Kaneelschors ceylon (Cinnamomum verum)

3.957.50 incl. btw

Beschrijving

Kaneelschors ceylon (Cinnamomum verum)

Net als bij veel andere kruiden en specerijen zit er verschil in kaneelsoorten. Deze gesneden Ceylon kaneelschors is de wat duurdere, maar kwalitatief betere variant kaneelschors t.o.v. zijn broertje, de bekende: Cassia Kaneelschors. Waarom? Dat is eigenlijk heel simpel. Er zit meer zogenaamde “cumarine” in, dit goedje geeft het aroma af wat vrijkomt wanneer je de kaneelstukjes brandt.

De grootste verschillen voor spirituele toepassingen zit hem hierin:

Cassia kaneelstukjes worden gebruikt als wierook om je krachtiger te voelen, energie op te laden of op te wekken én het gebruikt om liefde (en lust) te bevorderen.

Ceylon kaneelstukjes worden gebruikt als wierook om jezelf en je omgeving aangenamer te laten voelen. Het wordt daarnaast ingezet als spirituele bescherming en om negatieve energie bij jezelf en de ruimte om je heen te verdrijven.

De heerlijke zoete lucht van het brandende Ceylon kaneelschors wordt als wierook voor veel meer spirituele doeleinden gebruikt, zoals..

• Een heerlijk ontspannen meditatie.
• Jezelf openen om meer heldere inzichten te kunnen ontvangen.
• Het stimuleren van je eigen seksuele energie (of anderen).
• Een gevoel van verzoening en vergeving stimuleren.
• Rust en een aangenaam gevoel.

Probeer je juist (financiële) overvloed aan te trekken? Dan is het handig om te weten dat daar juist cassia wierook weer goed bij past. (zie gerelateerde producten onderaan)

Kaneel (als wierook) in de mythologie, religie en spirituele gebruiken.

Je kan kaneel terugvinden in het verhaal over Apollo. Deze god kan je kennen als bijvoorbeeld god van: de muziek, de zon of juist van de (schone) kunst (denk hierbij aan poëzie). Hij was de zoon van Zeus en Leto. Zeus ken je waarschijnlijk wel, maar Leto misschien niet. Zij staat bekend als de godin van duistere nachten. Apollo zelf is een van de twaalf ‘Olympische goden’ (de goden die zouden wonen in de berg Olympus). Hier zouden ook andere bekende goden wonen zoals de bekende Poseidon, Hermes en Aphrodite. In de tempels van Apollo wordt nog steeds kaneel gebrand om de god te vereren.

Maar waarom wordt kaneel (wierook) gebruikt? Dat komt omdat in het verhaal van Apollo verliefd wordt op de halfgodin (nimf) Daphne (de dochter van Peneus). Daphne zelf zag Apollo, die achter veel andere vrouwen aanging, niet op dezelfde manier, daarom vluchtte ze. Toen dat niet lukte vroeg ze haar vader om haar van gedaante te laten veranderen. Peneus veranderde haar vervolgens in een laurierboom (daarom wordt deze nu nog geassocieerd met Apollo). In sommige versies van dit mythologische verhaal wordt kaneel genoemd in plaats va laurier, daarom wordt kaneel nu vaak nog geassocieerd met – en gebrand voor – Apollo.

Er is echter ook een meer voor de hand liggende, logischere uitleg (wat ons betreft dan). Kaneel wordt vanwege zijn warme aroma en geur namelijk met (verlichting) licht en de zon geassocieerd. Laat de zon nou precies zijn waar Apollo op zijn beurt ook mee geassocieerd wordt 😉

Je krijgt al snel een warm en aangenaam gevoel als je kaneel als wierook brandt. Het wordt dus niet verwonderlijk in spirituele en symbolische context vaak gebruikt voor rituelen m.b.t. verzoeningen en geruststelling.

Disclaimer: Deze kaneelschors Ceylon is bedoeld als wierook en dus niet geschikt voor inname.

Extra informatie

Gewicht N/B
Kaneelschors ceylon wierook

50 gram, 100 gram