Pendel assortiment en

leren pendelen

Verschillende pendels voor verschillende doelen

Stem jij jezelf af op je eigen intuïtie en pendel je de weg naar het antwoord op jouw vragen? Of laat je jezelf juist leiden door spirituele begeleiding? Er zijn verschillende manieren van pendelen – en zo ook verschillende soort pendels. Elk bezitten ze een eigen energie en eigenschappen, Vaak hebben pendelaars dan ook meer dan een pendel, elk geschikt voor specifieke pendelsessies en doeleinden.

Pendel assortiment met standaard en unieke pendels

Wij hebben voor ons assortiment met pendels gekozen om zowel neutrale als unieke pendels aan te bieden. Heb je nog weinig ervaring met pendelen? Ben je bijvoorbeeld nog zoekende naar hoe je jouw pendelcode afstemt? Dan kun je ook deelnemen aan onze pendelworkshop. Neem in dat geval contact op via info@moonchildren.nl 

Pendel

Hoe kies je de juiste pendel voor je pendelsessie?

Je kan de pendel die bij je past op verschillende manieren kiezen. Zelf werken we in veel gevallen met unieke pendels van natuurlijke materialen. Als een handgemaakte en natuurlijke pendel jou ook aanspreekt dan kan je beginnen bij het onderzoeken van de materialen. Want elke houtsoort en edelsteen heeft zo zijn eigen energie en spirituele werking, maar dat wist je waarschijnlijk al. Je kan dat ook net andersom doen. Vaak trekt een bepaalde pendel je aandacht, meestal onbewust, in dat geval kan je kijken wat de betekenis van het materiaal is waar hij van gemaakt is. Welke boodschap heeft deze pendel voor je? Is dit de pendel die het beste bij jou past? Of misschien juist het beste bij het doel dat je op dit moment om te pendelen? Zo kan een pendel je extra kracht geven, spirituele bescherming of ondersteuning geven in de vorm van liefdevolle energie. Wil je jouw pendel veilig opbergen dan hebben we eventueel ook pendelzakjes in onze webshop.

Wat is pendelen en hoe pendel je?

Pendelen is een prachtige manier om in contact te komen met je intuïtie en antwoorden te vinden op de vragen die in je leven spelen. Pendelen lijkt makkelijk (en dat is het na een tijdje vaak ook), maar je moet wel eerst oefenen, het is belangrijk dat je de pendel en je pendelsessie afstemt op je innerlijke zelf, je concentratie erbij houdt en openminded blijft. Dat zijn de basics.

Hoe pendel je? (pendelen in 6 stappen)

Lees als je wilt pendelen de stappen hieronder en overige informatie goed door. Natuurlijk geven we in de pendelworkshop een veel uitgebreidere uitleg, maar dit zijn alvast de 6 stappen om te pendelen in het kort:

  1. Kies een pendel die bij jou of je doelen past: Begin met het kiezen van een pendel die bij jou en/of je specifieke divinatiedoel past. Elke pendel heeft zijn eigen energie en eigenschappen, dus luister naar je gevoel bij het kiezen van de juiste pendel om je vragen mee te stellen. Een goede pendel heb je jouw hele leven.
  2. Creëer een rustige omgeving: Zoek een rustige plek waar je ongestoord kunt pendelen. Zorg voor een ontspannen sfeer waar je je kunt concentreren. Hoe meer je geoefend hebt met pendelen, hoe makkelijker het is om je focus te houden.
  3. Houd de pendel vast: Houd de pendel vast bij het uiteinde van het koord of de ketting. Laat de pendel vrij hangen zonder het te forceren.
  4. Stel je vraag: Denk aan een duidelijke vraag die je wilt stellen. Als het helpt, zeg het dan hardop, maar zorg ook dat je innerlijke jij aan de vraag denkt en niet onbewust aan iets anders. Je vraag kan een ja/nee-vraag zijn of iets dat meer open is voor interpretatie. Hoe meer ‘open’ de vraag is, hoe belangrijker de pendelcode, je interpretatie en focus wordt. Dat is iets waar we in de workshop bij stilstaan.
  5. Interpreteer de beweging van de pendel: Laat de pendel bewegen en let op de richting van de beweging. Meestal betekent een voorwaartse of achterwaartse beweging ‘ja’, en een zijwaartse beweging ‘nee’. Eventueel kan je ook een pendelbord gebruiken, maar dit is geen noodzaak. Het is belangrijk om te onthouden dat de interpretatie van de pendelbewegingen persoonlijk is en dat je de betekenis vooraf al scherp hebt voor jezelf.
  6. Oefen, evalueer en valideer: Pendelen vereist oefening en vertrouwen in je intuïtie. Hoe meer je oefent, hoe beter je wordt in het interpreteren van de antwoorden. Je valideert vervolgens ook of je voorspellingen zijn uitgekomen. Zo ja? Dan kan je jouw vertrouwen in je interpretatie steeds meer opbouwen.

