Mirte

4.758.95 incl. btw

Artikelnummer: N/B Categorie:

Beschrijving

Mirte

Voor je mirte gaat kopen wil je wellicht meer weten over ‘waar het voor gebruikt werd/wordt’ en door wie. En natuurlijk.. Waarom Mirte door de jaren heen nog zo steeds zo bekend is.

De verhalen over Mirte gaan tot ver terug en je kan ze vinden in verschillende culturen.

Een van de meest bekende associaties is die met de godin Aphrodite.

Waarschijnlijk ken je de godin van de liefde, schoonheid en vruchtbaarheid al. Misschien heb je zelfs ook al gelezen dat er een sterke associatie is tussen haar en de Mirte struik, maar weet je ook waarom?

In de oude Griekse mythologie zou Aphrodite geboren zijn in het schuim van de zee. Zij zou uit de zee zijn gekomen bij het eiland Cyprus. Precies op deze plek zou een Mirtestruik groeien. Zo is de associatie ontstaan.

Vroeger, maar nu nog steeds, worden er daarom in rituelen en eerbetonen nog steeds mirte bladeren gebruikt ter verering van deze godin.

Mirte, schoonheid en Aphrodite. Zie jij het verband al?
Mirte werd en wordt nog steeds gebruikt in o.a. parfum en verschillende soorten make-up. Best typerend dus eigenlijk, als je weet dat schoonheid een van de belangrijkste toegeschreven eigenschappen was van Aphrodite.

Mirte en de druïden.
Dat de Keltische Druïden met kruiden werkten is waarschijnlijk geen mysterie voor je, maar wist je ook dat ze specifiek veel waarde hechtten aan Mirte? Ze beschouwden de plant zelfs als heilig.

Waar in Afrikaanse culturen bijvoorbeeld witte salie erg populair is, werd Mirte o.a. gebruikt om negatieve energie te weren, maar ook in genezingsrituelen.

Je kan Mirte ook kennen door zijn associatie met de winterzonnewende. In deze context zou de struik staan voor een nieuw begin en voorspoed. Logisch eigenlijk, als je je bedenkt dat een nieuwe periode van start gaat. Toch?

Wat zaken waar Mirte in spirituele context vaak voor gebruikt/gebrand wordt:
• Mirte wordt vaak gebruikt als wierook.
• Wordt gebruikt om wierook mee te mixen.
• Weert negatieve energie.
• Brengt voorspoed / zorgt voor vruchtbaarheid.
• Wekt eetlust op.
• Werkt beschermend.
• Werkt zuiverend.
• Wordt gebruikt als eerbetoon aan Aphrodite.
• Wordt gebruikt bij diverse rituelen (en feesten).

Extra informatie

Gewicht N/B
Mirte blad

50 gram, 100 gram