herbal remedy 36

een pagina vol

Edelstenen betekenis

wat is de

betekenis van edelstenen

herbal remedy 35

Je wilt de betekenis van edelstenen weten, misschien omdat je al een edelsteen hebt, misschien omdat je overweegt er een of meerdere aan te schaffen. Op deze pagina lees je het overzicht van edelstenen en hun individuele betekenis, met name spiritueel. Of wil je liever direct een edelsteen kopen?

Voor we op de betenis van edelstenen ingaan nog een disclaimer.

Disclaimer: wij zijn verplicht om te vermelden dat edelstenen geen helende werking hebben. Vervang dus nooit professionele hulp of medicijnen voor edelstenen. Raadpleeg altijd een arts. Wij zien zelf een edelsteen als ondersteunend middel omdat we werken vanuit het Animisme (het zien dat alles energie heeft).

De beschrijvingen die je hieronder leest zijn gedeeltelijk beschrijvend, de werking is gebaseerd op de ervaringen van anderen. 

Abalone (Paua): betekenis en toepassingen

Abalone ook wel Paua schelpen genoemd. Zijn afkomstig uit Nieuw-Zeeland en komen direct bij de Maori vandaan. 

Abalone is een prachtig materiaal van parelmoer met een geweldig spectrum aan de kleuren groen en blauw, waardoor er in combinatie met het parelmoer een bijzondere regenboog schittering ontstaat.

Abalone is onderdeel  van een zeeoor schelp.

Waar wordt de abalone schelp voor gebruikt?
Deze schelpen en de sieraden worden al eeuwen gebruikt voor meditaties, inzichten, het verlichten van verdriet, (over) bezorgdheid en angsten. Zo zou de Abalone ondersteunen bij hartklachten veroorzaakt door nervositeit en je spieren en gewrichten ondersteunen. Door gebruik van Abalone wordt ook je intuïtie, psychologische en spirituele ontwikkeling ondersteund.  Abalone is daarnaast een zeer krachtige natuurlijke reiniger.

Abalone schelpen worden daarom veel gebruikt bij rituelen, waarbij er kruiden, salie, Palo Santo en/of wieroken in de schelp worden gebrand. De schelp is bij uitstek geschikt voor het samenbrengen van de vijf elementen.

Daarnaast zien we de Abalone vaak terugkomen voor het weren van negatieve energie. Tot slot brengt een abalone schelp innerlijke rust en brengt hierdoor je psyche balans. 

Abalone kopen

Agaat kopen

Agaat: Betekenis en toepassing

Agaat is een aardende energie die qua uiterlijk banden vertoont. Natuurlijke agaat is veelal bruin-oranje/grijs. Kleuren als groen, blauw, roze, geel, etc zijn gekleurd en dus geen natuurlijk voorkomende agaat. Agaat is mooi om te zien en een van de meest ‘bewerkte’ stenen door ons als mens. De kleuren die aan de agaat gegeven worden kunnen puur ter decoratie dienen of met een doel om te versterken bijv. o.b.v. kleurenpsychologie. 

Agaat is van zichzelf een energetisch helende steen voor: trauma en verdriet. Agaat wordt daarom vaak toegepast om meer rationeel te handelen (i.p.v. uit emotie). Agaat geeft je inzichten waardoor je handelt naar wat goed doet voor jezelf. Agaat is daarnaast een energie de aura reinigt van negativiteit. En heb je moeite met zelfreflectie? Dan kan een energie je helpen bij betere zelfreflectie.

Agaat kom je meestal tegen in de vorm van stenen of als schijven. De schijven worden o.a. gebruikt in een combinatie met rozenkwarts en tourmalijn om onder je bed te leggen. Dit zou helpen je slaap te bevorderen.

Alexandriet: betekenis en toepassingen

Alexandriet is vernoemd naar de Rus Alexander de Grote en is ontdekt in Rusland in het Oeral gebergte. Alexandriet is zeldzaam. We hebben het op dit moment ook niet in ons assortiment met edelstenen. Alexandriet is familie en een vorm van Chrysoberyl.

Hoe ziet de steen eruit? Het is een groenige steen, maar bij kunstlicht zal er een rode gloed overheen liggen. 

Waar kan Alexandriet je bij helpen? Bij het ontwikkelen van je fantasie en het durven nemen van meer risico’s nemen. Je dromen kunnen ook intensiever worden. Alexandriet staat erom bekend dat het de hersenen in balans brengt.  Alexandriet ondersteunt bij ontstekingen,  zenuwpijnen, overspanningen, bij slapeloosheid door nervositeit en de leverfunctie. Door gebruikers wordt geadviseerd de Alexandriet bij je te dragen op je thymus (bovenaan je borstkas net onder je keel).

Amazoniet: betekenis en toepassingen

Amazoniet is vernoemd naar de Amazone rivier in de Verenigde Staten. Amazoniet wordt niet verwonderlijk dus vooral gevonden in de Verenigde Staten, maar ook Zuid Afrika en Madagaskar. Amazoniet heeft een prachtige blauwgroene kleur.

De steen is een variant van Veldspaat. De kleurschakelingen komen door de prismakristallen die Amazoniet bevat.

Amazoniet zou gebruikt worden ter ondersteuning bij eczeem, gesprongen lippen, bij kloven, schimmels, tegen oorproblemen, tegen jeuk en netelroos, winterhanden en -voeten. En is goed voor je ogen en de huidvorming.

Amazoniet is gekoppeld aan deze chakra’s:
• Hart chakra
• Keel chakra
• Derde oog chakra

Amazoniet kopen

Barnsteen kopen

Barnsteen (amber): Betekenis en toepassing

Barnsteen is een eeuwen oude fossiele hars afkomstig van bomen. Barnsteen is ook bekend onder de naam Amber. 

Amber heeft vaak insluitsels van insecten, bloemen en planten die tijdens de afscheiding van de hars vast komen te zitten en worden ingekapseld. Amber komt o.a. uit Rusland en/of Polen en is kostbaar.

Amber wordt vaak gebruikt bij baby’s zodra de tandjes doorkomen. Amber is goed bij blaasontstekingen, (preventief) bij hooikoorts, tegen astma en aandoeningen aan de luchtwegen, tegen angsten en fobieën, goed tegen reuma en verwarmt, tegen oorpijn, en ondersteunt bij schildklieraandoeningen.

Barnsteen wordt gekoppeld aan het: Zonnevlecht chakra 

Amethist (Amethyst): betekenis en toepassingen

Amethist een van de meest bekende en meest verkochte edelstenen. We hebben er dus ook veel van in ons assortiment, in allerlei vormen en maten. De meest bekende Amethist komt met name uit Uruguay, Brazilië en Bolivia. De kleur van Amethist gaat van licht paars, violet tot diep donker paars.  Amethist wordt gevonden in de aardkorst. 

Amethist is een paarse kwarts soort met veelal sporen van aluminium en ijzer. Amethist kan zeer kleine sporen bevatten van natuurlijke stralingen.

Amethist staat met name bekend om zijn zeer krachtige zuiverende en beschermende hoge vibratie, die met name is verbonden met het derde oog en de kruin chakra. 

Amethist wordt met name gebruikt voor (spirituele) groei en inzichten en voor het verlichten van hoofdpijn en migraine. Amethist helpt je bij verdriet en heimwee maar ook tegen infecties en bloedarmoede. Amethist heeft een positieve werking op menstruatiepijnen.  Ondersteunend voor maag en ogen en helpt je om angsten los te laten. Amethist is ook bij uitstek zeer geschikt voor geestelijke en lichamelijke reiniging.

CHAKRA’S:
• Derde oog chakra
• Kruin chakra

Amazoniet kopen

Ametrien kopen

Ametrien: Betekenis en toepassing

Ametrien zorgt voor Balans, het bevordert je intuïtie en brengt innerlijke rust en heeft een prachtige kleurschakeling door zijn combinatie met citrien.

Ametrien is dus een combinatie van Amethyst met Citrien. Deze mooie paarsachtige stenen combinatie brengt innerlijke rust en zou lichaamscellen helpen te regenereren. De steen wordt gevonden in Bolivia en Brazilië. Deze kwarts met paars kleurt donkerder door ijzer met name aan de punten (van licht tot diep paars).

Ametrien brengt innerlijke rust, energie en gelatenheid (kalmte). De steen helpt je om ontspannen te worden – en te blijven – en heft energetische blokkades op. De andere werking van Ametrien zou zijn dat het de weefsels en cellen reinigt en ze vitaliseert, wat zo weer het zenuwstelsel ten goede zou komen. De steen zou dat doen door o.a. te helpen bij nervositeit.

Ametrien wordt gekoppeld aan het Zonnevlecht chakra en Kruin chakra

Amifboolkwarts (Engelen kwarts): betekenis en toepassingen

Amfiboolkwarts staat ook wel bekend als engelen kwarts. De steensoort is afkomstig uit Aracuai, Minas Gerais, Brazilië.

Engelen fantoomkwarts is een kwartskristal met insluitingen die ook wel spookkristallen worden genoemd, vandaar de naam “fantoom”. Engelen fantoomkwarts is Bergkristal met insluitsels van gele, rode, violet, of grijs-zwarte deeltjes. 

Engelen fantoomkwarts staat voor het universele bewustzijnsniveau en geeft inzichten uit de vorige levens van je ziel, schenkt je kracht en verbindt. Amfiboolkwarts heeft een zachte energie met een kalmerend effect. Deze prachtige geleide energie stelt je in staat om in verbinding te komen met je hogere chakra’s.

Waar kan de steen bij helpen? Bij o.a. inzichten in patronen die lastig te doorbreken zijn, Waarbij het tevens je doorzettingsvermogen en moed stimuleert om iets daadwerkelijk aan te pakken. De steen zou daarnaast een sterke reiniger voor de organen zijn en tot slot negatieve energie uit je aura lagen verwijderen.

Ammoniet: betekenis en toepassingen

Ammonieten, dinosauriërs en Trilobieten zijn geleedpotigen die zijn uitgestorven en leefden in de oceanen. Het zijn samen met de Ammoniet de bekendste fossielen. Ammoniet is een uitgestorven soort inktvis en leefden 250-265 miljoen jaar geleden. Ammoniet heeft meestal een bruin-rode gloed met een groenige tot witte glans. Ammoniet dankt zijn naam aan de Egyptische god Amon. 

De Ammoniet lijkt op de hoorn van de ram, hier staat de Egyptische god om bekend.

Spirituele werking van de Ammoniet
Ammoniet is zeer actief op de soma chakra (haarlijn), het derde oog en activeert de metafysische kracht. Ammoniet is een zeer krachtige energie die het te bewandelen pad van de ziel heeft gecodeerd. Ammoniet ondersteund bij het emotionele evenwicht. Ammoniet is een aardende steen. Een geopaliseerde Ammoniet brengt je vrolijkheid.

Ammoniet  zou daarnaast helpen bij het bevorderen van de groei van kinderen en de calcium opname. Er wordt geloofd dat het helpt bij de genezing van weefsels en botten en het bevorderen van het immuunsysteem.

 Chakra die past bij de Ammoniet: Sacraal (heiligbeen) chakra

Ammoniet kopen

Angel aura kwarts kopen

Angel aura kwarts: betekenis en toepassingen

Angel Aura kwarts draagt platina en zilver in zich, wat een prachtige regenboog spectrum geeft. Deze kwarts verbind je met de engelen wereld en je beschermengelen. Zij ondersteunen je met advies en het geven van inzichten. 

Angel Aura is afkomstig uit Arkansas (Bergkristal), de Verenigde Staten

Angel Aura kwarts geeft je verdieping en schenkt je diepe rust tijdens meditaties. De Angel Aura kwarts versterkt de helende krachten van andere edelstenen en kristallen. Reinigt de aura beschermt je tegen negatieve energieën en invallen. Versterkt het hogere bewustzijn en schenkt je liefde. De Angel Aura is een ideale steen tegen stress

Angel aura past bij de chakra’s:
• Wortel chakra
• Kruin chakra
• Thymus (Heiligbeen)

Angeliet: betekenis en toepassingen

Angeliet heeft een prachtige energie en is een soort van amulet. Angeliet beschermt je onder andere voor energieën die niet bij jou horen. Bijvoorbeeld wanneer je in contact komt met je dierbaren vanuit de gene zijde en/of de tussenwereld en je gidsen.

Als je de Angeliet draagt als een amulet ontvang je hulp, begeleiding en de liefde vanuit andere dimensies. Angeliet ondersteund je ook in het verscherpen van je waarneming van de andere wereld. 

Angeliet zou ook ondersteund zijn voor keel en skelet problemen, de verkoeling van je lichaam bij koorts en bevorderend werken voor de schildklier. Van de steen wordt geloofd dat hij ook helpt bij vochtophoping, oedemen, tegen ontstekingen en dat hij je helpt om te gaan met heftige emoties. Draag hem op de thymus bij longproblemen.

Angeliet is een zachte steen en gevoelig voor water, reinig Angeliet dus niet met water.  De steen is familie van de Anhydriet welke vaak gevonden wordt in Peru. Deze heeft meestal witte of bruine insluitsels.

Chakra’s die passen bij Angeliet:  Keel chakra, Derde oog chakra en de kruin chakra

Angeliet kopen

Apachetraan kopen

Apachetraan: betekenis en toepassingen

Apachetraan werkt ondersteunend bij verwerking en stimuleert (spiritueel) inzicht. Apachetranen zijn kleine ronde aggregaten van de Obsidiaan en komen uit een late vulkanische uitbarsting en bestaat uit silicaten zoals kwarts, natuurlijke stukjes glas. Apachetranen worden gevonden in Mexico.

Apachetraan is een zwarte obsidiaan, de Apachetraan is in het gebruik  zachter dan de zwarte obsidiaan. De Apachetraan is een sterkere energie die de aura beschermt en de negatieve energie direct absorbeert. Negativiteit die gezien mag worden wordt op een zachte manier aan je getoont en wordt meteen getransformeerd. 

De Apachetraan is voor verwerking en spiritueel inzicht, hij helpt bij angsten die zijn ontstaan bij traumatische ervaringen en maakt je bewust van blokkades. Doordat hij angsten laat zien – en ondersteund bij de verwerking hiervan – helpt hij op die manier met het loslaten van oude pijnen. Daardoor bevordert hij het herstel van wonden en zet negatieve gedachten om in meer vreugde in het leven. 

Leg de Apachetraan onder je kussen voor een goede nachtrust, bij gebruik van de Apachetraan wordt ook je intuïtie gestimuleerd en geeft je verheldering in je (spirituele) leven. 

Apachetranen passen het beste bij de basis chakra en wortel chakra.

Atlantisiet: betekenis en toepassingen

Atlantisiet maakt wat verborgen zit wederom zichtbaar. Atlantisiet is een prachtige combinatie van mineralen uit de groepen Stichtiet en Serpentijn. Herkenbaar aan zijn mooie kleuren combinatie van geel-groen of groen met paars. De steen kan gevonden worden in Tasmanië (Australië).

Met de krachtige energie die wat verborgen is weer laat zien kunnen  blokkades verwijderd worden. De steen stimuleert inzicht en beschermt je tevens tegen negativiteit. Er wordt geloofd dat de Atlantisiet je lichaam reinigt en ontgift. De steen zou volgens sommigen pijnstillend werken op de spieren en bij menstruatiepijnen, krampen en ondersteund werken bij maagproblemen. 

Atlantisiet is in tegenstelling tot veel stenen te gebruiken voor alle chakra’s, waarbij de geelgroene stenen het meest ondersteunend werken voor de hogere chakra’s.

Atlantisiet kopen

Apatiet kopen

Apatiet: betekenis en toepassingen

Apatiet reinigt en stimuleert je derde oog. Het ontvangen van inzichten en je vermogens wordt op die wijze gestimuleerd. Voor spirituele / paranormale vermogens en afstemming op energie heeft de Apatiet een prachtige vibratie.

De Apatiet wekt daarnaast de Kundalini energie op.Open en eerlijke communicatie en  creatieve expressie energie zal worden verhoogd. Als je een Apatiet onder je kussen legt zal de Apatiet je staat van zijn stimuleren. Let op, sommigen zien het als doel anderen juist niet, maar de apachetraan helpt bij lucide dromen. De steen ondersteunt ook bij astraal reizen.

Apatiet stenen kunnen gevonden worden in; Marokko, Canada en Spanje.

Apatiet is een steen die makkelijk beschadigd, hij is bros/poreus. Het is een calcium fosfaat die in vele kleuren voorkomt. De meest bekende kleur is de blauwe edelsteen.  Daarnaast kan je Apatiet vinden als groene edelstenen, gele, en zelfs als goudachtige kleur steen.

Er wordt geloofd dat de steen helpt bij de bevordering van de vernieuwing van je cellen, je motivatie geeft, openheid, geestelijke flexibiliteit en zorgt voor meer rust. De steen zou volgens sommigen ook helpen bij o.a. hoofdpijn.

Apofyliet: betekenis en toepassingen

Apofyliet is een mineraal met naaldvormige kristallen, kleurloos tot groen. Het bevat Patassium calcium silicaat wat waterhoudend is.

Apofyliet wordt ook de steen van de waarheid genoemd en gevonden in India, Mexico en Japan.

Van Apofyliet wordt geloofd dat hij ondersteunt bij astma, ademhalingsproblemen en slijmvlies aandoeningen. De Apofyliet is een reinigende steen en helpt negatieve gedachten en zorgen los te laten.

Het kristal brengt balans en kalmeert, o.a. door stress en angst te verminderen. Er wordt geloofd dat hij ondersteunend kan werken om verslaving en onderzekerheid achter je te laten. Apofyliet is een prachtige energie om je te laten begeleiden tijdens meditaties en/of bij vorige levens.

Chakra’s die bij de Apofyliet passen:
• Derde oog chakra
• Kruin chakra

Apofyliet kopen

Aragoniet kopen

Aragoniet: betekenis en toepassingen

Aragoniet is verbonden met ‘gaia’ (Moeder-Aarde), deze energie resoneert tussen beide en is bij uitstek een aardende steen en heler. Door zijn aardende werking zorgt hij voor stabiliteit in het leven.

Aragoniet is vernoemd naar Aragon, een Spaanse stad. Aragoniet is een calcium carbonaat. We kennen de Aragoniet voornamelijk in een bruinige kleur. Maar er bestaat ook Aragoniet in blauw en wit.

Aragoniet is dus een aardende steen die je stabiliteit geeft, waardoor hij je kan helpen met je geestelijke ontwikkeling en het verminderen van nervositeit. De Aragoniet bevordert de concentratie en vermindert stress. Vergroot je interesses en geeft je moed om deze te ontdekken. 

Fysiek bevordert de Aragoniet de opbouw en de elasticiteit van de spieren en werkt kramp opheffend . Het is een positieve ondersteuner tijdens verkoudheid.

Aragoniet wordt gevonden in voornamelijk Marokko, maar ook in China

Aragoniet past bij de chakra’s:
• Wortel chakra
• Hart chakra (sacrum)
• Kruin chakra

Aqua aura: betekenis en toepassingen

Aqua aura kwarts zorgt voor verbinding met de dimensies en helpt ondersteunend bij transformaties.

Aqua Aura ontstaat door een alchemistisch proces. Metalen en goud worden toegevoegd aan de bergkristal  en wordt onder hoge druk verneveld.

Ondanks dat Aqua Aura een kunstmatig proces is – of juist daardoor – is de energie frequentie intens. Het heeft een regenboog spectrum op heldere punten met heel veel blauw. 

Aqua Aura wordt gemaakt van Bergkristal, meestal uit Arkansas en behandeld met metalen en goud.

Aqua Aura is een krachtige energie die je verbindt met de hogere dimensies. Je beschermt tegen occulte aanvallen en negatieve energieën. Door deze sterke verbinding met de hogere dimensies zal je transformatie versnellen.

Geeft je diepe rust tijdens meditaties en is ideaal tegen stress . Bij keelproblemen is hij een prima ondersteuner en helpt je om je woede in toom te houden. Kan ondersteunend worden ingezet tegen MS (Multiple Sclerose) en bij alvleesklier aandoeningen.

Aqua aura kan je het beste gebruiken i.c.m. met de Chakra’s:
• Keel chakra
• Derde oog chakra 

Aqua aura kwarts kopen

Aquamarijn kopen

Aquamarijn: betekenis en toepassingen

Aquamarijn is ideaal voor het loslaten van je woede. Aquamarijn is een variant van Beril en heeft een blauwgroene kleur. De Aquamarijn zijn naam is afgeleid van het Latijnse woord voor ‘water van de zee’. 

Met de aquamarijn ga je een sterke verbinding aan met de blauwe galactische straal en verbondenheid met de dolfijn- en walvisenergieën. Een krachtige, maar gelijktijd zachte energie.

Aquamarijn is een prachtige energie die je leert omgaan met emoties en waarvan gelooft wordt hij bevorderend voor de keel werkt. De keel chakra staat voor emotie. Het leren spreken vanuit het hart. 

Aquamarijn is een energie waarvan geloofd wordt dat deze ondersteunend werkt tegen hooikoorts en andere allergieën, zo ook bij voorhoofdsholte ontsteking en bij het verlichten van zenuwpijnen.

Aquamarijn wordt hoofdzakelijk in Pakistan gevonden maar ook in Afghanistan, Brazilië en Rusland

Aquamarijn past bij de chakra’s:
• Hart chakra
• Keel chakra
• Derde oog chakra

Aventurijn: betekenis en toepassingen

Aventurijn helpt bij een positieve energiestroming en zou goed zijn voor de huid. Het is een kwarts waarbij de kleur door het ingesloten Mica, Pyriet of Goethiet ontstaat. Aventurijn is het best bekend als de groene, maar ook rood, blauw en vele andere kleuren zijn veel voorkomend. Aventurijn wordt op veel plekken gevonden, waaronder; Brazilië, Canada, Rusland, China en India

Er wordt geloofd dat Aventurijn een positieve invloed zou hebben op huidaandoeningen zoals eczeem, acne en psoriasis. Aventurijn brengt je ook balans en helpt je emoties te verwerken en zo te helen. Ben je overgevoelig voor aanrakingen, dan kan de Aventurijn dit ondersteunen en verminderen. 

Chakra’s zijn afhankelijk van kleur van de Aventurijn. Als je werkt met chakra’s kan je deze makkelijk o.b.v. kleur met het juiste chakra verbinden.

Aventurijn kopen

Auraliet kopen

Auraliet: betekenis en toepassingen

Auraliet is over de eeuwen heen gegroeid, iedere Auraliet is daarom anders van samenstelling. Het is wetenschappelijk vastgesteld dat een auraliet minimaal 17 mineralen bevat tot wel 23 verschillende mineralen. Auraliet kan alleen in Canada gevonden worden en draagt een krachtige energie. De mineralen in de Auraliet groeien en vormen zich met name in Amethist of Citrien. Daarom zie je vaak paarsachtige Auralieten.

De minimaal 17 tot 23 mineralen die in de Auraliet gecombineerd zijn gegroeid zijn:

IJzer, koper, Goud, Lepidoctrociet, Sfaleriet, Epidoot, Rutiel, Borniet, Pyriet, Titaniet, Cacoxeniet, Zilver, Nikkel, Chalcopyriet,. Ajoïet, Magnetiet, Coveliet, Hematiet, Platina, Gilaliet, Pyrolusiet, Limoniet en/of Goethiet. 

De krachtige energie van Auraliet zorgt voor een verschuiving in je bewustzijnsniveau. Er wordt geloofd dat de samenstelling een zeer krachtige ondersteuning biedt bij zowel fysieke als mentale heling. Zo zijn het ondersteunend werken bij ziekten, het zenuwstelsel en de effecten van stralingen verminderen.

Auraliet ondersteunt verlichtend bij uitputting, spanningen, zorgt voor rust in het hoofd (minder chaos in gedachten en opent je hart.

Azeztuliet: betekenis en toepassingen

Azeztuliet wordt ook wel de steen van het ‘Naamloze licht’ genoemd. De Azeztuliet zou je in contact brengen met de ‘Azez Engelen’, wat zeer krachtigste vibraties en frequenties zijn. Azeztuliet is zeldzaam. Het is een bergkristal vorm, maar met een structuur die je, tot op heden, nog niet in andere kwartsvormen tegenkomt. 

Azeztuliet is dus een zeldzame variatie van kwarts. Inmiddels wordt deze steen ook gevonden in rood, zwart, geel en zelfs paars. In tegenstelling tot andere edelstenen en mineralen hoeft de Azeztuliet niet gereinigd en/of opgeladen te worden, dit doet zij zelf. Ook zal zij haar energie niet verliezen. 

Van de zeer krachtige energie wordt geloofd dat deze geactiveerd is door de lichtwezens, genaamd de Azez engelen, uit de inter-dimensionale wereld. Zij belichamen het licht van de Grote Centrale Zon. 

De Azeztuliet is de zuiverste en hoogste vibratie en gelijk ook de zuiverste en krachtigste frequentie. Als je Azeztuliet gebruikt kan dit als zeer heftig worden ervaren, je frequentie wordt razendsnel verhoogd maar ook fysiek vinden er (heftige) helingen plaats en hersteld het ook het DNA.

Azeztuliet brengt veel teweeg. Zo zouden de stenen helpen trauma’s aan het oppervlak te brengen. Voor hen die zich spiritueel willen ontwikkelen zou het het vermogen van helderziendheid en helderwetendheid helpen razendsnel naar een hoger niveau te ontwikkelen. 

Azeztuliet is daarom ook bij uitstek de energie voor transformatie. Emotioneel geeft het inzichten in oude, ongewenste patronen en zal deze transformeren. Het kan ondersteunend werken bij de negatieve, pijnlijke emoties en trauma’s te transformeren naar nieuwe inzichten, gedachten en patronen. 

Er wordt geloofd dat de Azeztuliet zuiver licht door het lichaam laten vloeien tot in iedere cel. Waarbij het DNA wordt hersteld en getransformeerd. De steen wordt gevonden in de USA; North Carolina en tegenwoordig ook in Vermont. 

Heb je ook andere edelstenen met specifieke doeleinden? Dan kan Azeztuliet ingezet worden om de energetische werking van alle andere edelstenen en mineralen te versterken.

Let op: Het eerste contact met de Azeztuliet kan als ‘vervelend’ worden ervaren. Dit komt door de zeer hoge frequenties en vibraties die direct effect op je hebben, zowel in het bewustzijn, mindset en soms inherent daaraan ook fysiek. Bij het eerste contact met de Azeztuliet is het mogelijk om enigszins misselijk te worden, een opgejaagd gevoel te krijgen, te willen vluchten of hoofdpijn te krijgen. Dit is een verhoging van je eigen frequentie en vibratie. Wordt niet angstig als dit je overkomt. Is het je even teveel? Gebruik de Azeztuliet dan dagelijks met korte perioden, bouw deze periodes op in tijd. Schrik ook niet als je ‘opeens’ dingen gaat zien, voelen, horen. Dit hoort bij het proces van de transformatie.

Je kan de Azeztuliet voor alle chakra’s inzetten of deze combineren met andere stenen die bij specifieke chakra’s horen.

Aventurijn kopen

Azuriet kopen

Azuriet: betekenis en toepassingen

Azuriet bevordert communicatie en intuïtie. De steensoort heeft vaak een diepe azuurblauwe kleur, deze kleur komt door het kopercarbonaat mineraal. Azuriet wordt ook vaak gevonden in combinatie met Malachiet. En wordt met name in Morenci USA, Marokko en Zuid Afrika gevonden. 

Azuriet heeft een mooie en zachte energie, de energie van de Azuriet behoed je voor ondoordacht handelen, het maakt je bewuster, en laat je (dieper) nadenken. Het stimuleert je reactie-  en waarnemingsvermogen. Van Azuriet wordt geloofd dat het helpt tegen migraine en problemen bij de hersenen. De steen werkt ontgiftend en ondersteund bij vertigo (gevoel van draaien of tollen (duizeligheid) wordt ervaren terwijl het lichaam die bewegingen feitelijk niet maakt).

3 Chakra’s die passen bij Azuriet:
• Keel chakra
• Derde oog chakra
• Kruin Chakra

Afbeeldingen zijn van de Azuriet Malachiet, lees hieronder verder.

Azuriet-Malachiet

Azuriet met Malachiet heeft een prachtige kleurencombinatie met diep blauw, azuur blauw en groen. Een combinatie van Azuriet en Malachiet. Deze combinatie ontstaat wanneer er water bij de Azuriet komt. Het onderscheidt in de kleur geeft aan welke benaming erbij hoort. Het blauwe in deze prachtige steen staat bekend als Azuriet, de groene kleur kennen wij onder de naam Malachiet.

Gebruikers van Azuriet Malachiet geloven sterk dat hij een ondersteunende werking heeft bij artritis, artrose en gewrichtsproblemen. Dit zou komen door de grote hoeveelheid koper die in de steen zit waarbij het koper zorgt voor de afvoer van urinezuur.

Azuriet Malachiet zou volgens de gebruikers ook bij vele vormen van hoofdpijn, ondersteunen bij het verlagen van de bloeddruk en hartkloppingen. Het heeft een gunstig effect op angsten en ondersteunt bij het remmen van de negatieve gedachten, deze mag je los laten.

LET OP: Gebruik Azuriet malachiet deze niet rechtstreeks op de huid, de steen valt onder de categorie GIFTIG! Maak er geen elixirs van. Heb je de steen vast gehad was dan na het gebruik heel goed je handen!!

Chakra’s die passen bij Azuriet-Malachiet: Zonnevlecht- en keelchakra.

Bariet: betekenis en toepassingen

De kleur van Bariet / Barite is transparant met een parelachtige blauwe glans en soms zelfs donker, bijna zwart. Barite is vrij poreus. Bariet is een prachtig kristal gevonden in Marokko en wordt als zeldzaam beschouwd.

Bariet is een krachtig kristal dat je hele chakraline reinigt, het zal ook je chakra’s in balans brengen. Een prachtig kristal om mee te werken en om je dromen mee te stimuleren. De edelsteen heeft een prachtige ondersteunde energie die zou uitwerken op het centrale zenuwstelsel en de hersenen.

Spiritueel geeft Bariet je kracht en moed, waardoor je zelfvertrouwen ondersteund en gestimuleerd wordt. Bariet heeft een krachtige energie om inzicht te krijgen in je doelen. Het heeft een stimulerend effect op de hersenen, minder verwarring en zal je helpen alles beter te onthouden. Ondersteunt je keelchakra en ondersteunt aanvullende verslavingen

Bariet past het beste bij het keelchakra.

Bariet kopen

Bergkristal kopen

Allerduurste Bergkristal

Bergkristal: betekenis en toepassingen

Bergkristal werd ook wel ‘Krystallos’ genoemd, wat stond voor ‘het eeuwig bevroren water’, dat is wat de Grieken en Romeinen geloofden. De energie van de Bergkristal is neutraal en zuiver. Bij uitstek het kristal om mee te mediteren, aura’s op te schonen en te helen.

Bergkristal is zo zuiver dat het de zuiverheid van ‘zien’ en ‘weten’ stimuleert. Schaduwstukken worden getransformeerd. 

Bergkristal is voor veel psychische en fysieke problematieke te gebruiken. Bergkristal houdt het aura schoon van negatieve energieën zowel aards als vanuit gene zijde. Er wordt geloofd door gebruikers dat het kristal ook ondersteunend werkt tegen depressies, ondersteuning biedt bij klachten zoals hoofdpijn en duizeligheid, bij menstruatieklachten en buikkrampen. Het ondersteund ook de blaas en urinewegen. Bergkristal zou zeer vitaliserend werken en de ruimte zuiveren. Het herstelt storingen in energievelden en zuivert de chakra’s.

Bergkristal wordt wereldwijd gevonden, de meest bekende plaatsen zijn Arkansas (USA), Madagaskar, Mexico en Brazilië maar ook in onder andere Polen wordt Bergkristal gedolven. 

Bergkristal is te combineren met alle chakra’s

Bloemagaat: betekenis en toepassingen

Bloemagaat staat ook wel bekend als Flower Agaat. Deze prachtige energie is ontstaan door de combinatie van Agaat, Chalcedoon en Bergkristal en komt uit Madagaskar. De kleur is enigszins wat doorschijnend tot een lavendel – grijsachtige kleurcombinatie met prachtige bloemachtige verschijningen. De tekening, bloemen, onstaan door een witte Chalcedoon. 

Bloemagaat ondersteunt bij het proces van de wedergeboorte en schenkt je plezier in het leven. Ook na heftige situaties, trauma’s, problemen en pijnlijke ervaringen. De steensoort ondersteund je om in deze periodes, waarin de mindset veelal negatief is, toch gedachten om te zetten naar positieve gedachten. Het kan ondersteunend gebruikt worden bij een transformatieproces, bijvoorbeeld na de draad weer oppakken na een burn-out. De steen is goedd voor het verder ontwikkelen van het zelfvertrouwen en helpt focus aan te brengen. Zo kan Bloemagaat bijvoorbeeld ook helpen je spirituele groei te bevorderen. 

Borniet (pauwenerts): betekenis en toepassingen

Borniet wordt door zijn kleuren ook wel Pauwenerts genoemd. Borniet draagt een krachtige transformerende energie.  Het voegt het lichaam, de geest, ziel en emoties tot een geheel. Borniet is een energie die beschermt tegen negativiteit. Het maakt je vrolijk en laat je meer genieten van alles. Van de energie van Borniet wordt geloofd dat hij een positieve invloed heeft op de celopbouw en de stofwisseling. Daarnaast zou Borniet het calcium in het lichaam verlagen. Deze energie ondersteunt bij artritis en helpt zwellingen te verminderen. Ook het verzuren van de spieren wordt verminderd. Let op: Borniet is giftig en mag alleen gedragen worden in getrommelde vorm. Advies is om deze niet (te) lang direct op de huid te dragen. De steen wordt gevonden in de USA, Kazachstan en Noorwegen

Het chakra dat bij de borniet past is het Derde oog chakra.

Bloemagaat: betekenis en toepassingen

De kleur van Bariet / Barite is transparant met een parelachtige blauwe glans en soms zelfs donker, bijna zwart. Barite is vrij poreus. Bariet is een prachtig kristal gevonden in Marokko en wordt als zeldzaam beschouwd.

Bariet is een krachtig kristal dat je hele chakraline reinigt, het zal ook je chakra’s in balans brengen. Een prachtig kristal om mee te werken en om je dromen mee te stimuleren. De edelsteen heeft een prachtige ondersteunde energie die zou uitwerken op het centrale zenuwstelsel en de hersenen.

Spiritueel geeft Bariet je kracht en moed, waardoor je zelfvertrouwen ondersteund en gestimuleerd wordt. Bariet heeft een krachtige energie om inzicht te krijgen in je doelen. Het heeft een stimulerend effect op de hersenen, minder verwarring en zal je helpen alles beter te onthouden. Ondersteunt je keelchakra en ondersteunt aanvullende verslavingen

Bariet past het beste bij het keelchakra.

Bloemagaat kopen

Bronziet kopen

Bronziet: betekenis en toepassingen

Bronziet werkt beschermend, aardend en brengt harmonie Een massieve steen, maar stoot je hem ergens tegenaan of laat je hem vallen zal hij makkelijk breken. Bronziet heeft mooie patronen en is een algemeen voorkomende steen die een samenstelling is van Enstatiet en de hypersteen. Het  is een ijzerhoudende steen.

Bronziet geeft je bescherming, helpt je te aarden en brengt innerlijke rust. Het helpt je om je zelfvertrouwen te stimuleren en helpt je om bij langdurige stress te herstellen van uitputting. Bronziet versterkt je zenuwen en is kramp opheffend. Het zorgt ervoor dat je wat meer assertief wordt. Bronziet ondersteund je bij het maken van belangrijke keuzes. Het geeft  je inzichten zonder te oordelen. 

Bronziet wordt van oudsher gebruikt om verwensingen, vloeken en zwarte magie in drievoud terug te sturen naar de afzender. Gebruik je Bronziet hiervoor zorg dan dat je een zwarte Toermalijn bij je hebt om deze verwensingen definitief te transformeren (neutraliseren). Door zijn rustgevende werking zou een positief effect hebben op ADHD.

Chakra’s die passen bij Bronziet zijn alle chakra’s, maar specifiek het wortelchakra wordt het meeste gestimuleerd.

Calciet: betekenis en toepassingen

Calciet stimuleert de spirituele ontwikkeling en contactlegging met de ziel. Het helpt je om van blokkades af te komen, verder zou het versterkend werken voor je geheugen en hoop en motivatie geven .Door te handelen vanuit rust helpt calciet je in je ontwikkeling van het zelfvertrouwen. Calciet zou volgens gebruikers een zachte energie hebben die je gestel en immuunsysteem kan bevorderen. 

Dogtooth Calciet: Dogtooth Calciet wordt ook wel Stellar Beam Calciet genoemd. Een bijzondere mooie Calciet. De Dogtooth (Hondentand) heeft zijn naam ontvangen door zijn uiterlijk. Hij maakt gelukkig en vrolijk.

Blauwe Calciet: Helpt je om liefdevol te handelen en niet te oordelen. Het ondersteund bij overgevoeligheid, zou helpen bij het verlagen van de bloeddruk, vermindert pijn en  normaliseert het hartritme. Het heeft een positieve werking op de keel, longen, griep en verkoudheid. Blauwe calciet brengt balans tussen hart en hoofd.  Het is kalmerend en bevordert de communicatie.

Groene Calciet: Ondersteund je bij het loslaten van oude gedrags- en denkpatronen. Het  maakt je vrolijker en hierdoor wordt optimisme en positiviteit gestimuleerd. Blauwe Calciet heeft een positief effect op de huid,  het werkt koorts verlagend en is een positieve ondersteuner voor artritis en artrose.

Mango Calciet: Een prachtige zachte energie die een sterke invloed heeft op het hart voor zowel emotionele als  fysieke blokkades. Zelfacceptatie wordt gestimuleerd en brengt op een zachte manier verdriet en traumatische ervaringen aan het licht die geaccepteerd mogen worden. Het zelfvertrouwen en zelfbeeld worden positief ondersteund, het  geeft je minder spanningen en zorgen. 

Volgens sommigen zou de mango calciet spierontspannend werken.   

Oranje Calciet: Oranje Calciet is bij uitstek de steen voor de spijsvertering, met name gericht op darmproblematiek zoals de ziekte van Crohn, Colitus Ulsurosa en obstipatie. Oranje Calciet is een vitaliserende steen die een positief effect heeft op angsten en neerslachtigheid waardoor je stemming optimistischer wordt en balans brengt. 

Rode Calciet: Rode Calciet helpt je om blokkades op te heffen en vermindert je angsten. Rode Calciet zorgt voor meer wilskracht en ook voor meer energie.

Honing Calciet: Honing Calviet heeft een sterke verbinding met de Gouden stralen van de Egyptische zonnegod Ra. Honing Calciet is verbonden met de sacraal en zonnevlecht chakra’s. Deze chakra’s geven je pijnstukken uit vorige levens weer, het hier en nu. Honing calciet werkt  zorgt voor transformatie op Karmische stukken. Honing Calciet ondersteund je om weer  in je eigen kracht te gaan staan.  Het helpt je om weer de regisseur te worden van je eigen leven. 

Cobalto calciet: Cobalto Calciet is een roze broze steensoort. Kijk uit met water. Cobalto calciet ondersteunt je zelfvertrouwen, terug in je kracht komen en de spirituele groei. Cobalto schenkt je hoop en geeft je moed, brengt balans tussen gevoel en verstand. Cobalto Calciet brengt je rust en is een emotionele heler. Het is een prachtige energie die ondersteunend kan werken voor het immuunsysteem en helpt bij liefdesverdriet en eenzaamheid

Chakra’s die passen bij de Calciet zijn afhankelijk van de kleur.

Calciet kopen

Cavansiet: betekenis en toepassingen

Cavansiet heeft een krachtige energie met een pure zuivere blauwe energie straal. Door de Cavansiet op je derde oog te leggen zal hij waarheid laten stromen zonder enige mogelijkheid tot twijfel.  Het brengt je vreugde en optimisme. Cavansiet is een krachtige steen voor meditatie en astrale reizen, door zijn krachtige blauwe straal verbind hij je met je gidsen. De steen geeft inzicht in vorige levens. Door het moedergesteente wat om de Cavansiet zit blijf je gegrond tijdens sessies en je astrale reizen. Het  voorkomt dat je gaat ‘zweven’ en stimuleert het derde oog.

Cavansiet zou volgens gebruikers ondersteund werken bij keelpijn, gewrichtspijn, oogaandoeningen en stofwisseling. De steen zou daarnaast balans geven aan het geheugen en je zelfrespect verbeteren. 

Cavansiet wordt met name gevonden in India maar ook in Nieuw Zeeland, USA en Brazilië, maar is een zeldzame steen. De chakra’s die bij de Cavansiet horen zijn het keel-, sacraal- en derde oog chakra.

Carneool: betekenis en toepassingen

Carneool is een oranje tot rode vorm van Chalcedoon. Carneool zou ondersteunend werken voor het spijsverteringskanaal en darmproblemen. Sommige gebruikers zeggen dat Carneool een zachte, maar sterke energie bied tegen pijnen, zoals verkrampingen, menstruatiepijnen, aangezichtpijnen, spierpijn, etc. Leg de Carneool op de huid om de pijnen en/of verkrampingen te verzachten. Het helpt je beter te slapen door nachtmerries te verminderen of tegen te gaan.  

Carneool op de huid dragen zou helpen om de angst voor de dood te verminderen. Bij weinig tot geen eetlust, diaree en bij ontstekingen van de maag en/of darm zou volgens sommigen de steen ondersteunend kunnen werken. Sommige gebruikers leggen Carneool een dag of een nacht in water om zo een elixer te creëren, deze drinken zij vervolgens gedurende de dag op om de maag en darmkanaal wat rust te gunnen. Carneool wordt wereldwijd gevonden, komt het meeste voor in Uruguay.

Chakra’ die passen bijd Carneool:
• Wortel chakra
• Sacraal chakra (heiligbeen)
• Zonnevlecht

Carneool kopen

Bronziet kopen

Bronziet: betekenis en toepassingen

Bronziet werkt beschermend, aardend en brengt harmonie Een massieve steen, maar stoot je hem ergens tegenaan of laat je hem vallen zal hij makkelijk breken. Bronziet heeft mooie patronen en is een algemeen voorkomende steen die een samenstelling is van Enstatiet en de hypersteen. Het  is een ijzerhoudende steen.

Bronziet geeft je bescherming, helpt je te aarden en brengt innerlijke rust. Het helpt je om je zelfvertrouwen te stimuleren en helpt je om bij langdurige stress te herstellen van uitputting. Bronziet versterkt je zenuwen en is kramp opheffend. Het zorgt ervoor dat je wat meer assertief wordt. Bronziet ondersteund je bij het maken van belangrijke keuzes. Het geeft  je inzichten zonder te oordelen. 

Bronziet wordt van oudsher gebruikt om verwensingen, vloeken en zwarte magie in drievoud terug te sturen naar de afzender. Gebruik je Bronziet hiervoor zorg dan dat je een zwarte Toermalijn bij je hebt om deze verwensingen definitief te transformeren (neutraliseren). Door zijn rustgevende werking zou een positief effect hebben op ADHD.

Chakra’s die passen bij Bronziet zijn alle chakra’s, maar specifiek het wortelchakra wordt het meeste gestimuleerd.

Chalcedoon: betekenis en toepassingen

Chalcedoon (Druif agaat) is een prachtige combinatie van Agaat met Chalcedoon uit Barat, Sulawesi -Indonesië. Het is een Agaat soort met Chalcedoon bolletjes. Van groenig-grijs/licht paars tot diep paars. Een zachte energie die wordt ervaren. 

Chalcedoon (Druif Agaat) heeft een zeer zachte begeleidende energie die je ondersteund tot het verkrijgen van rust. Door de stimulans meer rust te vinden ontstaat er een balans in je fysieke en mentale welzijn, deze balans ondersteund dan ook jouw omgeving. Bij het ervaren van de energie voelt deze als een warme jas en is dan ook een prachtige ondersteuner bij meditaties. Ondersteund bij somberheid en negativiteit. Een mooie energie die ondersteunt bij het realiseren van het loslaten van stress en onrust.

Door haar zachte energie ondersteund zij bij de verbinding met de hogere energieën. Verbindt je met de natuur, moeder Aarde. 

Mooie zachte energie voor kinderen om hen te ondersteunen bij het vinden en te behouden van de innerlijke rust. En ondersteund hen te spreken vanuit het hart.

Chalcedoon kopen

Charoiet kopen

Charoiet: betekenis en toepassingen

Charoiet stimuleert onvoorwaardelijke liefde en transformeert. De steen wordt ook wel de ‘Zielensteen’ genoemd doordat zij onvoorwaardelijke liefde laat vloeien. Charoiet is een spiritueel kristal dat helpt om je inzichten te geven. Ook helpt het je om te gaan met veranderingen en het  krijgen van visioenen. 

Charoiet is een perfecte energie om te gebruiken bij meditaties.  Het ondersteund bij zwaarlijvigheid en zuivert de nieren, stimuleert de bijnieren en voert het vocht in het lichaam af. Chaoriet helpt tegen tandbederf, ontkalking en verkalking. Heeft een versterkende energie op de spieren en ondersteund tegen reumatische pijnen. Charoiet zuivert de geest en schenkt je inzichten in jezelf en wilskracht.

Charoiet wordt alleen gevonden in het Murun-gebergten in Yakutia. Dit ligt in de omgeving van de Chara rivier in Siberië, Rusland. Charoiet heeft haar naam te danken aan deze rivier.

Charoiet werkt voor de chakra’s: Derde oog chakra en het kruin chakra.

Chiastoliet: betekenis en toepassingen

Chiastoliet staat ook bekend onder de naam Kruissteen of Andalusiet met een prachtig glimmend uiterlijk met een ingesloten zwart kruis van Carbon. Daarnaast bevat onder andere Aluminium Sillicaat.

Chiastoliet dankt zijn naam aan het Griekse word Chiastos, wat letterlijk kruis betekent.

Onze Chiastoliet komt uit Spanje. Chiastoliet helpt je bij het verdrijven van ongewenste emoties en ondersteunt daarbij het helder denken en vermindert nervositeit.

Op fysiek gebied ondersteunt de Chiastoliet het bindweefsel en ondersteunt bij reuma, artritis en jicht.

Chloriet: betekenis en toepassingen

Chloriet draagt een beschermende energie, ondersteund tegen stralingen en negatieve energie. Chloriet is energetisch een krachtige energie die de verbondenheid met de natuurvolken, de Holle aarde, ook wel het Devische rijk genoemd, stimuleert. Dit wordt ook wel het rijk van de bos- en boomgeesten, elfen, kabouters, etc. genoemd.

Chrysocolla: betekenis en toepassingen

Chrysocolla helpt bij het versterken van je persoonlijke kracht en het proces van zelfontdekking..

De steen zorgt voor een innerlijk evenwicht en is kalmerend of activerend afhankelijk van de situatie. Het zuivert en absorbeert negatieve energie. Chrysocolla werkt op meerdere systemen in ons fysieke lichaam, bijvoorbeeld ontgiftend en ontstekingsremmend. Het heeft een positieve invloed op de ziekte van Crohn.

Het is een zachte, maar toch sterke ondersteunde energie. De zachte energie helpt je om je gevoelens te uiten en is dan ook zeer geschikt voor mensen die vrij emotioneel zijn. Door de zachte energie wordt de vergevende energie ondersteund. 

Chysocolla wordt gevonden in Chili, Australië, UK, USA en Rusland.

De chakra’s die horen bij de Chrysocolla en het Hart chakra en keel chakra.

Chrysocolla kopen

Chrysopraas kopen

Chrysopraas: betekenis en toepassingen

Chrysopraas edelsteen is een groene variant van Chalcedoon en is een kwartssoort. Door nikkel insluitingen ontstaat deze kleur. Chrysopraas is een universele liefdevolle energie en geeft hierdoor ook energie aan het hart (hart chakra), deze energie stroomt door in het gehele fysieke lichaam. Chrysopraas werkt kalmerend en geeft onzelfzuchtigheid. De liefdevolle energie heelt het innerlijk kind en helpt ingehouden en opgekropte emoties te bevrijden. 

Chrysopraas werkt tegen verkrampingen van het hart en werkt tegen bloedingen en onrust. Het stimuleert de alvleesklier en de lever. Het bevordert de geestelijke groei en verhoogt helderheid. Chrysopraas maakt je  vergevingsgezind en laat de huid sneller herstellen

Chrysopraas chakra’s: Zonnevlecht chakra en hart chakra

Wordt gevonden in Australië, USA en Polen.

Citrien: betekenis en toepassingen

Citrien wordt vaak gevonden in de omgeving van ijzer met insluitsels en is een kwarts variant. In vele gevallen is citrien kunstmatig gekleurd. Bij ruwe Citrien gaat het vaak om gebrande Amethist. Zuivere citrien is duurder dan de kunstmatige.

Citrien is een vrolijke energie en geeft je vrolijkheid en helpt tegen depressies en zwaarmoedigheid. Het geeft je vitaliteit en een zonnige uitstraling. Ook geeft het je concentratie en ondersteund het tegen faalangst en examenvrees. Citrien helpt bij diabetes (let op met medicatie!) en stimuleert het de bloedcirculatie.. Draag Citrien op de huid om lichaamsgeuren tegen te gaan. 

Citrien wordt gevonden in Brazilië, Madagaskar en Kongo.

Chakra’s: Zonnevlecht chakra

Citrien kopen

Coelestien kopen

Coelestien: betekenis en toepassingen

Coelestien kan ondersteunend ingezet worden bij je algemene ontwikkeling.

Coelestien is een prachtige hemelsblauwe steen ontstaan uit Strontium Sulfaat. Coelestien wordt veelal gevonden in clusters of geodes. De kleur is hemelsblauw met meestal een gloed van parelmoer. Het heeft een hoge vibratie, door deze hoge vibraties wordt het contact met de engelen en gidsen gestimuleerd. 

De steen zou helpen de spieren de ontspannen en te geest te openen voor nieuwe ideeën – en structuur te brengen in je leven. Coelestien bevordert helderziendheid, het loslaten van oude patronen, trauma’s, gedragingen en  het schenkt je rust en harmonie. Coelestien ondersteund bij oogproblemen, infecties,  het verlicht pijn en helpt bij oorproblemen.

Coelestien wordt gevonden in Madagaskar en Tunesië

Chakra’s: Keel chakra, derde oog chakra en kruin chakra

Cupriet: betekenis en toepassingen

Cupriet is een mineraal dat bestaat uit koperoxide. Energetisch houdt het enge dromen tegen en geeft je moed en hoop. Sommigen geloven dat cupriet ook het herstel van het DNA bevordert.

Dendriet: betekenis en toepassingen

Dendriet is een agaatsoort die uit Kazachstan afkomstig is. Dendriet staat in een sterke verbinding met ‘gaia’ (Moeder Aarde). Dendriet brengt je dan ook in een geweldig diep contact met de aarde. Doordat je deze diepe verbintenis aangaat zal je ook beter geaard zijn, waardoor je meer rust vindt. 

Deze prachtige energie draagt een oeroude wijsheid bij zich en is diep verbonden met de natuurvolken, de Holle aarde, ook wel het Devische rijk genoemd, en is het rijk van de bos- en boomgeesten, elfen, kabouters, etc.

Dendriet zorgt voor rust bij jezelf en je omgeving. Ervaar je deze rust? Dan kan de Dendriet je diep van binnen bereiken. Het helpt je om de chakra’s weer in balans te eggen. Dendriet is door haar verbintenis met Moeder Aarde de perfecte steen om heilige ruimten te creëren, zij heeft ook een zeer sterke band met het plantenrijk.

De Dendriet vraagt je om geduld omdat zij tijd nodig heeft om jouw te laten ervaren wat zij jou brengt. Na verloop van tijd zal het je hoger bewustzijn stimuleren. Het is een liefdevolle steen, welke helpt je meer van jezelf te leren houden en alles om je heen. De agaat zorgt voor vermindering van stress en verhoging van je concentratie. 

Dendriet zou volgens gebruikers helpen om pijnen te verminderen, wonden sneller te laten herstellen en ondersteund de zenuwen(stelsel), bloedsomloop en osteoporose

Dendriet kopen

Dolomiet kopen

Dolomiet: betekenis en toepassingen

Dolomiet is een energie die bijna iedereen kan gebruiken en er zijn/haar voordeel mee kan doen. Dolomiet is zeer geschikt voor kinderen die het leven op aarde niet prettig vinden en eigenlijk terug willen naar huis (universum).

Angst en nachtmerries worden door de dolomiet verminderd en schenkt hen kalmte waardoor zij zich veiliger voelen.  Het helpt kinderen en jeugdigen om de humeurigheid te stabiliseren en zelfs af te laten nemen. Deze humeurigheid wordt veroorzaakt door de hormonen die vrijkomen bij hun ontwikkeling.

Dolomiet brengt balans. Bij het dragen van de steen worden gaten in het aura gedicht. Tijdens het dragen worden ook entiteiten verwijderd net zoals trauma’s die in het aura zitten.  Bij een minderwaardigheidsgevoel is de Dolomiet een krachtige beschermer. Negatieve gedachten en denkwijzen (fantasieën) die niet reëel zijn worden in sterkte  verminderd. 

Dolomiet is goed toepasbaar op de huid, volgens sommigen zou het helpen bij huidaandoeningen. Het ondersteund bij stemmingswisselingen, verkrampingen (aan het hart), bij een te hoog cholesterol en tegen aderverkalking. 

Dumortiet: betekenis en toepassingen

Dumorturiet is een prachtige energie in de kleuren bruin/blauw, blauw en violet en is een Aluminiumrijk mineraal. Dumorturiet smelt niet bij aardse temperaturen en wordt vaak gevonden in kwartslagen.

Dumorturiet is een krachtige, ondersteunende energie tegen stress en paniekaanvallen. Ben je te gehecht dan ondersteunt hij het loslaten. Je geduld en moed worden ook versterkt. 

Dumorturiet werkt tegen paniek- en angst aanvallen, vermindert de overgevoeligheid en heeft een krachtige, ondersteunende werking bij koliek aanvallen. Het helpt bij een slechte stoelgang. Bij zonverbranding de Dumorturiet op de verbrande plek leggen, hierdoor kalmeert de pijn.

Chakra’s die bij de dumortiet Keel chakra en Derde oog chakra horen.

Fluoriet: betekenis en toepassingen

Fluoriet is bekend om de vele kleuren en kleurschakelingen, meestal in lagen. Fluoriet is een Fluoride-Calcium houdende steen. Buiten de kleurschakelingen waar de Fluoriet bekend om  staat vind je het ook in zuiver blauw, paars etc. Veelal wordt Fluoriet gevonden in kwartsaders waarin ook Bariet en Calciet wordt gevonden. 

Door de vele kleuren is de Fluoriet verbonden met alle chakra’s en geeft zijn energie op meerdere lagen en (groei) processen. Kies daarom de fluoriet die het beste bij de kleur van het chakra past. De bekendste fluoriet soorten worden gevonden in Madagaskar, China en Canada.

Fluoriet zorgt voor innerlijke rust en vergroot het concentratievermogen. Het is daarom een zeer geschikte edelsteen ter ondersteuning bij het studeren. Fluoriet verminderd de spanning op de schouders en haalt het scherpe randje van de pijn af, ook bij de ellebogen. Het ondersteund bij duizeligheid. Fluoriet versterkt je tanden en gebit en helpt tegen spataderen

Chakra’s: afhankelijk van de kleur van de Fluoriet.

Zonnevlecht (navel) chakra, Keel chakra, Hart (heiligbeen) chakra, Derde oog chakra, Kruin Chakra.

Blauwe Fluoriet: Blauwe fluoriet brengt rust, het ondersteund en werkt verlichtend op reuma en artritis. Het is een krachtige energie op het keel gebied en ondersteund tegen heesheid en verkoudheid. Het vermindert de prikkels om te hoesten. Het helpt ook bij voorhoofdholte ontsteking.

Chakra: Derde oog

Gele Fluoriet: Gele fluoriet is een vrolijke energie, het werkt opbeurend en ondersteund bij psychosomatische problematiek. Het kalmeert maagpijn en verbetert de cholesterolwaarden. Het ondersteunt bij  eetproblematiek. Gele fluoriet versterkt de botten en gewrichten. Het helpt je ook om dingen beter te begrijpen

Chakra: Zonnevlecht

Groene Fluoriet: Groene fluoriet is heeft een helende energie die pijn verlicht bij migraine. Spanningspijnen voorkomend uit stress en spanningen, worden ook ondersteund en verminderd. 

Chakra: Wortel chakra, Hart chakra

Kleurloze Fluoriet: Kleurloze fluoriet heeft een zachte energie die innerlijke vrede brengt, verwarring vermindert en emoties in balans brengt. Het ondersteund bij nekpijn, jicht en schouderpijn. Kleurloze fluoriet is goed voor de slijmvliezen en bij chronische hoest. 

Chakra: Derde oog chakra

Fluoriet Opaal (paars): Een prachtige schakeling van kristallen vormt deze steen, alsof er suiker op elkaar is gestapeld. Helpt je om je leven meer ongedwongen te leiden en stimuleert intuïtief handelen. Het heeft een ondersteunende energie bij allergieën, eczeem en verlicht bij hoesten en kinkhoest.

Chakra: Keel chakra

Regenboog Fluoriet: Regenboog Fluoriet is zeldzaam. Het is een helende energie die ondersteund bij bloedarmoede, gordelroos en acne. Het heeft een positieve invloed op angstdromen en hoog oplopende spanningen.

Roze Fluoriet: Roze Fluoriet is een ondersteunende helende energie om negatieve emoties die lijden tot wanhoop en wanhoopsdaden te verminderen en soms te mogen transformeren. Het is een zachte energie die helpt bij liefdesverdriet. 

Chakra: hart chakra

Rook Fluoriet (smokey): Rook Fluoriet is een stillende energie bij fibromyalgie pijn en ondersteund tegen krampen. Een energie die emotionele huilbuien stilt en wat meer rust brengt en hoop geeft.  Het  geeft ondersteuning en heling bij griep en het is goed voor het gehoor.

Chakra: Derde oog

Paarse Fluoriet: Paarse Fluoriet heeft een energie die je helpt om verlangens  los te laten en helpt je om dieper in je meditatie te kunnen gaan. Het is een ondersteunende en helende energie bij cel gerelateerde ziekten en ziektebeelden. Het heeft een herstellend vermogen op het beenmerg. Het ondersteund tegen stuwing vanuit de lymfe en tegen zenuwpijnen.

Fluoriet kopen

Dolomiet kopen

Dolomiet: betekenis en toepassingen

Dolomiet is een energie die bijna iedereen kan gebruiken en er zijn/haar voordeel mee kan doen. Dolomiet is zeer geschikt voor kinderen die het leven op aarde niet prettig vinden en eigenlijk terug willen naar huis (universum).

Angst en nachtmerries worden door de dolomiet verminderd en schenkt hen kalmte waardoor zij zich veiliger voelen.  Het helpt kinderen en jeugdigen om de humeurigheid te stabiliseren en zelfs af te laten nemen. Deze humeurigheid wordt veroorzaakt door de hormonen die vrijkomen bij hun ontwikkeling.

Dolomiet brengt balans. Bij het dragen van de steen worden gaten in het aura gedicht. Tijdens het dragen worden ook entiteiten verwijderd net zoals trauma’s die in het aura zitten.  Bij een minderwaardigheidsgevoel is de Dolomiet een krachtige beschermer. Negatieve gedachten en denkwijzen (fantasieën) die niet reëel zijn worden in sterkte  verminderd. 

Dolomiet is goed toepasbaar op de huid, volgens sommigen zou het helpen bij huidaandoeningen. Het ondersteund bij stemmingswisselingen, verkrampingen (aan het hart), bij een te hoog cholesterol en tegen aderverkalking. 

Golden healer: betekenis en toepassingen

Golden Healer zou een hele krachtige helende energie bevatten die zorgt voor innerlijke rust. Aanwezige blokkades worden er door getransformeerd. De Golden Healer stimuleert het kruin chakra. De edelsteen draagt een energie die je contacten in het Multi dimensionale versterkt. Zijn krachtige werking zou volgens gebruikers doordringen tot op cel niveau.

Golden Healer heeft ook een rode variant, welke afkomstig is van Madagaskar. Golden Healers zijn Bergkristallen met rode Hematiet (ijzerdeeltjes)  insluitingen. Ze zijn ook bekend onder de namen; Hematoiet kwarts, Hematietkwarts. Hematietkwarts wordt ook verkocht onder de naam Angnitiet, deze wordt dan duurder verkocht. 

Golden Healer vergroot de intuïtie en bewustzijn en maakt je gevoeliger voor de energie van edelstenen. Het helpt je om te aarden en werkt helend op de balans. Helpt je om je doelen bewuster te benaderen. Het ondersteunt je bij problemen door je inzicht te geven in de oplossingen te laten zien.  

Ondersteunt bij slapeloosheid en geeft je energie. Is goed voor de bloedsomloop en voor de aanmaak van rode bloedcellen. Heeft een ondersteunende werking op het sneller herstellen van weefsel en heeft een positief effect op de werking van de nieren.

Chakra: Kruin chakra

Golden healer kopen

Gouden driehoek kopen

Gouden driehoek: betekenis en toepassingen

De Gouden Driehoek bestaat uit Amethist, Bergkristal en Rozenkwarts. Afzonderlijk hebben zij ieder hun eigen kracht. Maar samen, als Gouden Driehoek, versterken zij elkaar. Zodra je ze in een driehoek plaatst hebben zij een krachtige, liefdevolle en reinigende energie die liefde, balans en reinheid brengt..

Leg je regelmatig grids? Leg dan deze prachtige Gouden Driehoek er eens bij en ervaar de verandering van de energie.

Bergkristal is een reiniger maar ook een oplader, hij wordt vaak gebruikt voor het opladen van kristallen. Als heler is de Bergkristal een van de meest gebruikte stenen doordat hij reinigt maar ook de energie oplaad en terug in balans brengt.

Amethist is een prachtige energie die ontlaadt en rust schenkt aan het hoofd en verzachtend werkt bij spanningen en hoofdpijnen. Door de ontladende werking van de Amethist wordt overbodige energie ook afgevoerd. 

Rozenkwarts wordt de steen van liefde genoemd, zij zorgt voor een harmonieus liefdevol gevoel en stimuleert het hart en de liefde. Ze brengt innerlijke rust en vrede en zorgt ervoor dat emoties mogen worden los gelaten in liefde

Granaat (rhodoliet): betekenis en toepassingen

Granaat (Rhodoliet) wordt opgebouwd en geformeerd door onder andere Almandien, Pyroop en Rhodoliet. Volgens de Thaise orde van de Negen edelstenen is de Granaat er hier een van.

Granaat is een energie die veiligheid en voorspoed stimuleert. Het ondersteunt om niet overspannen te raken. Draag de Granaat op de huid. Op de thymus, wordt vermoeidheid omgezet naar meer energie en wordt je gesterkt in het doorzettingsvermogen. Volgens sommigen zou het een positieve invloed op de bloedsomloop, stofwisseling en de heupen.

Spiritueel gezien zorgt Granaat er voor dat je ook hartelijker wordt voor jezelf en je omgeving. Dit komt omdat het het vertrouwen stimuleert.

Chakra’s: wortel chakra

Granaat kopen

Groene opaal kopen

Groene opaal: betekenis en toepassingen

Groene opaal versterkt je eigenwaarde en maakt je levenslustig wat spontaniteit geeft. Emotioneel is de groene opaal een energie van erotiek, verlangen en hartstocht. Het is een ondersteunende steen bij chronische ziektes zoals Parkinson. Het heeft ook een positief effect op de bijnieren en tegen koorts en infecties.

Heliotroop: betekenis en toepassingen

Heliotroop wordt ook wel Bloedsteen genoemd, niet te verwarren met Hematiet. Het is een sterk aardende en  ondersteunende energie wanneer je jouw intuïtie wilt versterken. Het ondersteund ook bij je creativiteit op gang brengen.

Het is een ondersteunende energie als het gaat om emoties. Je word minder prikkelbaar, krijgt nieuwe inzichten en meer geduld. Ook ondersteunt Heliotroop tegen – en bij – negatieve energieën.

Heliotroop is een krachtige ondersteuner bij het ontgiften van het lichaam. Heb je trauma’s uit het verleden en/of vorige levens, dan kan je Heliotroop je hierin ondersteunen om emotioneel te accepteren en los te laten, zodat de heling ingezet kan worden.

Heliotroop kopen

Groene opaal kopen

Groene opaal: betekenis en toepassingen

Groene opaal versterkt je eigenwaarde en maakt je levenslustig wat spontaniteit geeft. Emotioneel is de groene opaal een energie van erotiek, verlangen en hartstocht. Het is een ondersteunende steen bij chronische ziektes zoals Parkinson. Het heeft ook een positief effect op de bijnieren en tegen koorts en infecties.

Heksenvingers: betekenis en toepassingen

Heksenvingers worden ook wel Fairy kwarts genoemd. De edelstenen worden gevonden in Zuid-Afrika. Heksenvingers ontstaan door een combinatie van Mica, Chloriet, Hematiet, Rookkwarts, Amfibool, Toermalijn en Rutielkwarts. Deze prachtige feeën-kwarts is diep verbonden met de energie van Maria Magdalena.

De energie kalmeert is rustgevend en brengt balans. Deze energie staat erom bekend dat zij ook de omgeving en betrokken kalmeert. Ondersteund bij emotionele pijn. Reinigt en schenkt je een meer zorgeloos gevoel. Door deze zachte energie en de verbinding met Maria Magdalena kan deze je ondersteunen bij stress, zwaarmoedigheid en depressie. Een heerlijke steen voor meditatie, die dan ook de energie verhoogt.

Hemimorfiet: betekenis en toepassingen

Hemimorfiet wordt ook wel Chinese Larimar genoemd. Dit komt door zijn schitterende hemelsblauwe kleurspel. Ook staat de Hemimorfiet bekend als Calamien. De blauwe kleur van de stenen ontstaan door het koper.

Hemimorfiet is een vrouwelijke verzachtende energie die aardend werk. Het is een energie die dan ook verzachtend werkt op de emoties. Daarnaast is het een ondersteunende en helende energie tegen algemene pijnen en onrustige benen. Het helpt tegen wratten, zweren, herpes en brandwonden. Zij verzachtend en ondersteunt de heling..

Hemimorfiet past bij de volgende Chakra’s:
• Zonnevlecht chakra
• Hart chakra

Hemimorfiet kopen

Heulandiet kopen

Heulandiet: betekenis en toepassingen

Heulandiet is een complex mineraal en is familie van de zeolieten. Heulandiet vindt je in de kleuren roze, rood, groen, oranje of wit en heeft een Monokliene structuur.

Energetisch bevrijdt zij je van negatieve emoties en beschermt tegen negatieve energie. Heulandiet staat in de energetische wereld bekend als de steen die je inzichten geeft in visioenen en dromen, daarnaast biedt zij troost bij intens verdriet.

Jaspis: betekenis en toepassingen

De Jaspis steen kent vele vormen, soorten en kleuren. In basis is Jaspis een algemene aardende, maar tegelijk ook beschermende energie. Jaspis beschermt je tijdens je astrale reizen: hij laat je veilig reizen en terug treden in het lichaam. De energie van de Jaspis soorten heeft ook een reinigende en beschermende energie die effect heeft op de chakra’s.

Appel Jaspis: De Jaspis appel energie brengt rust en kalmeert je gedachten. De energie kan ondersteunend werken bij het bevorderen van je conditie. 

Woestijn Jaspis: Woestijn Jaspis zou ondersteunend werken bij darmklachten, maar helpt vooral bij heimwee en je transformatieproces.

Jaspis Breccie: Jaspis Breccie is familie van de Rode Jaspis, maar heeft meer kwartsinsluitingen. Japis Breccie zou volgens sommigen een positieve ondersteuning op het immuunsysteem bieden. De steen zou daarbij ontgiftend werken en de doorstroming van energie bevorderen.

Jaspis Bumblebee: Jaspis Bumblebee is giftig, we adviseren daarom sterk deze niet direct op de huid te dragen. Gebruik de steen om dezelfde reden ook niet voor water elixers. De prachtige steen Bumblebee zou volgens velen ook een ondersteunde energie bieden voor het lichaam.

Jaspis Cappucino: Jaspis Cappuncino is een veel voorkomende Jaspis waarvan gezegd wordt dat hij het immuunsysteem ondersteund en positieve energie stuurt naar het darmgestel waardoor de stoelgang verbeterd.

Japis Dalmatier: Deze energie ondersteunt het transformeren van negativiteit naar positiviteit, bijvoorbeeld bij; nachtmerries, doemgedachten, depressies en angsten negatieve straling af te wenden.

Japis Geel: Jaspis geel bevordert je vrolijke energie. Het zou volgens sommigen een gunstige ondersteuning bieden bij ADHD.

Kiwi Jaspis: Kiwi Jaspis biedt je ondersteuning als je veel stress ervaart. Kiwi Jaspis werkt aardend en beschermt je tegen negatieve energie. Het ondersteunt bij het zuiveren van de chakra’s. Kiwi Jaspis geeft balans. De steen werkt ondersteunend bij het pendelen en stimuleert het onthouden van dromen. Hij verbetert je zelfbeeld en het zelfvertrouwen. Het geeft positieve ondersteuning op de geslachtsorganen en ondersteunt je seksueel genot. Kiwi Jaspis laat je de realiteit zien zoals hij is.

Jaspis Kambaba: Jaspis Kambaba staat ook bekend als de Nebula steen. Deze prachtige energie ondersteunt je bij diepe meditaties en helpt de weerstand bij verandering te verminderen. Een ondersteunde energie voor psychisch evenwicht, laat je openstaan voor nieuwe dingen en helpt het verleden los te laten.

Oceaan Jaspis: Oceaan Jaspis staat bekend als de Atlantis steen. Het is een krachtige en aardende energie, welke volgens sommigen ondersteuning biedt bij het herstellen van het evenwicht. Het ondersteunt je o.a. door te beschermen tegen negatieve energieën. Oceaan Jaspis helpt je het verleden los te laten en je zelfvertrouwen te geven om veranderingen te doorstaan.

Picasso Jaspis: Picasso Jaspis heeft een schitterend uiterlijk doordat de kleuren in elkaar overlopen in prachtige variaties en patronen. Daar komt ook zijn naam vandaan. Picasso Jaspis ondersteunt je bij je creativiteit. Ook werkt de steen ondersteunend bij angsten en onrust. Picasso Jaspis ondersteunt je doorzettingsvermogen.

Polychroom Jaspis: Polychroom Jaspis zou volgens sommige gebruikers helpen de conditie van de huid te verbeteren en oorsuizen te verminderen.

Rode Jaspis: Rode Jaspis is een krachtige en aardende energie. Het is een ondersteuner voor het immuunsysteem en ondersteunt de balans en stimuleert de lever, galblaas, stofwisseling en de maag. Rode Jaspis is een mooie ondersteunende energie als je last hebt van heimwee.

Jaspis Zebra: Jaspis Zebra is een liefdevolle ondersteunende energie voor harmonie en balans tussen lichaam en geest. Het beschermt tegen negatieve energie en ondersteunt je om standvastiger te worden. Jaspis Zebra  ondersteunt bij een goede spijsvertering en versterkt de darmen. Ga je ontgiften dan is deze energie een mooie ondersteuner om gif af te voeren en te ontslakken.

Zwarte Jaspis: Zwarte Jaspis ondersteunt in de acceptatie van verdriet, zodat je deze los kan laten. Het werkt ondersteunend voor de nieren, lever, botten en de schildklier.

Jaspis bumblebee kopen

Groene Jaspis kopen

Kaarsenkwarts kopen

Kaarsenkwarts: betekenis en toepassingen

Kaarsenkwarts (beter bekend als Candle quartz) wordt ook wel de ‘Atlantische Ster der Liefde’ genoemd, een lichtkaars voor Gaia en al haar bewoners. De geheel witte Candle quartz wordt ook wel Pineapple quartz (Ananaskwarts) genoemd. 

Candle quartz  is een kristal met een zeer krachtige en sterke energie, een lichtbrenger. Deze ‘Atlantische ster der Liefde’ brengt je troost, laat je het geluk en hoop voelen. Zij verlicht pijn in het algemeen en deze vibratie zorgt voor een verschuiving in je Zijn. Je systeem heeft het doel je ziel te wijzen om het zo te begeleiden op je levenspad.

Werk je vanuit de zuivere liefdevolle energie van de Kosmos? Dan zal Kaarsenkwarts je helpen om je potentieel tot uiting te brengen. Deze ‘Liefdesster’ heeft een krachtige ondersteunende energie voor het hart en de emoties. Ook zal zij ondersteunen bij het openen van je hart chakra en je balans geven.

Kaarsenkwarts heeft een prachtige en unieke opbouw in structuur – en uiterlijk van Bergkristal – die alleen in Madagaskar wordt gevonden, 

Chakra’s die passen bij kaarsen kwarts: Hart chakra en Kruin chakra

Kyaniet: betekenis en toepassingen

Kyaniet is een mineraal met bladvormige kristallen afkomstig uit Bahia. De edelsteen heeft een prachtige en krachtige energie, welke je intuïtie en paranormale vermogens stimuleert.
Kyaniet helpt je in verbinding/contact te komen met je gidsen.

Er wordt door sommigen geloofd dat hij een positieve werking op de kleine hersenen heeft je spieren soepeler zou maken en motoriek verbeteren. Waarbij hij ook ondersteunt zou werken voor je zangstem. Het bij je dragen van de steen zou een goed dag- en nachtritme kunnen bevorderen.

Kyaniet waaier zwart: Een zeer breekbaar kristal in de vorm van een waaier. Een zeer sterke energie die zich richt op geestelijke zuivering met algehele heling energie en vermindert boosheid en woede. Maakt de spieren soepeler en ondersteund bij spierproblematiek. Ondersteund bij infecties.

Kyaniet kopen

Zwarte Kyaniet  kopen

Labradoriet bol kopen

Labradoriet kopen

Labradoriet: betekenis en toepassingen

Labradoriet is een vorm van Veldspaat, met schitteringen van blauw, paars en goud wat ontstaat door iridescentie. 

Het heeft een prachtige vibratie van energieën. Het is een krachtige beschermer tegen negatieve energieën, welke de projecties van anderen naar jou toe tegenhoudt. Het verwijdert ongewenste aardse energieën en entiteiten, maar ook ongewenste ideeën en denkwijzen uit je aura. De labradoriet stimuleert en verhoogt je bewustzijn. 

Labradoriet wordt door zijn werking gezien als een amulet tegen negativiteit en de brenger van een realistische kijk op het leven. Hij werkt goed wanneer je last hebt van veel spanning en zou volgens sommigen een positief effect hebben op je  bijnieren en werken tegen opvliegers. De steen is vooral bekend om zijn aura herstellende vermogen. 