Onthoud dat pendelen een hulpmiddel is om je te verbinden met je onderbewustzijn en intuïtie. Het is een persoonlijke ervaring die uniek is voor iedereen. Vertrouw op jezelf en vergeet vooral niet te genieten van het ontdekken van je spiritualiteit en divinatie skills.

Pendels zijn net als een glazen bol, kristallen bollen, tarot- en orakelkaarten (leggen / lezen) middelen om te divineren. Net als van de tarotkaarten zijn er veel verschillende versies, uitvoeringen en soorten pendels.

Kan ik leren pendelen?

Jazeker, iedereen kan leren pendelen. Als je het echt wilt leren, een beetje geduld en doorzettingsvermogen hebt. Het is dus eerder de vraag of je wilt leren pendelen of liever bijvoorbeeld een wichelroede of kristallen bol gebruikt. Kijk vooral even naar .4 en .5 bij de fouten hieronder.

5 veelvoorkomende fouten bij pendelen en hoe je ze voorkomt

Ja, er zijn zeker fouten die je kan maken bij het pendelen. Dit zijn de meest voorkomende fouten en hoe je ze voorkomt.

1. Je pendel niet kalibreren (geen pendelcode hebben)

Als je vooraf niet vaststelt welke beweging ja of nee betekent, dan wordt het natuurlijk heel lastig om je antwoorden te interpreteren. En werk je met meer complexere antwoorden, bijvoorbeeld omdat je wilt werken met een foto, object of pendelbord-/doek, dan maakt dat het nog lastiger. Tegelijkertijd verlies je ook je focus door tijdens het pendelen hierover na te moeten denken.

2. (On)bewust je pendel bewegen

Een antwoord ‘een handje helpen’ heeft niet zoveel zin, toch gebeurt het in de praktijk vaker dan je zal denken. Maak je hoofd echt leeg, probeer niet bewust of onbewus het antwoord te sturen naar het wenselijke antwoord. En lukt het even niet om je volledig te focussen en te ontspannen? Leg dan liever je pendel even weg en probeer het later opnieuw. Een kopje thee drinken doet wonderen.

3. Verwachten dat je altijd een antwoord krijgt

Het is blijkbaar een taboe om te benoemen, maar toch ga ik het doen. Je gaat niet altijd antwoord krijgen. Je doet een beroep op je innerlijke energie, maar tegelijkertijd ook op externe energie(ën). Net zoals jouw hoofd niet altijd ergens naar staat, hoeft een energie niet te helpen. Met behulp van wierook, het branden van kruiden of andere offertjes in combinatie met een duidelijke intentie en krachten aanroepen vergroot je de kans dat je hulp krijgt.

