Wierook mix Shiva & Shakti

8.9517.00 incl. btw

Beschrijving

Wierook mix Shiva & Shakti

Ha, de liefde. Wat is het mooi, tenminste.. Als het lekker loopt. toch? De Shiva & Shakti wierook mix helpt je bij het verder verdiep van je liefdesleven te verdiepen en/of het nieuw leven in te blazen. Opgepast.. De wierook mix veroorzaakt vaak een sensueel effect, waardoor de relatie een nieuwe impuls kan krijgen.

De mix ruikt heerlijk warm en zoet zoals je zou verwacht van deze ingrediënten bij elkaar; Olibanum, muskus, sandelhout rood, kaneel en anderen.

Weet je iets meer over het achtergrond verhaal van deze goden? Dan snap je waarschijnlijk wel waarom wij het een passende naam vonden voor deze wierook mix. Mocht je je afvragen waarom we niet een andere naam gekozen hebben voor deze wierook mix, zoals ‘maan en zon’ OF ‘dubbele natuur’, dat komt omdat we het pad van een ieder respecteren. Dat laten we dus ook graag zien 😉

Het verhaal achter de Shiva en Shakti wierook mix.

De mix staat voor dualiteit (tegenovergestelde die elkaar tegelijk aanvullen), mannelijke en vrouwelijke energie die samenkomen. In het Hindoeïsme wordt Shiva daarnaast als ‘het hoogste bewustzijn gezien’ (hoe dat zich in een verhaal uit? Daar komen we zo op). Het staat voor de kracht van stilte, je bewustzijn en het ‘op open wijze’ kunnen beschouwen van zaken. Tegelijkertijd staat de mannelijke energie ook voor vernietiging, want hij breekt oude energie af om ‘het nieuwe’ te creëren.

De tegenhanger en ‘haar betekenis’. Dat is Shakti, wat letterlijk: kracht OF energie betekent, vrouwelijke energie dus om precies te zijn. Zij is de bron van alle energieën. Je ziet haar daarom vaak afgebeeld in een context die te maken heeft met scheppen, vernieuwen of alles wat te maken heeft met vruchtbaarheid. Ze zorgt dus ook voor verandering, maar specifieker door creativiteit, verandering en transformatie.

De ‘sensuele lading’ van de wierook. 

Omdat deze wierook tot sensualiteit kan aanzetten past deze naam goed. In het verhaal Shiva en Shakti is Shiva namelijk erg teruggetrokken. Hij houdt zich vooral bezig met mediteren en focust zich op ‘een rein leven leiden’. Shakti? Die was veel uitbundiger, creatiever, ze is dan ook de godin van creatie en transformatie. Ze hield van dansen, van muziek! Shakti wist wat voor leven Shiva leidde en waar hij zich terugtrok om te mediteren, dat wilde Shakti maar al te graag veranderen. Ze wilde hem verleiden en hoopte dat hij zich zou voegen bij haar wereld, die van activiteit en schepping.

Toen Shakti binnen kwam in de grot van Shiva, zat hij nog in een diepe meditatie. Hij liet haar ‘speelse gedoe’ maar links liggen. Maar.. Shakti had zich voorgenomen dat ze zijn aandacht moest en zou trekken. En dat lukte haar. Door te dansen en zing, waarmee ze hem betoverde.

Shiva schrok wakker uit zijn meditatieve staat en danst in een opwelling van creatieve energie met haar mee. Deze dans wordt ook wel de Tandava genoemd (de oorsprong van het universum). Op dat moment zouden de mannelijke en vrouwelijke energie met elkaar versmolten zijn. Waarna deze energieën zich door het hele universum zouden hebben verspreid. Shakti werd bekend als de oermoeder. Ze is de bron van alle creatie, Shiva werd op zijn beurt de beschermer en vernietiger van het universum.

Net als Yin en Yang gaat het verhaal in essentie om balans. Het hoge bewustzijn bereiken is super, maar het is ook belangrijk om te leven, te genieten.

Extra informatie

Gewicht N/B
Wierook Shiva & Shakti

50 gram, 100 gram