Palo Santo heilig hout 50g – 100g

4.959.75 incl. btw

Palo Santo, ook wel bekend als “heilig hout”, is de afgelopen jaren steeds populairder geworden in het Westen. Je ziet het misschien wel tijdens een yogales, waar de yogadocent een brandend stukje Palo Santo rond laat gaan. Of.. Misschien heb je zelf een voorraadje thuis liggen om je huis mee te reinigen? Hoe dan ook, naast dat Palo Santo heerlijk ruikt is het vooral bekend om zijn helende en zuiverende kracht bij inheemse Zuid-Amerikaanse gemeenschappen. De native Americans geloven sterk dat Palo Santo een medicinale én spirituele werking heeft.

Artikelnummer: 803017 Categorieën: , Tag:

Palo Santo

Palo Santo, ook wel bekend als "heilig hout", is de afgelopen jaren steeds populairder geworden in het Westen, net zoals de smudge stick en witte salie. Je ziet het branden van Palo Santo daarom tegenwoordig bijvoorbeeld weleens tijdens een yogales, waar de yogadocent een brandend stukje Palo Santo rond laat gaan. Of.. Misschien heb je zelf een voorraadje thuis liggen om je huis mee te reinigen? Hoe dan ook, naast dat Palo Santo heerlijk ruikt is het vooral bekend om zijn helende en zuiverende kracht bij inheemse Zuid-Amerikaanse gemeenschappen. En dat is niet natuurlijk niet zo recent 😉

Hieronder lees je kort Palo Santo precies is en hoe je het zelf gebruikt om je huis energetisch te zuiveren.

Wat betekent Palo Santo?

Palo Santo betekent letterlijk "heilig hout", er zijn verschillende boomsoorten die als heilig hout beschouwd worden, Palo Santo is afkomstig van de specifieke boomsoort genaamd de Bursera graveolens. Deze boom groeit van nature in de kustregio en de bergen van Mexico tot Peru en Venezuela. Je kunt de Bursera graveolens ook vinden op de Galapagoseilanden, Costa Rica, Guatemala, Colombia en Ecuador. De b. Graveolens behoort tot dezelfde botanische familie als de bomen waaruit mirre en speciale harsen worden gewonnen, toeval? Ik dacht het niet.

Mirre, harsen en hout van dezelfde boom en aanverwante boomfamilie worden vaak verwerkt tot wierook of gebruikt voor zalfjes, cremes en (etherische) oliën. Zowel voor spirituele doeleinden. In de cosmetische industrie, wordt niet de hars van de Palo Santo boom, maar het hout zelf gebruikt voor o.a. het maken van cologne, best bijzonder. Vind je ook niet?

Wat is de spirituele betekenis van Palo Santo?

Palo Santo heeft meerdere spirituele betekenissen. Veel mensen vinden de heilige houtsoort een sterke spirituele reiniger. Volgens Zuid-Amerikaanse sjamenen heeft de Palo Santo boom een mystieke spirit, welke volgens hen nog steeds rondzweeft, zelfs nadat het hout van de boom is gevallen. Deze spirit moet met respect en integriteit behandeld worden, zodat het zijn helende krachten kan verspreiden.

Hoe ruikt het branden van Palo Santo hout?

Het branden van Palo Santo ruikt erg aangenaam, warm en zoet. Het zou daarnaast ook de trilling van de lucht versterken, waardoor een diepere connectie met de spirituele bron van alles makkelijker mogelijk is. Palo Santo wordt traditioneel gebruikt om boze geesten te verdrijven en geluk, gezondheid en voorspoed aan te trekken.

Hoe moet je Palo Santo gebruiken?

Er zijn verschillende manieren waarop je Palo Santo kunt gebruiken. Je kunt Palo Santo essentiële olie gebruiken, thee zetten van het hout, of het hout zelf branden. Het branden van Palo Santo is de meest voorkomende toepassing en kan gedaan worden met behulp van de volgende stappen:

Hoe moet je een Palo Santo stokje gebruiken?