Lapis Lazuli: betekenis en toepassingen

Lapis Lazuli is een prachtige diep blauwe steen en heeft veelal gouden insluitels en wit. Een prachtige combinatie. 

Lapis Lazuli is een ondersteunende energie bij slapeloosheid en het verlichten van stress bij veel spanningen. De steen werkt ondersteunend bij het onder controle krijgen van angsten. Ze ondersteund in je leerprocessen om jouw waarheid te uiten, vanuit je Zijn. 

Lapis Lazuli is een prachtige energie die ondersteunend werkt bij het liefhebben van je naasten en het onderhouden van relaties/vriendschappen. Ze versterkt je zelfvertrouwen en intuïtie. Ook werkt  lapis lazuli ondersteunend als je slecht in je vel zit en geeft je meer inzichten en kennis. 

Lapis Lazuli kopen

Larimar hanger kopen

Larimar schijf kopen

Larimar: betekenis en toepassingen

Larimar wordt ook wel de Dolfijnensteen genoemd.

Larimar de dolfijnensteen uit Atlantis, De steen heeft een zeer hoge vibratie en frequentie die nieuwe dimensies opent. Door deze opening stimuleert Larimar de evolutie van de aarde. Larimar verbind je met Atlantis en geeft een diepe verbintenis van de vrede door de zacht blauwe straal. Je kan deze steen het beste dicht bij je hart dragen.

Larimar wordt enkel gevonden in Hispaniola (Dominicaanse Republiek) en is vrij zeldzaam. 

Larimar brengt je innerlijke rust en harmonie vanuit je hogere Zijn, hierdoor wordt je gestimuleerd om vanuit je Zijn, je hart en intuïtie te gaan leven.  Larimar beïnvloedt de speelsheid van je innerlijk kind, waardoor je speelser wordt en je creativiteit groeit of terugvindt.

Larimar bevordert je gevoel en je denken, hierdoor komt er een balans die de Goddelijke verbindingen herstelt. Ook helpt het bij conflicten trauma’s en negativiteit, je zult er meer helderheid in verkrijgen.  

Larimar maakt het gemakkelijker om met de Engelen wereld in contact te komen. Voor nieuwetijdskinderen is deze steen dan ook goed geschikt. Larimar biedt ondersteunde genezing van situaties, relaties en trauma’s uit vorige levens. Larimar helpt je om je eigen leven (weer) terug in de hand te nemen.

Larimar kan blokkades verwijderen en ondersteund je om ongewenst gedrag te transformeren. Ondersteund goed bij  angsten, grote veranderingen en volgens sommigen ook bij koorts, griep en tegen ontstekingen. 

Chakra’s die bij de Larimar passen: Keel chakra, Derde oog Chakra en Kruin chakra

Lavasteen: betekenis en toepassingen

Lava is een zeer geschikte steen voor transformatieprocessen. De Lava steen heeft al een transformatieproces doorgemaakt nadat de vloeibare Lava de zeebodem of  het aardoppervlak raakt.

Lava is dan ook een krachtige, aardende energie. Het bevordert je kracht om zaken positiever te ervaren of bekijken. Het geeft rust en balans. De elementen aarde en vuur worden samen herenigt, waardoor je temperament verminderd, je wordt wat zachter zonder jezelf te verliezen.

Bij spanningen in het lichaam is Lava een zeer krachtig element om tot op een diep niveau los te laten. Het stimuleert je energie naar hogere levels.  Het ondersteunt je om te leven vanuit je hart. Het schenkt je moed en maakt je sterker. Lava voert overtollige energie af. 

Lavasteen kopen

Lepidoliet kopen

Lepidoliet: betekenis en toepassingen

Lepidoliet is een paarse, violette tot grijsgroene steen. Lepidoliet is doorzichtig maar door de laag Mica ontstaat de schilferige, glanzende structuur en uitstraling. Lepidoliet is een zeer gevoelige steen en dus breekbaar.

Door de Mica worden de energieën van de Lepidoliet versterkt, waardoor het een krachtige energie geeft tegen stralingen bij je computer, televisie, etc te gebruiken. Zij zuivert de electro vervuiling en neemt deze in zich op.

Lepidoliet is een reinigende steen, de energie beschermt je tegen negatieve energieën, entiteiten en ondersteunt de zuivering van het hart- en keel chakra. De energie van de edelsteen ondersteunt tevens de ontwikkeling van het derde oog en de kruin chakra.

Lepidoliet is een energie die je ondersteunt bij het verbeteren van je slaap. Hij kan volgens sommigen zelfs verlichting brengen bij pijn en helpen bij allergieën.

Loliet: betekenis en toepassingen

Loliet bezit een hoge trillingsfrequentie met een krachtige energie. De ondersteunde energie van de Loliet zorgt dat jouw (paranormale) gaven zich sneller en krachtiger ontwikkelen. De energie heeft ook een positieve invloed op je mindset en bewustzijn. De steen zou volgens sommigen helpen bij het verlichten van hoofdpijn.  

Loliet stimuleert een gevoel van onafhankelijkheid en geeft inzicht. Hierdoor zal je zelf meer in control zijn bij situaties waarbij je voor jezelf kiest.

De volgende chakras passen goed bij Loliet stenen:
• Keel chakra
• Derde oog
• Kruin chakra

Maansteen: betekenis en toepassingen

Maansteen, drager van aardse en kosmische energie. De energie is krachtig, vooral als het gaat om het stimuleren van je intuïtie. De steen dankt zijn naam aan zijn verbinding met de maan.

Zwarte Maansteen: Zwarte Maansteen heeft een schitterende zachte vrouwelijke energie. De stenen kunnen o.a. gevonden worden in Madagaskar. Zwarte Maansteen is een vorm van Veldsplaat, welke je kan helpen om je zelfvertrouwen verder te ontwikkelen. Het geeft je kracht bij het handelen uit – en vertrouwen op – je intuïtieve en spirituele vermogen. Terwijl het je voedt met aardse energie kan het je tevens helpen bij diepe meditaties. 

Als je last hebt van emoties die je als moeilijk ervaart kan de maansteen ondersteunend werken om hier overheen te groeien. Op deze manier kan je jouw emotionele balans makkelijker terugvinden en behouden.

De zwarte maansteen past het beste bij het kruin chakra, basis chakra en heiligbeen chakra.

Regenboog Maansteen: Regenboog Maansteen is prachtig om te zien, vaak draagt de steen een soort blauwe gloed. Deze soort Maansteen heeft volgens sommigen een positieve uitwerking op je hele lichaam.

Rainbow moonstone past bij elk chakra’s. Hierbij baseer je de keuze op de kleur van de steen.

Oranje maansteen: Oranje maansteen is een zachte vrouwelijke energie. Als je last hebt van nachtelijke slaapwandelingen zou de steen volgens sommigen hiertegen kunnen helpen. 

De oranje maansteen past bij het Zonnevlecht en Derde oog chakra.

Witte Maansteen:  Witte maansteen heeft een parelmoer-achtige glans over zich heen. Deze variant van de edelsteen kan ondersteunend werken bij het verwerken van trauma’s – en je terug in emotionele balans brengen. De steen zorgt voor verheldering van de geest, geeft inzicht in belangrijke zaken die spelen en kan helpen beschermen tegen negatieve energie.

Witte maansteen past bij het keel- en kruinchakra.

Groene Maansteen: Groene maansteen is vrij zeldzaam, deze vrouwelijke zachte energie helpt je met jezelf in verbinding te staan, emotioneel te stabiliseren en meer in contact te komen met je vrouwelijke kant. De steen bevordert je intuïtieve kracht. Daarom is deze steen ook gekoppeld aan het hart chakra en het heiligbeen chakra. 

Maansteen kopen

Magnesiet kopen

Magnesiet: betekenis en toepassingen

Magnesiet rotsen worden ook wel ‘knollen’ genoemd en heeft een wit, gelige of crèmeachtige kleur. Volgens sommige gebruikers kan de steen helpen bij het verlichten van pijn. Volgens sommigen kan het haast als een natuurlijke deo gezien worden, het zou namelijk zorgen dat je minder zweet en de lichaamsgeur minder aanwezig maken.

Malachiet: betekenis en toepassingen

Malachiet zijn prachtige licht tot donkergroene kleur ontstaat door water en het ingesloten Koper Carbonaat Hydroxide. Dezelfde steen zonder bijkomst van water zou Azuriet vormen. 

Malachiet zou volgens gebruikers ondersteunend kunnen werken bij diverse soorten pijntjes. Malachiet zou je beter helpen te focussen en nachtmerries, angsten en fobiën verminderen. Het helpt vervelende emoties te verzachten.

Het zonnevlecht Chakra past het beste bij de malachiet.

Let op: koper is giftig, gebruik de steen dus nooit voor water elixers of om direct op de huid te dragen.

Malachiet kopen

Magnesiet kopen

Magnesiet: betekenis en toepassingen

Magnesiet rotsen worden ook wel ‘knollen’ genoemd en heeft een wit, gelige of crèmeachtige kleur. Volgens sommige gebruikers kan de steen helpen bij het verlichten van pijn. Volgens sommigen kan het haast als een natuurlijke deo gezien worden, het zou namelijk zorgen dat je minder zweet en de lichaamsgeur minder aanwezig maken.

Mimetisiet: betekenis en toepassingen

Mimetisiet helpt je om je meer verantwoordelijk te voelen voor situaties en je leven. Zo ontwikkel je jouw bewustzijn en kracht sneller. Het maakt je tevens flexibeler, zo ga je makkelijker met veranderingen om. Tot slot versterkt de steen je zelfvertrouwen, waardoor je minder snel over je heen laat lopen. Mimetisiet helpt je jouw eigen pad te kiezen. Het helpt daarom ook enorm bij het mediteren. Niet verwonderlijk past de steen dus ook het beste bij het Zonnevlecht chakra.

Mimetisiet kopen
(wulfeniet met mimetisiet)

Mookaiet: betekenis en toepassingen

Mookaiet is onderdeel van de Jaspis familie en kan o.a. gevonden worden in Madagasker en Australië. De steen wordt geassocieerd met de Aborginals en het Sjamanisme. Het is een fijne steen om mee te mediteren door zijn zuiverende en aardende energie. De steen brengt rust, energie en de kracht om terug te veren als het even tegenzit. 

Nefriet kopen

Nefriet: betekenis en toepassingen

Nefriet heeft een licht- tot donkergroene kleur. Zijn naam is afgeleid van het Griekse ‘Nephros’, vroeger werd dan ook geloof dat de steen ondersteunend zou werken voor de nieren en bijnieren. De steen werkt zuiverend en helpt wijsheid, voorspoed en geluk aan te trekken, zeker wanneer je hem langer bij je draagt of in de buurt hebt. Nefriet is o.a. geschikt voor kinderen en brengt hen rust en balans. 

Waarom de steen gebruikt wordt voor kinderen? Dat komt omdat er eigenschappen aan de steen toegeschreven zoals het loslaten van irritatie en stimuleren van zelfredzaamheid, iets wat elk kind kan gebruiken.

De steen ondersteunt vooral het hartchakra. 

Obsidiaan: betekenis en toepassingen

Zwarte obsidiaan: Deze zwarte edelsteen zorgt ervoor dat je meer energie krijgt en geeft inzicht in jezelf. Het helpt je af te dalen naar je onderbewustzijn en innerlijke reizen te maken, waardoor je inzicht kan verwerven om situaties op een andere manier aan te pakken. Op deze wijze ondersteunt zwarte obsidiaan jouw groeiproces. De steen is afkomstig uit vulkaangebieden (vulkanisch gesteente) en steen ziet er een beetje glasachtig uit.

Sneeuwvlok Obsidiaan: Sneeuwvlok Obsidiaan dankt zijn naam aan het sneeuwkristal achtige patroon. De steen werkt ondersteunend bij jouw proces van blokkades en trauma’s te adresseren en verlichten. De steen ondersteunt het doorzettingsvermogen bij moeilijke uitdagingen, waarbij hij de onrust in je hoofd kan verminderen.

Blauwe Obsidiaan: Blauwe Obsidiaan is gemaakt door de mens, het is dus een synthetische steen. Het doet echter niets af aan de kracht ervan. De helderblauwe obsidiaan maakt namelijk communiceren makkelijker en stimuleert verandering. Daarbij blijven de andere eigenschappen en werkingen van de obsidiaan intact.

Obsidiaan past het beste bij de bijbehorende kleur chakra. 

