Heksenopleiding

Een heksenopleiding volgen? “Is dat iets voor mij?” Daar kom je achter door steeds op het best passende antwoord te klikken. De niet relevante stukken sla je op deze manier over. Zo heb je snel het antwoord op alle vragen die gerelateerd zijn aan de opleiding tot heks. Dus laten we snel beginnen! Zal ik me kort even voorstellen?

heksenopleiding
heks coaching joyce

Ik kijk ernaar uit om kennis met je te maken. In de heksenopleiding of via een berichtje. Voor nu zal ik me kort voorstellen. Mijn naam is Joyce van Tilborg en ik ben een traditionele heks. Hekserij heb ik van kinds af aan meegekregen. Ondanks de kennis in mijn familie, ben ik me pas later hierin gaan ontwikkelen. Gedurende mijn zoektocht merkte ik dat kwalitatieve informatie moeilijk te vinden was. Misschien herkenbaar? Wat ik leerde deelde ik al langere tijd. Tot ik steeds vaker de vraag kreeg of ik geen lessen gaf. Zo is na enige tijd en serieuze overwegingen, de heksenopleiding ontstaan. Maar genoeg over mij! Hoe krijg jij het liefst informatie over de heksenopleiding?

Laten we het over de heksenopleiding hebben.

We starten hierin écht bij de basis. Klinkt een beetje saai toch? Vond ik wel in ieder geval. Tot ik een aantal jaar geleden in Schotland geconfronteerd werd met hoever ik dacht te zijn – en waar ik daadwerkelijk stond. Door wie? Door traditionele heksen. Dit inzicht heeft mij enorm geholpen. Want ik was er heilig van overtuigd dat ik de basis wel onder de knie had. Misschien heksen jij dat gevoel ook wel? Toch heeft tot nu 100% van de cursisten dezelfde confrontatie gehad als ik toen. Daarom beginnen we bij de heksenopleiding, ongeacht of je nu net start, al opleidingen of cursussen hebt gehad of zelfs geeft, altijd bij het begin! Over beginnen gesproken. Met welke vraag over de heksenopleiding wil jij beginnen?

Totemdieren en items

Is de heksenopleiding iets voor mij?

Ben je bereid écht te beginnen bij de basis? Vóór je aan de slag gaat met rituele magie. Een open mind te houden? Ben je bereid tijd te maken in je dagelijks leven voor de studie? Dan is de heksenopleiding misschien wat voor jou. Je voorstudie maakt niet uit. Iedereen begint hetzelfde. Je komt eerst in balans met jezelf (stukje Shadow work) en ontwikkelt je zintuigen. Vervolgens werk je stapsgewijs naar onderbouwd ritueelwerk. Het kost tijd en moeite om hekserij te leren. Als voorbeeld: ik ga niet in op de definitie van een Athame of Pentagram. Dit soort hekserij definities kan je makkelijk Googlen of vinden in onze steeds uitbreidende wiki. Spreekt deze aanpak je aan? Ben je bereid; dagelijks te oefenen, huiswerk te doen en 4x per jaar hierheen te reizen (Goirle / Tilburg / Rijen). Dan is dat stap 1. Voor je weet of je kan starten met de heksenopleiding is er is ook nog een stap 2.

heksenopleiding schotland

Ik heb respect voor mijn mentoren en de opleiding die ze me hebben gegeven. Zij droegen alleen kennis over aan hen die écht bereidheid waren te leren – en respectvol met deze kennis om te gaan. Dus dat doe ik ook. Daarom neem ik niet iedereen aan voor de heksenopleiding. Dat heeft met name met motivatie en bereidheid te maken. Daarom is stap 2 vóór de heksenopleiding een intakegesprek. We moeten een klik hebben. Want anders halen we beiden geen voldoening uit de heksenopleiding. Daar kom ik graag samen met jou achter, maar hoe? Ik:

Heksenopleiding inhoud

“Hoe ziet de heksenopleiding er uit?” We komen binnen 1 jaar tijd 4x samen als groep. De lesvorm is veranderd van 12x korte lessen van 2.5-3 uur naar 4 kwartaallessen van een dag omdat cursisten aangaven dit prettiger te vinden i.v.m. de reistijd. “En wat als ik vragen heb tussendoor?” Tussen de kwartaallessen door hebben we optioneel steeds één keer een online groepsbijeenkomst om de voortgang te bespreken. Je ontvangt bij elke les een boek(je) voor de heksenopleiding. Daar ga je thuis mee aan de slag gaat. De boekjes dienen met name als naslag werk, want er wordt veel besproken en geoefend tijdens de les. Dit zijn juist de dingen die niet in de boekjes staan, maar er wel mee samenhangen. “Uit welke onderdelen bestaat de heksenopleiding?”

• Het bepalen van jouw pad (in balans komen – Shadowwork)).
Zintuigontwikkeling (de basis van daadkrachtige magie).
• Voorbereiden en uitvoeren van rituelen.
• Communiceren met de geestenwereld.
• Divinatie.
• Zelfbescherming en reiniging.
• Werken met kruiden en wierook.
• Werken met voorouders.
• Uitleg archetypen.
• Werken met kaarsen.
• Werken met dierenoverblijfselen.
• Mojobags en talismans.

Bij de heksenopleiding is al het lesmateriaal (boeken) en alle benodigdheden voor in de lessen (zoals kruiden, kaarsen, etc.) en lunch inbegrepen. Het is wel raadzaam een groot (lederen) notitieboek aan te schaffen. Dat mag via de website, maar hoeft niet natuurlijk.

Wil je verdere begeleiding of verdieping? Dan is het ook mogelijk om individuele begeleiding tussentijds of na de opleiding bij te boeken. De investering voor de opleiding tot heks bedraagt €987,-.

Je kan de lessen van de opleiding reserveren via de agenda. Let op. Je plekje is pas gereserveerd wanneer je de les geboekt hebt. Het is niet mogelijk om achteraf of op locatie te betalen. Spelen er even bijzondere omstandigheden? Dan kan je aansluiten bij een andere kwartaalles om een les in te halen. 

De betaling is dus in 4 termijnen, je kan de lessen uiteraard ook in een keer boeken. Wil je de opleiding volgen? Mail dan naar info@moonchildren.nl en wij nemen binnen 48u contact met jou op.

Het notitieboek met leren omslag zit niet inbegrepen bij het volgen van de heksenopleiding. Deze is op aanvraag beschikbaar, je kan ook in onze notitieboeken sectie kijken voor andere mooie notitieboeken.

 

Heksenopleiding toelichting.

Ik begin bij het “lastigste onderdeel” van de heksenopleiding. Een stukje shadow work. Ben je uit balans? Dan kan je onderbewustzijn ervoor zorgen dat je je intenties niet kan realiseren. OF zelfs de verkeerde realiseert. Hoe dat precies zit leg ik je graag uit. 

Het tweede onderdeel is “zesde zintuig“. Hierin je aan de slag gaat met al je zintuigen resetten en ontwikkelen. Want ben je niet volledig in touch met je zintuigen, hoe merk je dan subtiele veranderingen in energie op? Hoe leg je dan contact, enz. 

Naast het trainen van waarnemingen kijken we op dezelfde manier naar onze emoties. We leren ze te herkennen en in rituelen in te zetten. Voor we starten met spellwork gaan we uitgebreid in op de factoren die meespelen. Welke consequenties rituele magie kan hebben, hoe je jezelf goed voorbereid, uitvoert, afsluit en andere aandachtspunten waar je op moet letten. 

Zo vorm je een basis voor daadkrachtige rituelen. Zowel in de heksenopleiding als de zesde zintuig heksencursus, horen we vaak terug dat mensen schrikken van hoe ver ze staan m.b.t. de controle over hun zintuigen.

Heb je de basis gelegd? Dan gaan we verder aan de slag met de mogelijkheden van hekserij. Je leert o.a. welke vormen van divinatie en communicatie er zijn. Zo weet je hoe je intenties kan realiseren, waar je op moet letten – en krijg je praktisch toepasbare informatie om zelf aan de slag te gaan.

De lessen die daarop volgen zijn verschillende onderdelen binnen de hekserij. Daarvan behandelen we de basis. Zo heb je een goed beeld van de mogelijkheden, je eigen interesses en kun je zelf aan de slag. Vindt je een onderdeel heel interessant? Dan is het mogelijk je hier verder in te verdiepen buiten de opleiding. Bevalt het leven als heks je wel? En wil je je nóg verder ontwikkelen? M.b.t. hekserij in algemene zin, werken met botten en beenderen, rituele magie, divinatie of andere zaken? Dat kan m.b.v. individuele heks coaching.

Wil je de heksenopleiding volgen? Mail dan naar: info@moonchildren.nl Wij nemen binnen 48 uur contact met je op. Besprekend vrijblijvend de mogelijkheden en verwachtingen rondom de heksenopleiding – en vervolgens de eventuele (aan)betaling, startdatum en het ontvangen van het materiaal. Het volgen van de heksenopleiding is ook mogelijk binnen de workshop licentie. Volg je deze binnen de workshop licentie? Dan is het lesmateriaal inbegrepen, maar kan het notitieboek niet, deze kan je los bijbestellen.

Je weet nu best wat van de heksenopleiding. Wat wil je graag doen? Ik:

Veelgestelde vragen over de heksenopleiding:

Kan ik in delen betalen?

Ja, de heksenopleiding kost in totaal €987,- waarvan €250,- bestaat uit lesmateriaal. De heksenopleiding is vanaf nu standaard te betalen in 4 termijnen. Voorheen werkte we met 12 korte lessen, nu zijn dat 4 kwartaallessen (3 lessen op een dag).

Je kan dus per kwartaalles reserveren en betalen steeds voorafgaand aan de volgende les als dat beter uitkomt. Je kan ook alle lessen in een keer boeken als je niet houdt van administratie.

Let op! Je plekje voor een kwartaalles is pas gereserveerd wanneer jij de les geboekt hebt.

Kwartaallessen kan je reseveren via de agenda pagina. Op de agendapagina vindt je ook de lesdata per opleidingsronde en het nummer van Joyce voor eventuele vragen. Ze is dagelijks van 13:00 tot 15:00 bereikbaar voor een intake. Op weekenddagen kan je haar bereiken van 13:00 tot 22:00.

Waar kan ik de heksenopleiding volgen?

De heksenopleiding van Moonchildren kan je volgen in Oudenbosch of Goirle (Tilburg). De heksenopleiding is dus altijd in Brabant.

Wat is de heksenopleiding?

De heksenopleiding is één jaar lang (samen) intensief leren – en werken – aan verschillende onderdelen binnen de hekserij. In de heksenopleiding van Moonchildren kom je ieder kwartaal samen voor theorie- en praktijkbijeenkomsten. Tussen de bijeenkomsten in ben je bezig met huiswerk en oefeningen. We bespreken tussen elke 2 lessen steeds 1x in groepsvorm de voortgang. Je kan dan al je vragen stellen mocht je ergens even op vastlopen.

Wat is de leerstijl?

De heksenopleiding is bedoeld voor mensen die serieus bezig (willen) zijn met hekserij. We gaan dus niet de diepte in over informatie die makkelijk te vinden is op Google, zoals bijvoorbeeld wat een heksenketel is. We staan bij dergelijke informatie slechts kort stil. Op deze manier is er meer tijd om inhoudelijk te leren – en te ervaren. Er wordt daarom ook verwacht dat je buiten de lessen bezig bent met de materie en oefeningen.

Waarom begint de heksenopleiding met zintuigontwikkeling?

Zintuigontwikkeling is essentieel om o.a. contact te leggen met energieën en daadkrachtig rituelen uit te kunnen voeren. Vaak staan onze zintuigen op de autmatische piloot, de informatie die binnenkomt koppelen we aan een extrinsiek referentiekader. Tijd voor een reset dus. Hetzelfde geldt voor onze emoties, ook daar gaan we mee aan de slag in de heksenopleiding.

Wat leer je in de heksenopleiding?

In de heksenopleiding leer je in balans te komen, in touch te komen met je zintuigen, over verschillende vormen van magie – en hoe je deze kan toepassen. Spellwork volgt pas na de basis. Zo leer je o.a. hoe je kan communiceren met energieën, te divineren, jezelf beschermen en reinigen, maar ook praktische zaken zoals je ritueel voorbereiden en afsluiten. We beginnen bij de basis: jezelf.

Liever lessen in het weekend?

De lessen van de heksenopleidng worden doorgaans in het weekend gepland. Zo heeft iedereen de mogelijkheid om aan te sluiten. We proberen altijd de groepen te koppelen op basis van een gelijksoortige energie – en voorkeur.