Volg deze stappen om met een brandend stokje Palo Santo jezelf en je huis energetisch te reinigen:
1. Steek een Palo Santo stick aan en houd deze onder een hoek van 45 graden.
2. Laat de vlam ongeveer 30 seconden branden tot het stokje goed brandt.
3. Blaas de vlam uit.
4. Plaats de stick op een vuurvast schaaltje of houd hem in je handen.
5. De rook die vrijkomt verspreidt een heerlijke geur en reinigt je huis van negatieve energie.

Hoe gebruik je Palo Santo om negatieve energie op te merken?

Volg deze stappen om met een brandend stokje Palo Santo negatieve energie op te merken en te reinigen:
1. Steek een Palo Santo stick aan en houd deze onder een hoek van 45 graden.
2. Laat de vlam ongeveer 30 seconden branden tot het stokje goed brandt.
3. Houd de brandende kant van het stokje boven.
4. Loop nu rond met het brandende stokje. Loop langs de muren, ga met het stokje langs de hoeken van de woonkamer en plekken waar het koud voelt.
5. Slaat de rook zwart uit? Dan heb je te maken met negatieve energie.
5a. Je kan nadat de rook zwart uitslaat het stokje laten branden tot de zwarte rook letterlijk verdwijnt. Het wordt dan weer grijs-/blauwachtige rook. Je 5b. Je kan het stokje ook uitblazen wanneer de rook zwart uitslaat.
4. Plaats na 5a of 5b de smeulende Palo Santostick op een vuurvast schaaltje of houd hem in je handen.
5. De rook die vrijkomt verspreidt een heerlijke geur en reinigt je huis van negatieve energie.
Als je Palo Santo wilt gebruiken voor het energetisch reinigen van je huis, is het belangrijk om intentioneel te werk te gaan. Hier zijn enkele tips:

Let hier extra op bij het reinigen met Palo Santo

Houd je intentie om de kamer energetisch te reinigen scherp in gedachten. Denk na over wat je wilt bereiken, bijvoorbeeld het loslaten van angstgevende energie en het uitnodigen van moed en voorspoed. Het loslaten van irritaties en frustraties en aantrekken van rust en ga zo maar door.

Zorg ervoor dat ramen en deuren openstaan, zodat de negatieve energie ook daadwerkelijk uit het huis kan verdwijnen (door de rook meegenomen kan worden).

Herhaal tijdens het reinigen eventueel je intentie als dat goed voelt.

Reinig jezelf met Palo Santo door de stick om je hele lichaam of specifieke lichaamsdelen te bewegen. Laat de rook alle delen van je lichaam raken, ook de zolen van je voeten en de kruin op je hoofd.

Palo Santo bestellen via Moonchildren

Je kan verschillende vormen van Palo Santo kopen in onze webshop. Zo hebben Palo Santo sticks (stokjes), heilig hout blokken, Palo Santo Snippers (stukjes hout) en nog veel meer. Zo zit er zelfs Palo Santo verwerkt in sommige manifestatiekaarsen of wierookharsen en -mixen.

Palo Santo sticks bieden we aan in verschillende gewichten, variërend van 50g tot 100g. Deze sticks kunnen gebruikt worden voor het branden van Palo Santo en het energetisch reinigen van je huis. Naast Palo Santo sticks biedt de webshop ook andere spirituele en energetische reinigers aan, zoals witte salie,
bijvoet en zwart zout.

Voor wie is Palo Santo branden een goed idee?

