Fluoriet (50 gram)

7.95 incl. btw

Op voorraad

Beschrijving

Fluoriet

Fluoriet is beschikbaar in verschillende kleuren en kleurschakelingen, meestal in lagen. Fluoriet is een Fluoride-Calcium houdende steen. Buiten de kleurschakelingen waar de fluoriet bekend om  staat vind je het ook in zuiver blauw, paars etc. Veelal wordt fluoriet gevonden in kwartsaders waarin ook Bariet en Calciet wordt gevonden. Door de vele kleuren is de fluoriet verbonden met alle chakra’s en geeft zijn energie op meerdere lagen en (groei) processen. De meest voorkomende is deze met kleurschakelingen – en kan gevonden worden in Madagaskar, China en Canada.

Fluoriet kopen?

Wil je fluoriet kopen? Dat kan bij Moonchildren! De onderstaande beschrijving gaat om de groen-, blauw-, witachtige variant van de edelsteen. Wij verkopen deze per 50 gram. Disclaimer: Wij mogen geen helende werking toeschrijven aan edelstenen. Edelstenen genezen geen klachten of ziekte. De beschrijvingen zijn gebaseerd op ervaringen van gebruikers. Zelf geloven we dat edelstenen ondersteunend werken. Want het is wel wetenschappelijk aangetoond dat ze energie hebben. Een edelsteen dient dus nooit als ‘de oplossing’ voor klachten, maar ter ondersteuning. Raadpleeg altijd een arts en vervang geen: medicijnen, behandelingen of andere professionele hulp, voor een edelsteen.

Fluoriet werking?

De fluoriet werking is meervoudig. De blauwgroene edelsteen zou helpen bij; het beter verwerken van informatie, het vinden van innerlijke rust en kalmte, orde brengen in de chaos (helpt om verbanden te leggen), je rationaliteit en concentratie verhogen – en emotioneel stabiliserend werken. Een stabiliserende steen dus. Op lichamelijk gebied wordt de steen toegeschreven dat hij je helpt om van de duizeligheid en spataders af te komen. Het zou een goede steen zijn om de spanning van de schouders en ellebogen weghalen – en zelfs je tanden sterker maken.

Edelsteen ontspanning

Heb je doorgaans veel last van stress? Bijvoorbeeld op je werk, in je gezin, je sociale kring of het gewone dagelijkse leven? Probeer dan eens een aantal van deze groenblauwe edelstenen bij je te dragen. Een van de bekendste toegeschreven eigenschappen is dat de edelsteen ontspanning zou geven. Verder zou het een algehele positieve werking op je mentale bewustzijn hebben.

Edelsteen balans

Voel je jezelf uit balans? Krijg je opmerkingen dat je meer in je hoofd zit dan in het hier en nu? Of merk je bij jezelf op dat je veel meer bezig bent vanuit je hoofd dan vanuit je hart? Dan kan de edelsteen balans brengen. De edelsteen zou zorgen voor stabiliteit door hart en hoofd (ratio) met elkaar in balans te brengen. Waardoor het makkelijker wordt beslissingen te maken vanuit je hart en je gevoel.

Groene edelsteen betekenis

De betekenis van de groene edelsteen is harmonie, natuurlijkheid en groei. Groene edelstenen worden gekoppeld aan leven vanuit je hart en het hartchakra. In het groen zit ook veel blauw verwerkt, de steen is immers meerkleurig. Aan blauwe edelstenen (en dus ook blauwe fluoriet) wordt met name ontspanning toegeschreven.

Groene Fluoriet reinigen

Er zijn meerdere manieren om groene fluoriet te reinigen. Kies een van de verschillende soort wierook die reinigend werkt – en brandt deze vlak bij de groenblauwe fluoriet. Doe dit op een manier waarbij de stenen in contact komen met de reinigende rook van de kruiden. Dit is belangrijk, want anders werkt het niet. Vaak wordt er op internet gezegd dat Witte salie of Palo Santo werkt, maar werkt dit ook voor jou? Zo ja? Dan kan je het op die manier doen! Zo niet, dan is een alternatief bijvoorbeeld het branden van Bijvoet, Sandelhout of een van de andere kruiden die jij vindt passen bij de intentie van de steen reinigen. Ik kies hierbij voor kruiden branden omdat ik liever niet met wierookstokjes werk. Hierin zitten vaak onnodig veel chemicaliën verwerkt. Daarom kies ik voor het branden van kruiden op een stukje houtskool. Het belangrijkste bij het reinigen met rook is dat jij dit proces met aandacht doorloopt. Op het ontwikkelen van je zintuigen om deze in te zetten bij het reinigen van jezelf, je huis en / of om contact te leggen met energieën, kom ik uitgebreid terug in de workshop zintuigontwikkeling. We leggen ons bij Moonchildren met name toe op traditionele hekserij, maar omdat we werken vanuit het animisme (heel beknopt: het erkennen dat alles energie heeft, deze met elkaar verbonden is en invloed op elkaar heeft) hebben we toch besloten om edelstenen in ons assortiment op te nemen. Wil je je verder spiritueel ontwikkelen binnen de hekserij? Bekijk dan eens onze heksenopleiding, hierin hebben we het over alle verschillende soorten energie om mee te werken – en beginnen we bij met jezelf in balans te brengen en je zintuigen te ontwikkelen.

Groene Fluoriet opladen

Groene fluoriet opladen doe je door de stenen in het maanlicht te leggen, bij voorkeur volle maan. Want je wilt de steen voorzien van nieuwe en intense energie. Zo blijft het zijn werking goed vervullen. Voor je dit doet zorg je natuurlijk wel dat ze eerst gereinigd zijn 🙂 De stenen zijn net als met de maan ook met de zon op te laden. Om de edelsteen bij daglicht op te laden, leg je hem in de zon (eventueel in schaaltje met bergkristal wat ook zuivert). Zorg er wel voor dat je dit niet doet met brandende zon. De stenen kunnen dan gaan verkleuren. Daarom heeft mijn voorkeur ze bij Maanlicht op te laden.

Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop