Palo Santo heilig hout 50g – 100g

4.959.75 incl. btw

Artikelnummer: 803017 Categorieën: , Tags: ,

Beschrijving

Palo Santo

Palo Santo is voor hen die een huis willen reinigen van entiteiten ongeveer even bekend als Witte Salie en zwart zout. Omdat we bescherming belangrijk vinden zal je opmerken dat wij deze veel goedkoper aanbieden dan op andere plekken. Ter vergelijking, op sommige plekken wordt voor een stukje hout van Palo Santo evenveel gevraagd als wij voor 100 gram vragen. Check dit gerust op het internet 🙂

Net als Witte Salie en Palo Santo ontbreekt er bij vrijwel geen een heks (of spiritueel iemand) Palo Santo in de standaard-uitrusting. Dat het bekend staat als ‘heilig hout’ zal niemand ontgaan zijn, maar waar komt het eigenlijk vandaan? Palo Santo is het hout van een boom, om specifiek te zijn gaat het om de Bursera Graveolens. Hij groeit aan de kust en in de bergen van het Andes gebied. Net als het sterk reinigende Mirre (hars van boom) is de boom onderdeel van de Boswellia-familie. Net als Witte Salie wordt het al lange tijd gebruikt in het Zuid-Amerika, ook dit heilig hout wordt gebruikt om negatieve energie te verdrijven. Het hout werd niet alleen gebruikt door Inca’s, Maya’s, in rituelen door Sjamanen (voor o.a. zuivering en genezing van lichaam en ziel), maar staat ook bekend om zijn zuiverende werking in religies. Het heilige hout zou ongeluk verdrijven (en daardoor) voor voorspoed zorgen. Het hout wordt voor lange tijd gedroogd (tot wel 10 jaar), hierdoor brandt het zo snel. De werking ervan is echter zeer sterk.

Palo Santo gebruiken

Anders dan bij Witte Salie heeft het branden van Palo Santo ook nog een indicatie functie. Wanneer het dicht in de buurt komt van negatieve energie (entiteiten) slaat de rook zwart uit en blijft het hout (stevig) branden, zo niet (of wanneer de energie afneemt / verplaatst) – dan dooft het. Palo Santo vult door het branden de kamer met een warme en zoet geur. Het wordt niet alleen gebruikt om te zuiveren, maar ook ter ondersteuning bij de meditatie. Het branden ervan zorgt voor een diepere connectie met de bron. Het heeft dezelfde werking wanneer je het brandt terwijl je yoga aan het beoefenen bent. De aangename geur bevordert een positieve stemming en een gevoel van warmte. Heb je last van angst, piekeren, depressie of andere negatieve gedachten? Dan kan het Branden of simpelweg ruiken aan het hout je stemming bevorderen. Ben je aan het studeren of moet je focussen dan kan je ook een beetje branden of af en toe aan het hout ruiken om je focus te versterken en behouden. Wanneer je kind vaak last heeft van nachtmerries of negatieve energieën kan het helpen om in plaats van het stokje te branden, het gewoon onder zijn of haar kussen te leggen. Zo weert het de negatieve energie. Je kan jezelf op dezelfde manier reinigen met Palo Santo als met Witte Salie. Je steekt het stokje kort aan tot het goed brandt. Vervolgens blaas je het krachtig uit. Houdt het gloeiende stokje vlak voor je. Beweeg het vanaf je voeten langzaam naar je hoofd en weer terug, laat hierbij de rook over je heen gaan. Visualiseer je dat deze rook alle negatieve energie absorbeert en blaas als je klaar bent de rook – en daarmee de negatieve energie – weg. Doordat het helpt  negatieve energie los te laten kan Palo Santo bij rituelen die hiermee samenhangen een uitkomst zijn.

Er zijn nog veel andere manieren om Palo Santo in te zetten. Je kan bijvoorbeeld een hanger, klein potje, buideltje of amulet maken of gebruiken om de kracht ervan bij je te dragen. Je kan het ook mengen met bijvoorbeeld kruiden of stenen die je intentie versterken.

Voor elk kruid en natuurlijk product dat we verkopen vermelden we expliciet dat inname op eigen risico berust. Er kunnen allergische reacties optreden en de werking ervan kan invloed hebben op het gebruik van medicijnen. WIl je de kruiden consumeren of uitwendig gebruiken? Dan adviseren we je om eerst met een arts te overleggen. Daarnaast geven we bij deze Palo Santo aan dat hij specifiek bedoeld is om te branden. Let bij het branden van Palo Santo, net als bij kaarsen, op dat je het niet onbeheerd achterlaat.

Wil je meer diepgaande informatie over het werken met kruiden en natuurlijke producten in rituelen? Kies er dan voor om onze losse workshop: zintuigontwikkeling of workshop reeks: Bone Magic te volgen. Hierin gaan we, zoals de naam al doet vermoeden, aan de slag met het ontwikkelen van onze zintuigen, maar ook met de betekenis van kruiden. Er is in de hekserij workshops volop ruimte om vragen te stellen en zelf te oefenen met het ontwikkelen van je zintuigen. We geloven vaak sterk dat we volledig in touch zijn met onze zintuigen. Het gros van de workshop-deelnemers zijn dan ook vaak verbaast na de oefeningen, wanneer blijkt hoe ‘out of touch’ ze al die tijd waren met hun zintuigen. Terwijl ze vooraf 100% zeker wisten dat ze hun zintuigen goed onder controle hadden. Vraag gerust naar deze ervaringen in onze Facebook-groep. Onze zintuigen zijn essentieel om met zuivere intenties, daadkrachtig rituelen uit te voeren. Door je zintuigen te kennen, erop te leren vertrouwen en ze vervolgens daadkrachtig inzetten is dé basis voor succesvolle rituelen.

Extra informatie

Gewicht N/B
Afmetingen N/B
Palo Santo

Palo Santo 50g, Palo Santo 100g