Samhain wierook

7.9514.95 incl. btw

Beschrijving

Samhain wierook mix

Als je gericht zoekt naar wierook voor Samhain (ˈsˠaunʲ/, /ˈsavɯɲ/, saunj) hoeven we je waarschijnlijk niet meer uit te leggen waar de dag voor staat. Het is een bekende feestdag die op +- 31 oktober valt, maar op welke dag precies? Dat ligt aan de stand van de maan.

De feestdag is zowel bekend binnen de Keltische traditie als daarbuiten. In tegenwoordige tijd is er ‘Halloween’, dat is eigenlijk nauwelijks te relateren aan wat Samhain daadwerkelijk inhield, al werden er toen ook kostuums en maskers gedragen. Het doel was toen ‘spirituele bescherming’, nu is het haast een ‘modetrend’ en is de hele context van de dag, met name voor jongeren, statusgericht, ‘er leuk uitzien’. Pompoenen? Nope. In de oude tijden waren er knollen en bieten, zo kan ik nog wel even doorgaan, maar.. Enfin.

De exacte betekenis die aan Samhain gegeven wordt verschilt natuurlijk per cultuur, maar dit zijn er een aantal.

• De viering van de overgang van licht naar donker.
• Vieren van de cyclus van het leven.
• Dagen waarin de sluier tussen werelden dun is.
• Einde van de zomer.
• Een tijd om oude patronen los te laten, te reflecteren en te focussen op groei en transformatie.
• Het eren en dankbaarheid tonen aan energieën en overledenen.

Maar ik dwaal af, dit gaat om de wierook die je kan gebruiken met Samhain, wil je meer weten over Samhain zelf en weet je al wel het een en ander? Check dan de “minder bekende info over Samhain Blog“.

Terug naar de Samhain wierook mix, deze bestaat uit:

• Mugwort (bijvoet)
• Rozenbladeren
• Salie
• Dennenhars
• Kamfer

Wellicht weet je al waarom deze ingrediënten gebruikt worden, maar hieronder nog kort even de toelichting.

Mugwort werkt zuiverend en beschermend. Het wordt ook gebruikt om contact te leggen in dromen of tijdens divinatiesessies. Daarom wordt het ook gebruikt bij Samhain.

Het branden van rozenbladeren wordt o.a. gedaan om contact te leggen met energieën, dankbaarheid en liefde te tonen, maar ook om je spirituele groei en intuïtie te bevorderen.

Salie is sterk zuiverend tegen negatieve energie, het helpt je intenties scherp te houden en verbinding met de juiste energieën te vergemakkelijken.

Dennenhars symboliseert de natuur, het werkt daarnaast zuiverend en beschermend. Dennenhars zelf is natuurlijk erg brandbaar. Daarom werd het vroeger ook regelmatig gebruikt om een vreugdevuur sneller aan te krijgen.

Kamfer heeft een sterke zuiverende werking tegen negatieve energie en helpt contact leggen – en houden – met de gewenste energieën te vergemakkelijken.

Een ideale mix voor Samhain omdat de ingrediënten er sterk mee samenhangen. Maar werk je liever met een of enkele van deze kruiden en wierookharsen? Dan kan je ze ook ook als losse ingrediënten bestellen.

Extra informatie

Gewicht N/B
Samhain wierook

50 gram, 100 gram