Sleedoorn bessen

2.955.50 incl. btw

Artikelnummer: N/B Categorieën: , Tags: , ,

Beschrijving

Sleedoorn bessen

Hele sleedoorn bessen, ook wel bekend als (Prunus spinosa). In de magie staat de sleedoorn beter bekend als de Blackthorn (berries).

Spirituele betekenis van blackthorn en sleedoorn bessen

De sleedoorn is de tegenhanger van de Meidoorn. Het zijn dan ook bomen uit dezelfde familie. De Meidoorn representeert volgens de Kelten het ‘lichte deel’ van het jaar en de Sleedoorn (Blackthorn) het ‘donkere’ deel.

De Blackthorn werd vroeger al ingezet ter verdediging, specifiek om jezelf te weren en als ware een barrière te creëren tussen jezelf en de duisternis. Doornachtige struiken en gewassen worden dankzij hun doorns zowel in het fysieke dagelijkse leven als mythologische verhalen en in een spirituele context, als beschermend gezien. Sleedoornbessen worden dan ook vaak in elixers en amuletten gebruikt. Daarnaast worden de bessen gebruikt als natuurlijke offertjes en in onder andere rituelen met betrekking tot bescherming, vruchtbaarheid en liefde / relaties.

Sleedoorn werd ook gebruikt bij het uitoefenen van een exorcisme. Het geeft namelijk letterlijk en figuurlijk bescherming, het kan daarom ook ingezet worden als spiritueel reiniging- en beschermingsmiddel. Er wordt zelfs geloofd dat de sleedoorn de meest diepgaande toxische emoties in onze psyche kan helen. Niet verwonderlijk wordt de sleedoorn daarom ook gekoppeld aan woorden zoals ‘lot’ en ‘intentie’.

Over het algemeen is de boom het meest bekend voor het onheil dat hij voorspelt. Denk hierbij, zeker in vroegere tijd, aan oorlog, conflict en bloedvergieten.

Astrologie: Saturnus en Mars (ook weer bekend om oorlog).

De Blackthorn werd niet alleen gebruikt ter beschermingsmiddel, maar ook voor donkerdere doeleinden, zoals bij vervloekingen en verwondingen.

De Blackthorn werd al gebruikt in Ierland om zowel magische als praktische hulpmiddelen mee te maken, van een amulet ter bescherming tot een simpele, maar doeltreffende wandelstok.

Een van de uitspraken van oudsher is een Blackthorn winter (Sleedoorn winter), misschien heb je hier weleens van gehoord? Het verhaal vindt zijn oorsprong in de Keltische naam van de boom, namelijk ‘Straif’, wat enorm veel op het woord Strife lijkt. Een strife is vrij vertaald een serie van tegenslagen of obstakels. Een Blackthorn winter is dus een moeilijke winter. Tegelijkertijd helpen de sleedoorn of sleedoorn bessen je juist tijdens zo’n winter of een andere moeilijke periode.

Sleedoorn bessen bestellen:

• Prijs voor 50 gram sleedoornbessen = €2.95
• 100 gram sleedoorn bessen kost = €5.50 (in verhouding iets goedkoper)

Extra informatie

Gewicht N/B
Sleedoorn bessen

50 Gram sleedoornbessen, 100 gram sleedoorn bessen