Mirre wierookhars 50g – 100g (fijn)

6.9512.75 incl. btw

Artikelnummer: 803016 Categorieën: , , Tags: , , , , ,

Beschrijving

Mirre (Myrrha)

Het verhaal achter Mirre gaat terug tot de jaren voor Christus. Een jonge vrouw genaamd Myrrha wordt hopeloos verliefd op haar eigen vader, de koning Cinyras (Theias). Dit zou te danken zijn aan Cinyras die in zijn hoogmoed dacht mooier te zijn dan de godin van de liefde (Venus). Om hem te straffen zorgde Aphrodite (Venus) er voor dat zijn eigen dochter verliefd op hem werd. De dochter raakte steeds meer gefixeerd en wilde niets liever dan geslachtsgemeenschap met haar vader. Ze raakte hierdoor zo met zichzelf in de knoop dat ze zelfmoord wilde plegen. De voedster van Myrrha zag haar en voorkwam dit op het laatste moment. Ze besloot Myrrha te helpen om middels een list toch seks met haar vader te kunnen hebben. De voedster zorgde er steeds voor dat Cinyras wijn dronk en in benevelde toestand in zijn kamer eindigde, in het donker. Dronken en in het donker zou de koning niet zien dat hij seks had met zijn eigen dochter. Deze list hielden de voedster en Myrrha voor een lange tijd vol. Een nacht, nadat er al vele verstreken waren kon de Koning zijn nieuwsgierigheid niet meer bedwingen. Die nacht stak hij een toorts aan om te kunnen zien met welke jonge vrouw hij geslachtsgemeenschap had. Tot zijn grote schrik staarde hij recht in de ogen van zijn dochter. De Koning was furieus en rende met getrokken zwaard achter zijn dochter aan. Bang om gedood te worden vluchtte Myrrha. Ze werd lange tijd achterna gezeten door haar vader die haar uiteindelijk leek in te halen, vermoeid, zwanger en vol angst haalde ze het de woestijn in. Ze smeekte de goden om medelijden en haar wens werd gehoord. Ze werd veranderd in een boom die eeuwig huilt. Deze tranen (hars) kennen we nu als Mirre/Myrrhe. Haar vader die niet kon leven met het idee seks gehad te hebben met zijn eigen dochter, beroofde zichzelf met zijn zwaard van het leven. Na 9 tot 10 maanden dat Myrrha als boom in de woestijn stond, barstte haar bast open – en zo werd op bijzondere wijze de beeldschone Adonis geboren.

Mirre staat voor: zuiverheid en vruchtbaarheid.

Mirre is o.a. te gebruiken om:

• Een gevoel van rust creëren bij spanningen, angst en emotionele disbalans.
• Geestelijke vervuiling tegen te gaan.
• Bescherming tegen – en verdrijving van – entiteiten.
• Beter te aarden.
• Te regenereren (herstellen).
• Het stimuleren van zelfvertrouwen en kracht.
• Onderdrukte gevoelens los te laten.
• Bevorderend om je eigen gevoel uit te spreken.
• Het bevorderen van het meditatieve en spirituele bewustzijn.

Gebruik een Cauldron of brander, plaats er een brandend kooltje op en voeg een hoeveelheid Mirre naar wens toe. Mix het eventueel met andere kruiden die jouw intentie voor het branden versterken.

Voor elk kruid en natuurlijk item dat we verkopen vermelden we expliciet dat inname op eigen risico berust. Er kunnen allergische reacties optreden en de werking ervan kan invloed hebben op het gebruik van medicijnen. WIl je de kruiden consumeren of uitwendig gebruiken? Dan adviseren we je om eerst met een arts te overleggen.

Wil je meer diepgaande informatie over het werken met kruiden in rituelen? Kies er dan voor om onze losse workshop: zintuigontwikkeling of workshop reeks: Bone Magic te volgen. Hierin gaan we, zoals de naam al doet vermoeden, aan de slag met het ontwikkelen van onze zintuigen, maar ook met de betekenis van kruiden. Er is in de hekserij workshops volop ruimte om vragen te stellen en zelf te oefenen met het ontwikkelen van je zintuigen. We geloven vaak sterk dat we volledig in touch zijn met onze zintuigen. Het gros van de workshop-deelnemers zijn dan ook vaak verbaast na de oefeningen, wanneer blijkt hoe ‘out of touch’ ze al die tijd waren met hun zintuigen. Terwijl ze vooraf 100% zeker wisten dat ze hun zintuigen goed onder controle hadden. Vraag gerust naar deze ervaringen in onze Facebook-groep. Onze zintuigen zijn essentieel om met zuivere intenties, daadkrachtig rituelen uit te voeren. Door je zintuigen te kennen, erop te leren vertrouwen en ze vervolgens daadkrachtig inzetten is dé basis voor succesvolle rituelen.

 

Extra informatie

Gewicht N/B
Afmetingen 7 × 11.5 × 24.5 cm
Mirre

Mirre 50g, Mirre 100g