Wierook mix Apo Pantos

6.9512.95 incl. btw

Beschrijving

Apo Pantos wierook

Apo Pantos wierook wordt gebruikt in verschillende culturen en spirituele stromingen ter ondersteuning om in contact te komen met ‘de bron’. Daarmee wordt specifiek bedoeld: de bron van alles in het universum. Dit ‘alles’ is met elkaar verbonden volgens o.a. de sjamanen, maar ook stromingen binnen de hekserij, in de alchemie, astrologie, hermetica en zelfs filosofie. Ieder geeft er zijn eigen betekenis aan, maar er zijn ook veel overeenkomsten.

De voornaamste overeenkomsten van het begrip Apo Pantos zijn:
• Dat alle stromingen een ‘bron’ aanduiden waaruit het universum uit zou zijn ontstaan en dat het zicht uitstrekt door het hele universum.
• Dat deze ‘bron’ toegankelijk / vindbaar is.
• Dat alles in het universum met elkaar verbonden is.

De voornaamste verschillen van het begrip Apo Pantos zijn:
• Dat het in de alchemie gezien wordt als ‘een wisselwerking tussen alles, wat op zijn beurt beïnvloedt of getransformeerd kan worden’/
• Sjamanisme ‘Apo Pantos is een ondersteunend middel is om te communiceren met het geestenrijk’.
• In de mystiek de bron gezien wordt als iets wat je door introspectie, meditatie en contemplatie kan bereiken en begrijpen. (Eigenlijk net als in de filosofie)

Betekenis van Apo Pantos in het Grieks
Apo Pantos in het Grieks betekent vrij vertaald “van overal”, “van alle kanten”, “overal vandaan” of “in alle richtingen”. De werkelijkheid zou volgens de interpretatie niet enkel uit ‘de werkelijkheid’, zoals wij die kennen bestaan. Hij is niet beperkt tot één perspectief, een locatie, dimensie, tijdperk of cultuur, maar deze ‘werkelijkheid’ zou ook bestaan uit een fysieke en non-fysieke werkelijkheid. Het beste uit te drukken als één geheel dat tot in alle hoeken en gaten van het universum komt, wat allemaal met elkaar verbonden is.

Er zijn geen grenzen, geen beperkingen, het zichtbaar en onzichtbare bestaan beiden. Wat door de een dimensie genoemd wordt, door een ander het geestenrijk of weer een ander het hiernamaals. Ook afstand maakt niet uit. Welke labels er ook gebruikt, dat maakt eigenlijk niet uit. Want Apo Pantos betekent dat écht al deze dingen, dimensies, enz, uit één bron komen en met elkaar verbonden zijn.

Denken vanuit een Apo Pantos visie geeft je ook heel andere inzichten. Want ‘een ver van je bed show’? Die bestaat eigenlijk niet. Immers ben jij verbonden, met alle het goede en kwade waar je ook maar aan kan denken. Met ieder persoon, elk dier, planeet en dus ook met iedere energie of entiteit of je hem nu ziet of niet én waar deze zich ook mag bevinden. Hij is met je verbonden. Dus..

Hoe reinig je nu je huis? Een van de meest bijzondere denkwijze is dat je met het gedachtengoed van Apo Pantos geen negatieve energie ‘verbant’, want ja, alles is met elkaar verbonden, toch? Je zet de energie alleen op een plek waar hij hoort. Niet in de buurt, niet overal om je heen, maar simpelweg in een rijtje achter je. Een sterk gedachtengoed.

Waarvoor kan je de Apo Pantos wierook gebruiken?

De wierook mix wordt gebruikt bij het verdrijven of nou ja, ‘verplaatsen van’ negatieve energieën en entiteiten als je bovenstaande gelezen hebt. Het is bekend van de uitspraak: “Apo pantos kakodaimonos!” Wat vrij vertaald een paar betekenissen heeft in verschillende religies. De een zegt dat het  ““Away (from here) every evil spirit””, de ander weer “Get behind me all evil spirits!” of “Away and behind every evil spirit'” het zijn allemaal vertalingen. In essentie betekent Kako ook vrij vertaald iets als ‘ongeordend’, “niet in harmonie zijn” of “lelijk”. Wat de vertaling van het woord daimonos is hoeven we je waarschijnlijk niet uit te leggen 😉

Enfin. Een goed middel om negatieve energie te verdrijven / te ontmantelen. Waardoor jij het letterlijk een plekje geeft waar jij het wilt.

Omdat Apo Pantos veel te maken heeft met in contact komen met de bron, op welke wijze je dit ook wilt interpreteren. Wordt het in vrijwel alle culturen gebruikt voor waarzeggerij. Dat kan bij een meditatie waarbij je de wierookmix brandt, maar ook ter ondersteuning voorafgaand aan een ritueel. Het wordt ook gebruikt, voor en na rituelen voor verschillende doeleinden en bij energiewerk.

Waar jij het ook voor wilt gebruiken? Dat maakt eigenlijk niet uit, want alles is met elkaar verbonden. Alles komt uit de bron.

De wierook mix bestaat uit: Olibanum, hysop, kardemom en wat andere speciale ingrediënten 😉

Extra informatie

Gewicht N/B
Apo Pantos wierook

50 gram, 100 gram