4. Pendelen niet serieus nemen

De voorheen skeptici en (on)gelukkigen onder ons kunnen je vertellen dat ze contact hebben gelegd met externe energieën tijdens een sessie met een ouijabord of glaasje draaien. Vaak wordt er vergeten dat je tijdens het pendelen ook externe energieën aanroept. Jouw verzoek is dat de energie je pendel stuurt, maar je kan je antwoord ook krijgen in de vorm van geluid, beweging of aanraking. Weet dus ten alle tijden waar je mee bezig bent. Lees je goed in, oefen, reinig en bescherm voor je begint. Dat brengt ons bij het laatste punt. Ga niet ‘voor de grap’ een keertje pendelen, in dat geval kan je beter een mooie pendel kopen en in de kast leggen.

5. Pendelen zonder spirituele  bescherming

Spirituele bescherming is bij elke vorm van divinatie aanbevolen omdat je contact maakt met energieën. Niet elke energie is even “vriendelijk” en je wilt niet eindigen met iets dat aan jou plakt of je huis als zijn nieuwe woning ziet, toch? Precies.

Kies je pendel dus verstandig en neem andere voorzorgsmaatregelen. Reinig jezelf spiritueel voor en na een pendel sessie en als je geen bergkristal, obsidiaan of andere beschermende pendel gebruikt, gebruik er dan iets ter bescherming naast. Dit kan een zwarte kaars zijn, zwart zout, edelsteen, palo santo chips branden (op houtskool), enz. Er zijn tal van opties om je te beschermen, zolang je maar niet vergeet het te doen.

Pendels met beschermende eigenschappen

Dit zijn een aantal pendels die bekend staan om hun beschermende eigenschappen. Let op, zoals ik bij elke workshop zintuigontwikkeling en de hekserij opleiding ook aangeef: eigenschappen en betekenissen zijn algemeen, kies iets wat bij jou past (in dit geval bijvoorbeeld een houten pendel of juist een edelstenen pendel), kies voor bescherming waar je in gelooft en die dichtbij je staat. Een kruid van Nederlandse bodem is bijvoorbeeld vaak een sterkere reiniger dan witte salie.

• Obsidiaan pendel
• Toermalijn / tourmalijn pendel
• Amethist pendel
• Hematiet pendel
• Labradoriet pendel
• (Berg)kristal pendel
• Fluoriet pendel
• Citriend pendel

Dit zijn overigens niet de enige edelstenen pendels die beschermend werken. Je kan alle betekenissen van edelstenen vinden op onze “edelstenen betekenissen” pagina of de productomschrijving lezen voor je een pendel koopt. Misschien weet je zelfs zelf de betekenis al? Of kan je hem even googlen. Let op, elke steen- en houtsoort heeft zijn eigen soort effect. Kies je voor een pendel zonder beschermende eigenschappen, bijvoorbeeld een  Lapis Lazuli pendel puur voor zijn krachtige werking m.b.t. wijsheid, verlichting en inzicht? Gebruik dan iets in je sessie om jezelf te beschermen terwijl je je openstelt voor externe energie.

Pendels in verschillende vormen en maten

We hebben pendels in verschillende vormen en maten. Zo hebben we bijvoorbeeld houten pendels in de vorm van een druppel, kegel, pegel en hexagon en zefs uniekere vormen pendels. Voor pendelen maakt deze vorm niet specifiek veel uit, zolang er maar een punt onderaan de pendel zit. Ook hoeft een pendel niet compleet egaal te zijn, zolang de pendel maar eerst stil hangt voor je een vraag stelt.

Net zoals pendels die geslepen worden uit verschillende soorten hout worden er ook pendels uit verschillende soorten edelsteen (facet) geslepen.

Naast houten en edelstenen pendels kunnen pendels ook gemaakt zijn van onder andere kristal, (messing) koper en metaal.

Pendels kunnen ook verschillende vormen hebben zoals een diamant vorm, pyramide, driehoek of druppelvorm.

Pendels in verschillende kleuren

Werk je met kleur in je magie en/of bij je divinatie? Kies dan voor de pendels met verschillende kleuren, je kan de keuze voor je pendel maken op basis van een chakra of meerdere chakra’s, maar ook bij de intentie en energie die jij voelt bij specifieke kleur wanneer je niet met de chakra’s werkt. Je kan natuurlijk ook een pendel uitkiezen op basis van je sterrenbeeld of simpelweg je intuïtie.

