Wierook mix Litha

9.9517.95 incl. btw

Artikelnummer: N/B Categorie: Tags: , , , ,

Beschrijving

Wierook mix Litha

Litha, de viering van de zomerzonnewende. Vaak ook midzomer / midsummer genoemd. Er zijn veel verschillende betekenissen die gegeven worden aan Litha, maar ongeveer elke (pagan) cultuur viert deze gebeurtenis wel: de langste dag van het jaar.

Zo zijn er verhalen over Litha met symbolische referenties zoals:

“Het keerpunt in het gevecht van koning Hulst (Holly King – die staat voor ‘de nacht’) en koning Eik (King Oak – die staat voor ‘de dag’)”. Waarbij de Eikenkoning zou regeren in de periode van Yule (de winterzonnewende), na Litha wint Koning hulst. De dagen worden dan steeds korter.

Soortgelijke verhalen zijn er in veel verschillende culturen. Als je hier meer over wilt lezen, check dan vooral de wiki over de holly king en the oak king eens.

De strijd tussen licht en donker.” Daarom wordt er vaak gereflecteerd en gemediteerd tijdens deze periode. Tijdens Litha zie je ook vaak mensen die voor handfasting kiezen, omdat deze periode er goed voor geschikt is.

Het eren van de zon en zijn kracht.” Tijdens Litha, als de zon voor het langst op een dag scheen, dan groeide de gewassen natuurlijk goed. Daarom was deze viering voor boeren en veehouders ook erg belangrijk.

In ritueel wordt er veel gedanst en worden er vreugdevuren aangestoken. Er waren ook genoeg andere rituelen, waarvan we er sommige nu nog terug zien. Denk aan: het maken van bloemkransen en kruidenamuletten.

De zomerzonnewende is een viering die, vanwege bovenstaande, ook vaak op spirituele wijze geassocieerd wordt met vruchtbaarheid en overvloed.

Zo werd tijdens het midzomer-festival door jonge ongehuwde vrouwen bijgewoond om hun toekomstige echtgenoten snel te kunnen spotten. De jonge vrouwen zochten dan vervolgens 7 verschillende planten in 7 verschillende weilanden. Op de avond van Litha legden ze deze dan onder hun kussens om te dromen van hun toekomstige echtgenoot.

Maar voor nu even genoeg achtergrond informatie, ik zal er nog een blog aan wijden 🙂

Litha wierook mix. Wat zit erin?
7 fantastische kruiden en bloemen natuurlijk! Samen zorgen ze voor een heerlijke bloemachtig, maar vooral ook frisse geur. De ideale mix voor een avond ontspannen en/of romantisch genieten.

• Lavendel (werkt ontspannend, bevordert rust en sereniteit)
• Salie (zuivert jou en de ruimte om je heen van negatieve energie)
• Rozenblaadjes (bevordert liefde, verbinding, groei en vooral passie)
• Bijvoet (bescherming en werkt ondersteunend bij divinatie)
• Dennennaalden (stimuleren levenskracht en vitaliteit)
• Zonnebloemblaadjes (bevorderen geluk en overvloed)
• Pepermunt (zuiverend en reinigend voor je geest, stimuleert de zintuigen).

 

 

 

Extra informatie

Gewicht N/B
Litha wierook

50 gran, 100 gram