Yule wierook

8.2514.95 incl. btw

Artikelnummer: N/B Categorieën: , Tags: , , , , , , ,

Beschrijving

Yule wierook

Yule, de viering van de winterzonnewende. Ofwel, de kortste dag van het jaar.. Gevolgd door dat langste nacht. Dat is Yule. (21 / 22 december). Een feest dat niet een paar daagjes, maar zelfs weken door kan gaan, maar alles over Yule lees je hier.

Hier heel even kort een stukje uit het blog om de essentie samen te vatten:

“Een tijd van ‘het donkere’, stilte, ook in jezelf, het naar binnen keren. Wat we gelukkig wel hebben kunnen preserveren is dat het ook een tijd van verzoening, het goedmaken, je naasten liefhebben en koesteren. Wat ook weer samenhangt met werken aan jezelf. Waarna je (letterlijk en figuurlijk) weer kan zaaien om te oogsten.”

Maar.. Voor nu even terug naar de wierook voor Yule. Want het zijn immers ook  ‘de 12 rooknachten’. Toch?

De rooknachten zijn dus bedoeld om te Reflecteren, (vooraf vasten en daarna) vieren  – en voorspellen (divineren). Vergeven en vreugde. Het zetten van je intenties voor het komende jaar.

Dit zijn de ingrediënten die zorgen voor verbinding. Verbinding tussen jou, je naasten, de mensen om je heen,  maar ook met de energieën van het seizoen.

• Frankincense (wierookhars)
• Kamille
• Sandarac
• Maretak
• Spar
• En wat geheime ingrediënten 😉

Waarom deze ingrediënten in de Yule wierook mix zitten? Dat lees je hieronder.

Frankincense wierookhars: werkt zuiverend en beschermend tegen negatieve energie – en versterkt je verbinding met energieën.
Kamille: Net als in je thee (deze wierook mix gooi je daar niet in natuurlijk ;)) werkt Kamille als wierook ook heerlijk rustgevend. Het brengt een gevoel van harmonie en helpt je bij jezelf spiritueel ontwikkelen. Het helpt om je rust te bewaren bij op een rustige manier naar binnen te kijken (te reflecteren) en vervolgens, vanuit een gevoel van rust, verandering tot stand te brengen.

Sandarak (hars van jeneverbesboom): werkt zuiverend, beschermend en bevordert spirituele groei. Ideaal bij een periode van reflectie en je intenties scherpstellen. Het helpt je makkelijker contact te leggen met de energieën om je heen.

Maretak: Buiten de hekserij wordt Maretak ook al gezien als een echte booster voor liefde (kussen onder de mistletoe). Maar binnen de hekserij wordt Maretak ook geassocieerd met liefde, vruchtbaarheid en genezing. Het versterkt je gevoel van verbondenheid met anderen om je heen.

Spar: De Spar staat voor de natuur.. Voor bescherming, zuivering en (spirituele) groei. Het ondersteunt je wanneer je je focus wilt houden op de intenties die jij bepaald hebt. Verder helpt het je makkelijker in contact te komen met energieën om je heen.

Extra informatie

Gewicht N/B
Yule wierook

50 gram, 100 gram