De donkere kanten van de elementen.

Wie werkt er al met de donkere kant van de elementen? Bij de meesten van jullie zijn de elementen aarde, vuur, water en lucht wel bekend. Wat ik vaak tegenkom is dat de positieve zijde van de elementen worden benadrukt.

Wanneer we denken aan het element aarde denken we bijvoorbeeld aan vruchtbaarheid en groei.

Het element vuur staat vaak symbool voor wijsheid en kennis.

Bij het element water worden vaak woorden gebruikt als: mysterieus, ondoorgrondelijk en energiek, maar het wordt ook beschreven als iets subtiels.

Tot slot hebben we het element lucht, deze wordt vaak geassocieerd met intellect en creativiteit. Lucht is constant in beweging.

Om met de donkere zijde van een element te werken dien je eerst zijn vernietigende kracht te begrijpen, om het eigen te maken. Deze leer je te waarderen door de vernietigende kracht te zien. Vernietiging manifesteert zich in vele vormen, welke inherent zijn aan verandering.

Door de krachten in actie te zien worden we herinnerd aan het feit dat alles vergankelijk is – en energie dus verandert. Wij als mens hebben ook een vernietigende factor, kijk maar om ons heen, zie wat we doen met onze omgeving. Om het vernietigende aspect te leren omarmen dien je het eerst te herkennen.

Wil je de elementen volledig gebruiken in je magie? Dan ben ik van mening dat je beide kanten van de elementen dient te kennen. (In totaal zijn het eigenlijk vijf elementen.) Zoals ik het zie kan je alleen dan de elementen in hun volledigheid toepassen. Ik kijk ernaar uit om te lezen of jullie deze visie delen of hier een andere mening over hebben.

Ik wil de komende dagen de donkere zijde van elk element met jullie bekijken. P.s. graag lief zijn voor elkaar in de reacties.