘boosaardig’, ‘kwaadaardig’ of ‘demonisch’. Kenmerkend aan hen is dat ze met jou en je gevoelens kunnen spelen. Dat is vaak hun doel, plagen, pesten of jou je slecht laten voelen. Zo kunnen zij zich met jouw negatieve energie (blijven) voeden. Bewegende objecten, onverklaarbare geluiden zoals gebonk en getik, (demonische) stemmen, zomaar dichtslaande deuren / ramen, krassen op jou / je muren en deuren en aan en uit springende apparatuur, zijn kenmerkend als je met dit soort entiteiten te maken hebt. Op witte en gouden kleuren na (tenzij ze vermomd zijn als hogere entiteit) kunnen ze allerlei kleuren hebben.

In tegenstelling tot geesten hebben ze echter zelden een mensachtige vorm. Je kan ze o.a. waarnemen als zwarte mist / wolk, monsterachtige wezens en demonen.

Hogere entiteiten

Dit zijn entiteiten waar je je geen zorgen om hoeft te maken. Ze staan in verbinding met de bron en worden geassocieerd met – en gezien als – licht. In deze categorie vallen gidsen, (aarts)engelen en goden. Hoe zij zich openbaren en in welke vorm verschilt per persoon.

Zijn er nog andere entiteiten?

Ja, er zijn nog andere soort entiteiten, maar hier we zien deze niet als relevant voor huisreinigingen. Daarom gaan we er op deze pagina niet dieper op in.

Entiteiten wegsturen uit je huis?

Entiteiten wegsturen is niet altijd verstandig. Heb je gecheckt of dit een negatieve of positieve entiteit is? Is de entiteit er misschien om je te helpen, te waarschuwen of om je lastig vallen? Waar gaat de entiteit heen nadat je hem, haar of het hebt weggestuurd? Heb jij er last van? Is het gebonden aan jou of je huis? Dit zijn een aantal van de vragen die je jezelf zou moeten stellen. Zeker als je te maken hebt met een entiteit waar je last van hebt. Wees met wat je ook doet altijd doordacht en ga onderbouwd te werk. We helpen je graag op weg.

Hoe kom ik van een entiteit af?

Door de entiteit te bevelen om te vertrekken. Het huis waar je woont is immers van jou nu. En een entiteit heeft geen toestemming jou aan te raken als jij dat niet wilt. Het bevel om een energie weg te sturen kan je in gedachten doen, maar omdat je dit met kracht en je volledige intentie moet doen (dus niet lief vragend), werkt het beter dit hardop te zeggen. Als dit niet werkt kan je eventueel hulpmiddelen gebruiken. Belangrijk: vraag jezelf af waarom je de entiteit wilt wegsturen en of dat wel nodig is. Een entiteit kan namelijk ook specifiek voor jou of je omgeving aanwezig zijn met goede bedoelingen.  

Waar kunnen geesten niet tegen?

Het is belangrijk te weten dat geesten energie zijn, zo heb je ook entiteiten en andere energieën. Energie kan over het algemeen geremd of geabsorbeerd worden met (zwart) zout.

Verder kan je jezelf en je huis spiritueel reinigen door bijvoorbeeld reinigende kruiden te branden. Heb je het gevoel dat je lastig gevallen wordt door een geest of energie – en wil je dat dit stopt? Dan is het echter veel belangrijker om met jezelf in balans te komen. Vanuit jouw kracht beveel je vervolgens de energie jou met rust te laten – en jouw huis te verlaten.

Werkt dit niet? Dan is het raadzaam om iemand in te schakelen met veel kennis op dit gebied. Energieën zijn er namelijk in vele vormen – en zijn niet altijd ‘zomaar te verwijderen’. Sommige energieën laten zich simpelweg niet verwijderen en/of zijn er juist met een reden. Dit kunnen dus ook goede bedoelingen zijn.

Waarom na een energetische reiniging zout gebruiken?

Wanneer je de negatieve energie eenmaal buiten hebt kan je zout gebruiken als bescherming tegen negatieve energie. Zout werkt namelijk beschermend tegen negatieve energie. Daarom worden er bij rituelen vaak cirkels van zout gebruikt om de energie die binnen de cirkel zit in de cirkel te houden en de energie buiten de cirkel erbuiten. Om een huis energetisch te beschermen worden deze zoutsoorten het vaakst gebruikt: zwart zout, Keltisch (zee)zout en himalayazout. 

Zwart zout strooi je op een hoopje in de hoeken van je kamers. Zwart zout absorbeert negatieve energie. Na een maand vervang je het en gooi je het oude zout en de energie die eraan kleeft weg.

Keltisch zout werkt reinigend. Dit kun je bijvoorbeeld in bad gebruiken als je zelf last hebt van negatieve energie. 

Himalaya zout wordt het vaakst gebruikt om je te beschermen tegen negatieve energie wanneer je slaapt. Daarom zijn zoutlampen op slaapkamers ook zo populair, daarnaast geeft dit een aangenaam warm licht. 

Welke vorm van zout je ook kiest. Je intentie telt. Geloof je niet in wat je aan het doen bent? Dan zal je er weinig van merken. Het is juist de intentie die jouw  kracht, energetische reinigen en spirituele bescherming versterkt. 

Hoe verwijder ik negatieve energie?

Volg deze 4 stappen om negatieve energie uit je huis te verwijderen:

Stap 1: Brand Palo Santo

Stel door het branden van Palo Santo vast of er negatieve energie in huis is. Als de rook uitslaat op specifieke plekken weet je dat je last hebt van negatieve energie in huis.

Stap 2: Reinigen

Brand de house cleaning mix. De rook verwijdert de negatieve energie. Zorg dat je jouw intentie focust op de energie verwijderen.

Stap 3: Positieve energie aantrekken

Vergeet niet na een reiniging weer positieve energie aan te trekken. Dit kan je doen met de house blessing mix.

Stap 4: Absorbeer energetische restanten

Eventueel kun je na een reiniging in elke hoek van de kamer een bergje zwart zout leggen. Stofzuig dit na een maand op en gooi het weg. Zwart zout absorbeert negatieve energie.

Wanneer je een kinderkamer moet reinigen kan je de eerste stap overslaan en direct beginnen bij stap 2.

Om de mixen te branden gebruik je een houtskooltje die je plaatst op een wierookbrander of in een vuurvast schaaltje. Wil je ermee rondlopen? Dan kan je kiezen voor een hangende wierook brander.

Heb je na deze ervaringen nog steeds last? Neem dan contact met ons op.

 

Adres

KVK 80396658
24/7 online bestellen

Email

info@moonchildren.nl

Openingstijden

Je kan altijd bij ons
bestellen, 24u per dag

Hekserij webshop