Obsidiaan kopen

Phreniet kopen

Phreniet: betekenis en toepassingen

Nefriet heeft een licht- tot donkergroene kleur. Zijn naam is afgeleid van het Griekse ‘Nephros’, vroeger werd dan ook geloof dat de steen ondersteunend zou werken voor de nieren en bijnieren. De steen werkt zuiverend en helpt wijsheid, voorspoed en geluk aan te trekken, zeker wanneer je hem langer bij je draagt of in de buurt hebt. Nefriet is o.a. geschikt voor kinderen en brengt hen rust en balans. 

Waarom de steen gebruikt wordt voor kinderen? Dat komt omdat er eigenschappen aan de steen toegeschreven zoals het loslaten van irritatie en stimuleren van zelfredzaamheid, iets wat elk kind kan gebruiken.

De steen ondersteunt vooral het hartchakra. 

Pyriet: betekenis en toepassingen

Pyriet is een ijzer sulfide mineraal en vrij kostbaar. Het wordt daarom ook wel piratengoud genoemd. Omdat het geen echt goud is, maar er wel veel op lijkt, wordt het ook wel het goud der dwazen genoemd. Fun fact: Pyriet kan in Nederland gevonden worden. 

Pyriet is bij uitstek een steen om te gebruiken in meditatie- of shadowwork sessies. De edelsteen heeft namelijk een energetisch bevrijdende werking. Hij geeft je inzicht om zo te komen tot nieuwe oplossingen. Dat doet hij o.a. door je beter inzicht in jezelf te geven (zelfreflecterend vermogen stimulerend).  

Pyriet past het beste bij het basis chakra en wortel chakra. 

Pyriet kopen

Pyriet: betekenis en toepassingen

Pyriet is een ijzer sulfide mineraal en vrij kostbaar. Het wordt daarom ook wel piratengoud genoemd. Omdat het geen echt goud is, maar er wel veel op lijkt, wordt het ook wel het goud der dwazen genoemd. Fun fact: Pyriet kan in Nederland gevonden worden. 

Pyriet is bij uitstek een steen om te gebruiken in meditatie- of shadowwork sessies. De edelsteen heeft namelijk een energetisch bevrijdende werking. Hij geeft je inzicht om zo te komen tot nieuwe oplossingen. Dat doet hij o.a. door je beter inzicht in jezelf te geven (zelfreflecterend vermogen stimulerend).  

Pyriet past het beste bij het basis chakra en wortel chakra. 

Pyriet kopen

Pyriet: betekenis en toepassingen

Pyriet is een ijzer sulfide mineraal en vrij kostbaar. Het wordt daarom ook wel piratengoud genoemd. Omdat het geen echt goud is, maar er wel veel op lijkt, wordt het ook wel het goud der dwazen genoemd. Fun fact: Pyriet kan in Nederland gevonden worden. 

Pyriet is bij uitstek een steen om te gebruiken in meditatie- of shadowwork sessies. De edelsteen heeft namelijk een energetisch bevrijdende werking. Hij geeft je inzicht om zo te komen tot nieuwe oplossingen. Dat doet hij o.a. door je beter inzicht in jezelf te geven (zelfreflecterend vermogen stimulerend).  

Pyriet past het beste bij het basis chakra en wortel chakra. 

Pyriet kopen

Rhyoliet kopen

Rhyoliet: betekenis en toepassingen

Rhyoliet, ook wel Lipariet genoemd is een vulkanisch gesteente. De steen helpt je vooral om beter in het hier en nu te komen – en te blijven. De energie van de Rhyoliet kan ingezet worden voor alle chakra’s. De steen helpt je inzicht te krijgen in je eigen patronen en maakt je op die manier meer bewust. Daarom wordt de steen ook vaak ingezet ter ondersteuning bij emotionele verwerking van situaties uit het verleden. 

Door een beter bewustzijn kan je jouw kritische zelfbeeld verminderen en zo je zelfvertrouwen versterken. De steen is helpt je de ware jij te zien die je bent – en daar trots op te zijn. Het proces van zelfacceptatie verloopt een stuk vlotter met Rhyoliet, waarbij hij je emoties in balans brengt en met zijn aardende energie ondersteuning biedt bij de vermoeidheid die met dit proces gepaard gaat. 

Rookkwarts: betekenis en toepassingen

Rookkwarts wordt met name gevonden in Madagaskar, de steen ondersteunt je op energetisch gebied en heeft een sterke aardende en transformerende werking. De rookkwarts voert negatieve energie af en verbind je met ‘gaia’. Het stimuleert je gevoel van verantwoordelijkheid, waardoor je meer grip krijgt op situaties omdat je dingen niet buiten jezelf plaatst. Door deze bewustwording bescherm je jezelf ook tegen ondoordachte handelingen. 

Rookkwarts kopen

Rozenkwarts kopen

Rozenkwarts: betekenis en toepassingen

Rozenkwarts is misschien wel een van bekendste edelstenen. De steen der liefde, passie en verlangen. Zijn liefelijke energie heeft een positief effect op het zowel vriendschappelijke als liefdesrelaties. De steen wordt door zowel zijn betekenis als eigenschappen vaak gevormd tot een hart. Wat de boodschap van onvoorwaardelijke liefde voor jezelf en anderen alleen maar versterkt. 

Het is een steen die gebruikt kan worden om zelfliefde, zelfacceptatie en zelfrespect te versterken. Waar het aan de andere kant jaloezie vermindert. Stimuleer je fantasie en creativiteit met deze liefdevolle energie in bijvoorbeeld meditaties of moeilijke tijden. 

Misschien een open deur, maar de rozenkwarts past het beste bij het hartchakra. 

Seleniet: betekenis en toepassingen

Seleniet geeft een hoge en zuiverende vibratie af. De steen bevordert de spirituele groei en inzicht, veelal wordt de steen dan ook gebruikt om makkelijker contact te leggen met je gidsen en hogere energieën. De steen verankerd je ook in het nu door zijn aardende werking. De seleniet kent verschillende kleuren, niet alleen wit, maar bijvoorbeeld ook oranje, groen en rood-bruin.

Seleniet is dus bij uitstek een steen om te mediteren. De steen wordt daarnaast gebruik voor zuiveringen en het brengen van rust, hij werkt beschermend. Daarom zie je seleniet (net als zoutkristal) vaak in de vorm van lampen voor op je nachtkastje.

Reinig de seleniet (net als een zoutlamp) niet met water. Deze zal anders oplossen of beschadigen. 

Seleniet kopen

Shiva Lingam kopen

Shiva lingam: betekenis en toepassingen

Shiva Lingam is een religieuze steen verbonden aan de god Shiva, welke door de steen gesymboliseerd wordt. Het gebruik van de steen komt uit een oude traditie, waarbij het gebruik van de steen de Kundalini energie verhoogt. De steen zorgt voor spirituele groei en versterkt je spirituele bewustzijn. De steen brengt je emotioneel in balans en werkt ondersteunen bij het verwerken van zaken uit het verleden.

Shiva Lingam draagt een mannelijke energie in tegenstelling tot bijvoorbeeld de maansteen. De steen kan alleen gevonden worden in India (Narmada rivier). Het is een samenstelling van verschillende soorten stenen en kwartsen waaronder de Jaspis. 

Shiva lingam kan ingezet worden ter ondersteuning van alle chakra’s.

Shungiet: betekenis en toepassingen

Shungiet heeft een krachtige reinigende energie, hij absorbeert de negatieve energie en biedt je op die manier bescherming. De beschermende werking is zelfs nog sterker dan die van de Toermalijn. De steen verlicht je Zijn en helpt je beter te aarden. Hij helpt je om weer terug in balans te komen na een moeilijke periode in je leven.

Door zijn aardende werking past de shungite het beste bij je basischakra.

Let op: De steen bestaat uit koolstof dus nooit gebruiken voor edelsteen elixers

Shungiet kopen

Stilbiet: betekenis en toepassingen

Stilbiet heeft een hoge vibratie en wordt gebruikt in een combinatie met Apofyliet om je intuïtieve vermogen te versterken. Stilbiet zelf heeft een aardende energie en werkt bevorderlijk bij het leggen van contact en meditaties.
Het ondersteunt je bij het bereiken van de doelen die te maken hebben met creativiteit. Deze prachtige examplaren staan erom bekend vervelende gevoelens te verminderen en daardoor meer energie te krijgen. 

Stilbiet past bij het hart-, kruin-, basis en derde oog chakra.

Super seven: betekenis en toepassingen

Super Seven wordt ook wel super 7 of Melody Stone genoemd. Het brengt je in het ritme van het universen en de bron, zelfs als de verhouding niet in balans is. Het is een combinatie van; Rookkwarts, Goethiet, Bergkistal, Cacoxeniet, Lepidokrokiet, Amethist en Rutiel. Deze samenstelling van mineralen wordt als heilig beschouwd en zou zijn zuiverheid en reinigende vermogen altijd houden. 

Super seven is een uiterst krachtige gebundelde energie je je ondersteund bij vrijwel elke vorm van paranormale ontwikkeling. Denk aan helderziendheid en -horenheid. Het helpt je boodschappen beter te ontvangen. De energie wordt daarom ook vaak ingezet bij meditaties. 

De energie geeft veel voordelen door zijn samenstelling, hij brengt ons in balans. Zorgt voor orde in ons hoofd in tijden van chaos en biedt inzicht in oplossingen. Deze emotionele balansvorming i.c.m. het loslaten van oude patronen en gedachten zorgt ervoor dat je makkelijker transformatieprocessen succesvol kan doorgaan. Als je stress en angst wilt verminderen en tegelijkertijd je zelfvertrouwen wilt boosten is deze steen dus echt een aanrader.  

Super seven werkt ondersteunend voor je kruin-, derde oog en zonnevlecht chakra.

Super seven kopen

Titanium aura kopen

Titanium aura: betekenis en toepassingen

Titanium Aura is een steen die je niet in de natuur tegenkomt. Huh, hoezo? Hij is namelijk wel met natuurlijke materialen samengesteld, maar door de mens gemaakt. Titanium Aura bestaat namelijk uit Bergkristal met zuiver Titanium. Dit is waar de regenboogachtige kleuren vandaan komen. Titanium Aura staat daarom ook wel bekend als Regenboog aura. 

Het gesteente is een krachtige bundel van energie. Hij kan je helpen energieblokkades op te heffen en je creativiteit en Kundalini energie weer vrij te laten stromen. De steen wordt daarnaast vaak ingezet bij astrale reizen. Niet alleen door zijn uiterlijk, maar ook door zijn energie heeft hij een opvrolijkende werking.  

De steen verlaagt je stressniveau en helpt je zaken objectiever te bekijken, wat enorm helpend is wanneer je alles op een rijtje probeert te krijgen voor jezelf. 

Tijgerijzer: betekenis en toepassingen

Tijgerijzer is een mineraal dat afkomstig is uit Australië en is ontstaan in meerdere lagen, namelijk uit:rode Jaspis, Hematiet en tijgeroog. 

Tijgerijzer heeft een krachtige aardende en beschermende energie. Zo kan de steen je beschermen tegen negatieve of ongewenste energie van anderen door deze te verwijderen. De steen zorgt ervoor dat je je veilig voelt en in contact met het hier en nu, verbonden met Gaia. De energie kan je actief of passief gebruiken, bijvoorbeeld in rituelen of bij de ingang van je huis ter bescherming. 

Tijgerijzer kopen

Versteend hout kopen

Versteend hout: betekenis en toepassingen

Versteend hout is een geweldige aardende en rustgevende energie. Sommigen geloven dat de steen ondersteunend kan helpen bij onder andere ADHD. Versteend hout helpt je om je hartchakra meer te openen en ondersteunt je bij het spreken vanuit je hart. Het is daarom een helpende steen voor het bereiken van je doelen – en het proces van zelfacceptatie.

Wulfeniet: betekenis en toepassingen

Wulfeniet is een mineraal van lood Molybdaat met een aardende werking. De kleuren variëren van bruin naar oranje/geel. Wulfeniet kan op energetisch niveau geblokkeerde energie opheffen, waardoor je energie weer vrij kan stromen. De steen helpt je een emotionele balans te vinden en nieuwe energie te geven. Het is een aangename begeleidende energie om bij het astrale reizen of in meditaties te gebruiken.

Wulfeniet kopen

Edelstenen kopen

Als je edelstenen wilt kopen hebben we hier alvast een handige voorselectie. Je kan natuurlijk ook ons volledige edelstenen assortiment bekijken. We bieden edelstenen per stuk tot kilo’s, edelsteen sieraden en zelfs beelden en sculpturen. Dus alvast veel kijkplezier gewenst. Kan je een edelsteen soort niet vinden in onze webshop? Geef ons een seintje!

Spirituele hulp

Overspannen

Emotiecontrole

Pendels

Rust en kalmte

Zelfvertrouwen