Waarom edelstenen en houten pendels kopen?

We geloven sterk dat je tijdens het pendelen contact maakt met jezelf, maar ook met natuurlijke energieën. Dat is de reden dat we gekozen hebben voor het aanbieden van een uitgebreid, maar zorgvuldig gekozen assortiment met unieke en natuurlijke pendels.

Elke edelsteen en houtsoort waar een pendel van gemaakt is, heeft al zijn eigen; energie, betekenis en vorm. Net als onze koperen pendels. Waarschijnlijk ken je de spirituele betekenissen en energieën van de amethist, bergkristal en rozenkwarts zelfs uit je hoofd.

Pendel kopen voor de eerste keer

Voor de eerste keer een pendel kopen of bestellen is best spannend. Je wilt de juiste keuze maken en een succes maken van je pendelsessie. Een neutrale pendel kopen is daarom vaak ons advies. Op die manier kan je eerst oefenen en voelen of pendelen überhaupt iets is wat je graag doet. Vanuit daar kan je dansteeds meer variatie aanbrengen in je pendelcollectie en experimenteren met verschillende soort pendels voor je sessies. Ben je al bekend met pendelen, wat verschillende edelstenen en houtsoorten voor effect hebben op de energie van een pendelsessie? Dan kan je er natuurlijk ook voor kiezen om meteen een bijzondere pendel van edelsteen of hout te kopen.

Pendel kopen als gevorderde pendelaar

Ben je al langer bezig met pendelen en ga je (weer) een pendel kopen? Dan maak jij de keuze voor een specifieke pendel zoals een edelstenen of houten variant waarschijnlijk heel bewust (of op gevoel natuurlijk). Goed om te weten is dat we met onze webwinkel streven naar een zo’n volledig en uniek mogelijk assortiment met pendels. Dus of je nu op zoek bent naar een pendel van kristal, onyx of eikenhout, wij zijn er voor je. We geven korte uitleg over de pendels, maar elke ervaring en energieuitwisseling blijft uniek (maar dat wist je natuurlijk al).

Pendels kopen die niet online staan?

Pendels kopen om een unieke verzameling aan te leggen? Dat is een passie die we begrijpen. Net zoals de zoektocht naar een unieke pendel om je pendelsessie volledig af te stemmen op jouw doel en energie. Wil je dus een pendel kopen die je niet in onze webshop ziet? Bijvoorbeeld van een specifiek materiaal of met een bepaald patroon? Laat het ons weten, we checken graag voor je of we de unieke pendel waar jij naar op zoek bent voor jou kunnen maken of bestellen.

Unieke pendel voor een unieke pendelaar

Deze pendels zijn het meest uniek, want ze van natuurlijke materiaal, met hun eigen nerven, patronen en structuren. Daardoor zijn veel van onze pendels uniek. Veel pendels zijn ook nog handgemaakt en kunnen daarom nooit exaxct dezelfde vorm en afmeting hebben, hierdoor zijn de pendels dus 100% uniek.

De pendel is dan bedoeld voor één iemand. Dat is precies wat wij zelf zoeken in een pendel, we willen werken met een pendel die precies past bij onszelf en wat we nodig hebben (op dat moment). Jij ook? Top!

Want persoonlijker dan pendelen met een pendel waar er maar één op de wereld van bestaat kan niet.

Verschillende materialen van pendels: Hoe beïnvloeden ze je pendel sessies?

Het verschil tussen pendels gemaakt van edelstenen, metaal, verguld (met koper of ander materiaal), en hout in het kort:
Elke materiaalsoort heeft zijn eigen unieke energie en trillingsfrequentie.

Edelstenen pendels, gemaakt van bijvoorbeeld kwarts of amethist, worden vaak gebruikt voor hun specifieke energetische eigenschappen. Ter inspiratie kan je ook alle edelstenen en hun betekenissen bekijken.