Wanneer kan ik starten?

De lesdata kan je vinden op onze agenda pagina. Zodra je betaald hebt is jouw plekje gereserveerd. Zie je geen startdata staan? Neem dan contact op wanneer de volgende ronden van de heksenworkshops of de heksenopleiding start of bezoek op een later moment de agendapagina voor nieuwe data. Je kan Joyce ook dagelijks bereiken tussen 13:00 en 15:00 voor vragen m.b.t. starten of een intake, haar nummer vindt je ook op de agenda pagina.

Hoe laat start de heksenopleiding?

De kwartaallessen van de heksenopleiding start doorgaans om 10:00 in de ochtend en duren tot het einde van de middag (17:00-18:00). 

Kan ik tijdens de heksenopleiding vragen stellen?

Je kan tijdens de heksenopleiding vragen stellen in – en buiten – de lessen. Tussen elke twee lessen in hebben we een keer contact d.m.v. (video)bellen. In dit gesprek bespreken we de voortgang en uitdagingen m.b.t. de opdrachten. Voor kleine vragen mag je tussendoor gewoon appen.

Wat kost de heksenopleiding?

De heksensenopleiding kost €987,-, je kan deze in een keer betalen, maar je kan ook iedere kwartaalles apart betalen. Dit doe je door hem te reserveren via de agendapagina. Let op je plekje voor een kwartaalles is pas gereserveerd als je hem gereserveerd hebt, het is niet mogelijk om op locatie of achteraf te betalen. 

Voorheen waren dit 12 lessen / bijeenkomsten van 2.5-3 uur. Omdat veel cursisten ver moeten reizen is de opzet veranderd naar 4 bijeenkomsten van een dag. Per bijeenkomst behandelen we 3 lessen, dit noemen we een kwartaalles. 

als je deze in een keer betaald. Lunch en lesmateriaal zoals het aantekeningenboek, benodigdheden voor de les (kruiden, kaarsen, etc.) zit bij de prijs van de opleiding inbegrepen.

Kan ik de heksenopleiding individueel volgen?

Je kan de heksenopleiding als je wilt individueel volgen. Omdat er veel ruimte is voor persoonlijke aandacht komen we twaalf keer samen voor drie uur (totaal 36 uur). Tussen de lessen door kan je korte gerichte vragen stellen via de app. De kosten bedragen €250,- voor het lesmateriaal en €100,- per bijeenkomst. De eerste les en het lesmateriaal reken je voor de eerste les af. De overige lessen kan je per bijeenkomst betalen.

Is een heksenopleiding geschikt voor mij?

De heksenopleiding is geschikt voor jou als: je hekserij serieus neemt, bereid bent om tijd te investeren en te beginnen bij de basis. Zelfs cursisten die startten met langere ervaring binnen de hekserij, gaven namelijk aan veel te leren van zintuigontwikkeling. Het maakt dus niet uit of je nog niet bezig bent met hekserij of juist al langere tijd. Het is je inzet binnen en buiten de lessen die telt. 

Waar kan ik meer lezen over je visie?

Op deze pagina zelf bijna helemaal bovenaan en hier: https://moonchildren.nl/heksen-moonchildren-2/.

Testimonials

Teruggaan naar jezelf. Je oervorm. Joyce is een zeer innemend persoon die je helpt en er staat wanneer je vragen hebt. Ze laat je zien, horen, ruiken en voelen. Maar legt geen regels op en zeker geen dogma’s. Stimulerend en heb geen spijt hier aan begonnen te zijn. Joyce stimuleert je op zoek te gaan naar je eigen magie. Magie is voor iedereen anders en doordat we zo uniek zijn stimuleert ze ons om zelf op zoek te gaan. Een geweldige begeleidster op je pad.

Inge

“Je leert op je zintuigen te vertrouwen o.a. d.m.v. kruiden en een connectie te krijgen met je dieren. Je gaat terug naar situaties die je denkt verwerkt te hebben, maar dat niet zijn. En skullscryen en talismannen e.d. Ik noem maar op wat op, het is zeker een aanrader!!
Mariëlle

Adres

KVK 80396658
24/7 online bestellen

Email

info@moonchildren.nl

Openingstijden

Je kan altijd bij ons
bestellen, 24u per dag

Hekserij webshop