Palo Santo is een goed idee voor mensen die stress willen loslaten en een aangenaam gevoel stimuleren in de woonkamer, maar Palo Santo wordt vaker ingezet voor een huisreiniging. Het is dus geschikt voor hen die een huis willen reinigen van entiteiten ongeveer even bekend als Witte Salie en zwart zout. Omdat we bescherming belangrijk vinden zal je opmerken dat wij deze veel goedkoper aanbieden dan op andere plekken. Ter vergelijking, op sommige plekken wordt voor een stukje hout van Palo Santo evenveel gevraagd als wij voor 100 gram vragen. Check dit gerust op het internet 🙂

Wat leuke weetjes over Palo Santo

• Net als Witte Salie en Palo Santo ontbreekt er bij vrijwel geen een heks, sjamaan of spiritueel iemand Palo Santo in zijn standaard-uitrusting.
• Hij groeit aan de kust en in de bergen van het Andes gebied. Net als het sterk reinigende Mirre (hars van boom) is de boom onderdeel van de Boswellia-familie. Net als Witte Salie wordt het al lange tijd gebruikt in het Zuid-Amerika, ook dit heilig hout wordt gebruikt om negatieve energie te verdrijven.
• Het hout werd niet alleen gebruikt door Inca's, Maya's, in rituelen door Sjamanen (voor o.a. zuivering en genezing van lichaam en ziel), maar staat ook bekend om zijn zuiverende werking in religies. Het heilige hout zou ongeluk verdrijven (en daardoor) voor voorspoed zorgen.
• Palo Santo hout wordt voor lange tijd gedroogd (tot wel 10 jaar), hierdoor brandt het zo snel. De werking ervan is echter zeer sterk.

Welke effecten heeft Palo Santo branden naast energetisch reinigen?

• Anders dan bij Witte Salie heeft het branden van Palo Santo ook nog een indicatie functie. Wanneer het dicht in de buurt komt van negatieve energie (entiteiten) slaat de rook zwart uit en blijft het hout (stevig) branden, zo niet (of wanneer de energie afneemt / verplaatst) - dan dooft het.
• Palo Santo vult door het branden de kamer met een warme en zoete geur.
• Het wordt niet alleen gebruikt om te zuiveren, maar ook ter ondersteuning bij de meditatie.
• Het branden ervan zorgt voor een diepere connectie met de bron.
• Het heeft dezelfde werking wanneer je het brandt terwijl je yoga aan het beoefenen bent. De aangename geur bevordert een positieve stemming en een gevoel van warmte.
• Het bevordert je stemming. Heb je last van angst, piekeren, depressie of andere negatieve gedachten? Dan kan het Branden of simpelweg ruiken aan het hout je stemming bevorderen.
• Het bevordert je focus.

Op welke andere manieren kan je Palo Santo gebruiken?

• Ben je aan het studeren of moet je focussen dan kan je ook een beetje Palo Santo branden of af en toe aan het hout ruiken om je focus te versterken en behouden.
• Wanneer je kind vaak last heeft van nachtmerries of negatieve energieën kan het helpen om in plaats van het stokje te branden, het gewoon onder zijn of haar kussen te leggen. Zo weert het de negatieve energie.
• Je kan jezelf op dezelfde manier reinigen met Palo Santo als met Witte Salie. Je steekt het stokje kort aan tot het goed brandt. Vervolgens blaas je het krachtig uit. Houdt het gloeiende stokje waar rook af komt vlak voor je. Beweeg het vanaf je voeten langzaam naar je hoofd en weer terug, laat hierbij de rook over je heen gaan. Visualiseer je dat deze rook alle negatieve energie absorbeert en blaas als je klaar bent de rook - en daarmee de negatieve energie - weg. Doordat het helpt negatieve energie los te laten, kan Palo Santo bij rituelen die hiermee samenhangen een uitkomst zijn.

Er zijn nog veel andere manieren om Palo Santo in te zetten. Je kan bijvoorbeeld een hanger, klein potje, buideltje of amulet maken of gebruiken om de kracht ervan bij je te dragen. Je kan het ook mengen met bijvoorbeeld kruiden of stenen die je intentie versterken.

Tot slot. Let bij het branden van Palo Santo, net als bij kaarsen, op dat je het niet onbeheerd achterlaat.

Extra informatie

Gewicht N/B
Afmetingen N/B
Palo Santo

Palo Santo 50g, Palo Santo 100g