Metalen pendels, gemaakt van koper of zilver, zijn meestal zwaarder en kunnen sneller reageren. Ze zijn een meer “neutrale” keuze qua pendel soorten.

Houten pendels, deze bieden een meer aardse en natuurlijke energie. De keuze van het materiaal kan afhangen van je persoonlijke voorkeur of het specifieke doel van de pendelsessie.

Elke houten pendel heeft namelijk zijn eigen spirituele betekenissen en energie, zo is een esdoorn pendel, net als een rozenkwarts pendel verbonden aan liefdevolle energie. Dit is dus een goede pendel wanneer je gaat pendelen over vragen met betrekking tot relaties, liefde en vergeving.

Een pendel van eik? Die helpt bijvoorbeeld bij de ontwikkeling van je innerlijke kracht, deze pendel is dus meer geschikt voor pendelvragen die specifiek gaan over jouw levenspad en eigen keuzes.

Vergulde pendels bieden we zelden aan, toch zijn deze goed te gebruiken. Omdat we proberen ons assortiment met pendels zo natuurlijk mogelijk te houden is de kans groter dat je een zware koperen pendel tegenkomt.

Waarom zitten er bij sommige pendels kralen aan de ketting?

Bij het pendelen houd je een pendel vast met je duim en wijsvinger. Daarom is elke pendel van een touwtje/kettinkje voorzien.

Je plaatst je vingers aan het uiteinde van de ketting of het touwtje. Dit kan je rechtstreeks aan de ketting (van zilver) of het touwtje doen, maar bij sommige pendels zit er daarom een kraaltje of steentje aan het uiteinde. De reden dat het een bolvormig is, is omdat de pendel alle kanten op moet kunnen bewegen.

Moet ik een andere pendel kopen voor overdag en in de avond?

Nee dat hoeft niet, maar het gebeurt wel vaak. Veel mensen die pendelen bestellen verschillende soorten pendels. Sommige omdat ze het mooi vinden om te verzamelen, maar de meeste mensen omdat ze hun pendelsessies op een specifieke intentie willen afstemmen. Als jij bijvoorbeeld werkt met verschillende maanstaanden dan je daar een algemene pendel bij kopen of bijvoorbeeld een pendel bestellen voor elk soort sessie die je bij de verschillende maanstanden kan houden. Voelt het alsof er tijdens het pendelen in de avond andere energie in huis is? Ook dan kan je wellicht beter een extra of andere beschermende edelsteen pendel kopen zoals een Hematiet pendel.

Moet ik verschillende pendels bestellen?

Niets moet, maar het is wel gebruikelijk om verschillende pendels te kopen. De reden daarvoor is puur de verschillende soorten energie die een pendel heeft, mensen zoeken de pendels uit op de intentie en het doel van een pendelsessie.

Let op, meerdere pendels kopen is dus vooral gebruikelijk voor mensen die vaak pendelen. Wil je eerst uitproberen of pendelen je wel ligt? Kies dan een pendel die jou echt aanspreekt en probeer deze eerst. Je hoeft er niet meteen meerdere aan te schaffen om te leren pendelen. Blijk dat het pendelen je super goed ligt ? Dan kan je jezelf later alsnog belonen met een nieuwe pendel voor je doorzettingsvermogen, toch? PS. het zijn voor spirituele vrienden ook ontzettend leuke cadeaus om te krijgen en te geven.

Reinigen en opladen van je pendel

De info hieronder is redelijk algemeen, we lichten vervolgens wat meer details toe. Dit is de algemene info: Het reinigen van je pendel kan door het onder stromend water te houden, het te smudgen met salie of andere reinigende kruiden (zoals bijvoet), of door de pendels te plaatsen in het maanlicht. Het opladen kan door de pendel in het zonlicht te leggen of naast een kristal dat bekend staat om zijn oplaadcapaciteiten, zoals bergkristal. Regelmatig reinigen en opladen helpt om de nauwkeurigheid van je pendelsessies te behouden.

