Wierook mix Abra-melin

7.9514.95 incl. btw

Beschrijving

Wierook mix Abra-melin

Deze wierook mix wordt traditioneel gezien gebruikt bij ritueel werk en ceremoniële magie. De inhoud bestaat uit; Olibanum, Styrax, Aloë en wat andere ingrediënten 😉

Hoe zit dat met de naam Abra-melin? Dit is gebaseerd op het verhaal van de Egyptissche magiër Abramelin, ook wel bekend als Abra-melin of Abraham (van Worms). Misschien ken je het wel? The book of Abramelin. Dit verhaal stamt al uit de middeleeuwen. Abramalin zou een ontzettend krachtige magie beheersen. Het format van dit verhaal leest alsof er brieven tussen Abramelin en zijn leerling uitgewisseld worden. De inhoud van het verhaal gaat over magie en spirituele ontwikkeling. In het verhaal kan je zelfs het ‘Abramelin-ritueel; vinden. Dit ritueel wordt gebruikt om contact te leggen met energieën en om spirituele kracht te verkrijgen.

Enfin

In het kort is dit hoe het verhaal gaat:

Abraham van Worms wil wijzer worden en spirituele verlichtingen krijgen. De magiër Abramelin is op dat moment super beroemd. Daarom bezoekt Abraham hem. Eenmaal daar mag hij van Abramelin blijven als zijn leerling. Abraham leert van de principes van de Kabbalah, maar ook andere mystieke onderwerpen die nu nog steeds populair zijn. Zoals numerologie en astrologie.

Abramelin schetst hem het beeld dat als hij goed oplet en alles op de juiste manier doet, dat Abraham dan contact na verloop van tijd contact zal kunnen maken met hogere machten en dat zijn spirituele kracht enorm zal groeien.

Omdat Abraham het goed volhoudt leert zijn mentor hem een speciaal ritueel, wat in het boek van Abramelin bekend staat als het Abramelin-ritueel. Abraham moet 6 maanden lang met het ritueel bezig zijn en onder andere vasten en zich afzonderen. Hij moet zich focussen op het verkrijgen van spirituele inzicht.

Abraham gaat met het ritueel aan de slag en documenteert aan documenteert het proces. Hoewel hij uitgeput is en het een uitdaging vindt, ziet hij het ritueel toch als een enorme verrijking en hij is blij dat hij het doet.

Terug naar het nu.

Omdat the book of Abraham zo bijzonder is én zo’n ‘concrete instructies’ bevatten van een groot ritueel waardoor je spirituele kracht enorm zal groeien, hebben veel mensen die bezig zijn met hekserij dit zelf ook geprobeerd. Er zijn zelfs nu nog veel referenties naar, eerst was het inspiratie voor the Hermetic Order of the Golden Dawn (in de eind jaren 1800 tot net na 1900), wat later weer de Wicca stroming inspireerde. Zo zijn er nog tal van andere stromingen van hekserij en occultisme die dit verhaal kennen en er hun inzichten en inspiratie, direct of indirect, uitgehaald hebben.

Zou het verhaal echt zijn? Het ritueel? Verkeerd beschreven staan? Zouden er met opzetten stukken weggelaten zijn? En waar komt het verhaal nu precies vandaan. Komt het wel echt uit de middeleeuwen? Heeft iemand het verhaal gestolen of niet? Er zijn nog heel veel mysteries, speculaties en ware discussies over het verhaal. Sommigen waarschuwen zelfs dat het een slecht idee is om het ritueel uit te voeren. Want je kan zomaar negatieve energieën en entiteiten uitnodigen. Maar misschien wel juist omdat er zoveel speculaties over zijn is tot op de dag van vandaag het verhaal van Abramelin nog zo populair en een bron van inspiratie.

Extra informatie

Gewicht N/B
Wierook mix Abra-Melin

50 gram, 100 gram