Dennenhars

4.207.95 incl. btw

Artikelnummer: N/B Categorieën: , Tags: , , , , , , , ,

Beschrijving

Dennenhars (Colofonium)

Als je dennenhars wilt kopen en branden als wierook, wil je er misschien eerst meer over weten. We zetten daarom hier voor jou in het kort de belangrijkste punten uiteen.

Dennenhars en fysieke gebruiken

Hoewel je nu in een natuurlijke wieroken sectie kijkt, werd én wordt dennenhars op veel meer manieren gebruikt. De hars in vroegere tijden bijvoorbeeld gebruikt bij veldslagen om infecties en wonden te behandelen. Dat raden we je nu natuurlijk niet aan 😉

De hars op deze pagina is enkel geschikt als wierook, maar dennenhars in vloeibare vorm wordt o.a. op de volgende manieren gebruikt:

• Als natuurlijke beschermlaag tegen o.a. vocht en krassen op hout.
• Omdat het hars in vloeibare vorm goed plakt werd het ook als lijm gebruikt (voor o.a. papier, leer en kleding/textiel).
• Verwerkt in verschillende cosmetische producten vanwege de hydraterende werking.

Dennenhars en spirituele gebruiken

Deze sectie vindt jij waarschijnlijk wat leuker. Want waar kan jij zelf dennenhars voor branden / gebruiken?

Je kan het branden van dennenhars tegenkomen in een sessie aromatherapie. De geur van brandend dennenhars wordt namelijk door veel mensen als ontspannend ervaren. Deze natuurlijke aanpak helpt daardoor stress te verlichten. Daar kun jij dennenhars dus ook zelf voor inzetten.

De Dennenboom was voor De Kelten en Germanen een teken van vruchtbaarheid en wedergeboorte. Het branden van dennenhars kan je dan ook inzetten voor o.a. nieuwe inzichten en focus krijgen. Het helpt je om je energiestroom weer in een versnelling te brengen.

De den heeft een sterke connectie met de natuur, daarom is deze wierookhars ideaal als je zoekt naar een meer ‘verbonden gevoel’ met de natuur en rust.

Dennenhars heeft zoals veel andere wierookharsen een spiritueel zuiverende reiniging. Merk je dat je last hebt van negatieve energie of ‘zware’ emoties die blijven hangen? Dan kan je i.p.v. bijvoet of salie ook dennenhars gebruiken.

Extra informatie

Gewicht N/B
Dennenhars

50 gram, 100 gram