Ter aanvulling: Laadt je jouw pendel op onder de maan? Bedenk je dan goed wanneer je dat doet. Met welke energie moet je pendel zich opladen? Check hier alvast snel de betekenis per maanfase

Pendel opladen bij nieuwe maan:

Energie om je pendel op te laden als je wilt pendelen over onderwerpen zoals: een nieuw begin, doelen stellen, wensen en dromen bepalen.

Pendel opladen bij afnemende maan:

Energie om je pendel op te laden als je wilt pendelen over onderwerpen zoals: loslaten, terugveren (weer in balans komen), vragen over doelen waar je aan werkt bent.

Pendel opladen bij volle maan:

Energie om je pendel op te laden als je wilt pendelen over onderwerpen zoals: evaluatie van afgelopen maand, persoonlijke ontwikkeling, mijlpalen, dankbaarheid en vergeving.

Plan wanneer je gaat pendelen

Soms heb je direct een antwoord nodig en kan je er niet op letten, maar vaak kun je het pendelen vooruit plannen. Dat kan zinvol zijn als je wilt werken met de maandstanden, gebruik wilt maken van de energie van een supermaan (bloedmaan bijvoorbeeld), de equinoxen of andere dagen die hun eigen energieën hebben.

Reinigen van pendels:

In tegenstelling tot wat er vaak op internet staat, is een pendel onder stromend water houden geen goed idee. Het vocht kan in een houten of edelstenen pendel trekken, kettingkjes kunnen gaan roest, hout kan gaan rotten en een edelstenen pendel kan zelfs in je handen oplossen. Check daarom goed of de pendel die je hebt wel tegen water kan. Reinig hem bij voorkeur voornamelijk spiritueel met behulp van rook.

Reinigen van je pendel met rook:

Meestal wordt voor het reinigen van je pendel standaard witte salie geadviseerd. Zeker omdat we het kennen als een krachtige spirituele reiniger die de native americans gebruikten, maar zij gebruikten de salie omdat de plant dicht bij hen stond (letterlijk en figuurlijk).

Als je erover nadenkt is het voor ons eigenlijk veel logischer om een pendel te reinigen met de reinigende kruiden die wij in Nederland voorhanden hebben, met de aardse energieën die het dichtst bij ons zijn.

Zo kan je bijvoorbeeld bijvoet branden om je pendel te reinigen, maar ook rozemarijn, brandnetel of sandelhout.

Let op: zoals bij de keuze van elk soort kruiden dat je brandt in de magie.. De spirituele betekenis is algemeen, maar je ervaring is persoonlijk.

Toets dus voor je jouw pendel gaat reinigen met je zintuigen eerst of de rook voor jou echt een reinigend gevoel opwekt. Zo niet? Kies dan voor een ander kruid dat dat wel doet, het zijn jouw intentie en overtuiging die zorgen dat de reiniging een succes is. Dus ook als je wel kiest om je pendel te reinigen met witte salie.

Voor vragen en advies over pendelen, een pendel kopen of andere artikelen bestellen mag je ook altijd een mailtje sturen. 

Pendel kopen op basis van spirituele werking en betekenis

Wil je een pendel kopen op basis van een specifieke werking, maar weet je niet precies wat welke pendel doet? Geen zorgen, hieronder hebben we alvast een bulletpoint rijtje gemaakt met de betekenissen waar elke pendel het meeste mee geassocieerd wordt. Natuurlijk kun je de uitgebreidere betekenissen ook Googlen. Heb je toch nog vragen voor je een specifieke pendel wilt kopen? Mail ons gerust, we helpen je graag verder!

Edelstenen pendel kopen op basis van zijn betekenis en werking?

