De kristallen bol is een middel voor divinatie. Hieronder lees je er alles over; het gebruik van de kristallen bol in concrete stappen, waar je op moet letten, tips en trucks, achtergrondinformatie tot het schoonmaken van de kristallen bol.

kristallen bol

 

Wat kun je met een kristallen bol?

De kristallen bol? Dat is een van de meest bekende middelen voor waarzeggerij. Dat is precies wat je er mee kan, divineren! Al moet je voor de kunst van orakelen (waarzeggerij) natuurlijk wel wat oefenen. Daarnaast wordt de kristallen bol, net als zijn kleine broertje: de glazen bol, vaak gebruikt ter decoratie of voor fotografie. 

Hoe werkt een kristallen bol?

De kristallen bol werkt vrij ‘simpel’. Je maakt je hoofd leeg. Vervolgens focus je jouw ogen zonder oordelen op de kristallen bal voor je. Bij voorkeur zit je daarom in een donkere kamer zonder afleidingen. Enkel jij, een brandende kaars (of meerdere) en de kristallen bol. Want je hoofd leegmaken? Dat is vaak al moeilijk genoeg. 

Leidt het donker je af of wordt je er angstig van? Werk dan in stapjes naar deze setting toe. Want met angst is het lastig je hoofd leeg te maken natuurlijk. Hetzelfde geldt overigens ook voor: verdriet en boosheid. Want emoties kunnen jouw interpretatie van de boodschappen bij een divinatie sessie beïnvloeden. 

Kristallen bol lezen in 11 stappen:

1. Plaats de kristallen bol met standaard op een plek waar je comfortabel kunt zitten.

2. Reinig indien nodig fysiek en spiritueel de kristallen bol.

3.  Steek een of meerdere kaarsen aan dichtbij de bol (zorg dat de veilig en stabiel staan)

4. Brand kruiden op kooltjes in een brander voor dankbaarheid en/of inzicht.

5. Doe het kamerlicht uit.

6. Ga comfortabel zitten voor de kristallen bol.

7. Maak je hoofd leeg tot je in een meditatieve / intuïtieve staat komt.

8. Kijk zonder je ‘hard te focussen’ naar het weerspiegelende oppervlak van de kristallen bol.

9. Laat de beelden, geluiden en andere sensaties binnenkomen (ervaar zonder oordeel).

10. Schrijf na de sessie de sensaties zo objectief mogelijk op. 

11. Analyseer je bevindingen zo objectief mogelijk.

Kanttekeningen bij kristallen bol lezen.
Probeer zonder verwachtingen een kristallen bol reading te doen. Soms krijg je heel heldere beelden door, maar dat hoeft lang niet altijd zo te zijn. Zeker niet in het begin. Een sessie kan enkele minuten tot zelfs uren duren. Hoe meer getraind je bent hoe ontvankelijker je bent voor boodschappen.

Je hoeft niet enkel beelden door te krijgen, je kan ook; bewegingen, geluiden, geuren en andere sensaties doorkrijgen. Dit hangt sterk samen met je zintuigelijke ontwikkeling, voorkeurszintuigen en algemene spirituele ontwikkeling.

Waar let je op bij het werken met een kristallen bol?

Wil je werken met een kristallen bol? Behandel deze dan met respect. Mijn advies? Gebruik hem niet ter decoratie als je er mee wilt werken. Houdt de bal bij voorkeur dicht bij je altaar, en/of de plek waar je hem gebruikt. Leg er een doek over wanneer je hem niet gebruikt. 

 Waarom zou je dit prachtige object willen afdekken? Nou, net als wanneer je wilt scryen met een spiegel, kan een kristallen bol indrukken en energie opslaan. Zeker omdat kristallen bollen er fascinerend uitzien willen mensen ze al snel zien en/of aanraken.

Mocht er nu toch iemand in gekeken hebben of de kristallen bal in zijn handen gehad hebben? Reinig hem dan voor je er mee aan de slag gaat van deze energie. 

Kristallen bol van 15 cm of 10 cm kiezen?

De kristallen bol 15 cm is een gemiddelde tot grote grootte als het aankomt op dit middel voor waarzeggerij. De kristallen bol 10 cm is iets kleiner, er zijn ook nóg kleinere formaten zoals 7 of 5 cm. Dat vind ik persoonlijk iets te klein.

Bij de groottes van 10 en 15 cm is het oppervlak zeker groot genoeg. Er is genoeg oppervlak waar je in kan kijken voor de kristallen bol lezen. Verder is de grootte is geen bepalende factor voor het succes van de divinatie. Dat ben jij namelijk! 

Het belangrijkste is dat je zo neutraal mogelijk een sessie ingaat. Vul de uitkomsten niet in op basis van emotie. Schrijf jouw bevindingen zo objectief mogelijk op na een sessie. Probeer ze vervolgens ook zo objectief mogelijk te analyseren. Zo haal je het meeste uit jouw orakel sessie.

Hoe moet je kristallen bol reinigen?

Dat is een tweeledig antwoord. 1.fysiek en 2. energetisch. Fysiek kan je hem reinigen met een klein beetje glansspoelmiddel of water of met verdund azijn. Door de bol af te dekken is schoonmaken zelden nodig. Je hoeft hem ook niet aan te raken om te kunnen divineren. 

Wil je negatieve energie en/of indrukken verwijderen? Reinig de kristallen bol dan ook spiritueel. Dit kan je doen door kruiden te branden waarbij de rook de bol aanraakt. Sommigen gebruiken hier palo santo of witte salie voor, maar zelf werk ik liever met een inheemse plant, zoals bijvoorbeeld bijvoet. 

Kies vooral wat bij jou past en wat reinigend aanvoelt voor je. Wil je ook reinigen met kruiden? Dan kan je deze branden op een kooltje op een wierookbrander of in een vuurvast schaaltje. Overigens is het voor een sessie aan te raden jezelf ook spiritueel te reinigen. Dit kun je ook doen door jezelf met de rook te reinigen.

Is een kristallen bol alleen voor hekserij?

De kristallen bol gebruiken, is dat enkel iets wat gebruikt wordt in de hekserij? Nee, absoluut niet. Over de hele wereld zijn er culturen die al eeuwen doen aan kristallen bol readings. De feng shui kristallen bollen op deze pagina? Die bieden we aan vanwege 1. de omvang 2. de beschermende doos en 3. het voetstuk. Je hoeft net als met pendelen en andere divinatie vormen ook geen ‘heks’ te zijn om te kunnen divineren.

Is een kristallen bol alleen voor waarzeggerij?

De kristallen bol wordt het meest geassocieerd met waarzeggerij, maar er zijn ook andere manieren om hem in te zetten. Zo kan je een kristallen bal ook gebruiken voor fotografie, het bewust ‘sturen van energie’ en het zien van heden en verleden. Welke beelden je doorkrijgt verschilt.

Kristallen bol kopen of andere vragen?

Wil je meer weten over het werken met een kristallen bol, divinatie, hekserij of een workshop volgen? Neem dan contact op via info@moonchildren.nl