Zilveren wierook hars

5.959.95 incl. btw

Artikelnummer: N/B Categorieën: , Tags: , , , ,

Beschrijving

Zilveren wierook hars

Een zilveren wierookhars mag natuurlijk niet ontbreken, al is het alleen al voor zijn vele spirituele en mythologische betekenissen.. Ennnn.. Zilver wordt natuurlijk al lang in verband gebracht met de maan, tja, we blijven Moonchildren 😉

Dus laten we wat dieper duiken in waar zilver allemaal voor staat.

Zilver wordt sterk geassocieerd met het proces van reflectie – en de intentie daartoe. Dat komt waarschijnlijk doordat reflectie een van de fysieke eigenschappen van zilver zelf is. Die reflecterende eigenschap zorgde er in ieder geval ook voor dat zilver in veel culturen met de maan in verband gebracht werd. De maan? Die staat op zijn beurt vaak weer voor “het vrouwelijke”, een van de dingen die ook goed te rijmen is met reflectie, want immers hebben vrouwen, wetenschappelijk onderbouwd, een significant groter deel van het brein beschikbaar voor het voelen van emoties. Daarnaast schijnt (of liever gezegd: reflecteert) het licht in de duisternis (nacht).

Spiritueel gezien wordt de maan ook vaak in verband gebracht met:
• Het bevorderen van creativiteit.
• Verandering en nieuwe starten.
• Je intuïtieve vaardigheden versterken en algemeen meer intuïtief durven handelen.
• De witte kleur (van het maanlicht) wordt in veel culturen als zuiver en puur gezien. Denk bijvoorbeeld maar een bruidsjurk en religieuze gewaden die mensen dragen.
• Aan de reflecterende eigenschap van zilver wordt in diverse culturen ook een ‘spiritueel werende’ eigenschap toegekend. Ofwel: negatieve energie stoppen of weghouden.

Zilver wordt heeft overigens zowel positieve als negatieve verbanden binnen de spirituele, religieuze en mythologische context. Zo wordt zilver bijvoorbeeld geassocieerd met Judas (refereert naar de zilverstukken die hij ontving voor zijn verraad). Terwijl het op positieve wijze staat als symbool voor vruchtbaarheid. Denk maar aan het verhaal van Isis, welke afgebeeld werd met zilveren vleugels (en een zilveren maan). Ook andere goden zoals Artemis werden afgebeeld met zilveren ‘wapens’. De boog van Artemis staat op zijn beurt weer voor intuïtie. De betekenis die aan zilver gegeven wordt heeft dus zowel in de spirituele als mythologische context behoorlijke raakvlakken.

Deze Frankincense is met behulp van voedselkleuring tot zilveren wierook hars omgetoverd en dus volledig veilig. De geur van Frankincense wierook kan je het beste omschrijven als kruid-/houtachtige en balsemachtige geuren. Door deze geuren en de kleur leent hij zich ook goed om je eigen wierookmelanges samen te stellen.

De Frankincense wierook is goed te gebruiken om o.a. 
• Een diepere staat te bereiken tijdens je meditatiesessie.
• Gefocust aan taken en uitdagingen te werken.
• Weren van negatieve energie en afscheid nemen van negatieve emoties.

Extra informatie

Gewicht N/B
Zilveren wierook hars

50 gram, 100 gram