Dit zijn 30 soorten edelstenen pendels die je kan kopen met hun betekenissen en werkingen in een aantal steekwoorden:

1. Bumblebee jaspis: Aarding, bescherming, moed, vitaliteit, creativiteit.
2. Bloedsteen: Moed, vitaliteit, kracht, reiniging, intuïtie.
3. Toermalijn kwarts: Bescherming, gronding, balans, transformatie, zuiverheid.
4. Rozenkwarts: Liefde, genezing, zelfacceptatie, kalmte, vriendschap.
5. Amethist: Beschermend, zuiverend, kalmerend, spirituele groei, intuïtie.
6. Bergkristal: Zuiverend, helend, balancerend, energieversterkend, bewustzijnsverhogend.
7. Jaspis: Aarding, stabiliteit, moed, helpt bij stress, beschermend.
8. Fluoriet: Bescherming, stabilisatie, concentratie, balans, intuïtie.
9. Carneool: Motiverend, vitaliteit, creativiteit, moed, positieve levenskeuzes.
10. Amazoniet: Kalmerend, communicatie, eczeem-ondersteuning, ooggezondheid, chakra-balans.
11. Peridoot: Groei, vernieuwing, zuivering, balans, stressvermindering.
12. Maansteen: Intuïtie, emotionele balans, vrouwelijke energie, vruchtbaarheid, dromen.
13. Tijgeroog: Bescherming, gronding, moed, integriteit, zelfvertrouwen.
14. Orgone: Energiebalans, zuivering, stressvermindering, spirituele groei, bescherming.
15. Citrien: Overvloed, zelfvertrouwen, succes, bescherming, reiniging.
16. Agaat: Helend, inzichtgevend, zelfreflectie, zuiverend, emotionele balans.
17. Sodaliet: Inzicht, intellect, intuïtie, emotionele balans, zelfvertrouwen.
18. Opaal: Creativiteit, originaliteit, zelfexpressie, geheugen, spontaniteit.
19. Lapis lazuli: Wijsheid, waarheid, zelfbewustzijn, spirituele verlichting, bescherming.
20. Saffier: Wijsheid, geestelijke inzicht, waarheid, concentratie, spirituele verlichting.
21. Obsidiaan: Bescherming, gronding, zelfreflectie, reiniging, spirituele groei.
22. Kyaniet: Communicatie, zelfexpressie, intuïtie, dromen, meditatie.
23. Granaat: Passie, energie, levenskracht, zelfvertrouwen, doorzettingsvermogen.
24. Seleniet: Spirituele activatie, bewustzijnsverhoging, zuivering.
25. Onyx: Kracht, stabiliteit, doorzettingsvermogen, concentratie, wilskracht.
26. Jade: Harmonie, welvaart, emotionele balans, wijsheid, bescherming.
27. Malachiet: Transformatie, bescherming, zuivering, empathie, positieve verandering.
28. Apatiet: Inspiratie, communicatie, helderheid, persoonlijke groei, zelfexpressie.
29. Lepidoliet: Kalmerend, balans, emotionele genezing, stressvermindering, spirituele groei.
30. Rhodoniet: Emotionele genezing, zelfliefde, vergeving, vriendschappen, compassie.

Natuurlijk alternatief van edelstenen pendels kopen.

Houten pendels kopen op basis van spirituele betekenis en werking?

Dit zijn 5 soorten houten pendels die je kan kopen met hun betekenis en werking in een aantal steekwoorden:

1. Esdoorn wortel en ebbenhout: Verbinding aarde-kosmos, spirituele kracht, intuïtie, emotionele diepgang, bescherming.
2. Pallisander: Helend, meditatief, intuïtief, empathisch, spirituele groei.
3. Buxus: Zuivering, bescherming, focus, spirituele groei, traditioneel.
4. Ebbenhout: Kracht, bescherming, zuivering, balans, spirituele groei.
5. Esdoorn: Wijsheid, leren, creativiteit, communicatie, zelfreflectie.

Het alternatief van houten pendels kopen is het kopen van een edelstenen pendel voor zijn specifieke energie en eigenschappen. Ben je juist niet op zoek naar specifieke eigenschappen en wil je een pendel waarmee je alle sessies kan doen? Dan kan je het beste een pendel kopen die neutraal is, zoals koper of messing.