Witte salie 50g – 100g

4.957.95 incl. btw

Witte Salie, ook wel bekend als Salvia apiana, is een krachtige en veelgebruikte plant in verschillende spirituele en holistische praktijken. De plant wordt voornamelijk gebruikt voor reinigingsrituelen en het verwijderen van negatieve energieën. In dit artikel zullen we dieper ingaan op de geschiedenis, het gebruik en de voordelen van Witte Salie, evenals enkele interessante feiten en tips.

Artikelnummer: 803018 Categorieën: , Tags: ,

Witte salie

Ontdek de veelzijdigheid van Witte Salie: van zijn historische wortels en spirituele voordelen tot praktische gidsen voor gebruik en combinaties met kruiden en kristallen.

Inhoudsopgave

 1. De geschiedenis van Witte Salie
 2. Het gebruik van Witte Salie
 3. De voordelen van Witte Salie
 4. Witte Salie in de Wicca-traditie
 5. Het branden van Witte Salie
 6. Hoe Witte Salie te gebruiken voor chakra-reiniging
 7. Het maken van een Witte Salie smudge stick
 8. Witte Salie en andere kruiden
 9. Witte Salie en kristallen
 10. Veelgestelde vragen over Witte Salie
 11. Waar Witte Salie kopen?
 12. Conclusie

1. De geschiedenis van witte Salie

Witte Salie heeft een lange geschiedenis van gebruik bij inheemse Amerikaanse stammen, met name in Californië. De plant werd al eeuwenlang door indianenstammen gebruikt voor spirituele en genezende doeleinden. De inheemse stammen beschouwden Witte Salie toen al als een heilige plant. De blaadjes van de plant werden gedroogd en gebrand. Met de rook die hierbij vrij kwam werden negatieve energieën verdreven en ruimtes energetisch gereinigd. Het werd vaak gebruikt tijdens ceremonies, rituelen en genezingspraktijken van sjamanen.

2. Waarvoor wordt witte salie gebruikt?

Witte Salie wordt voornamelijk gebruikt voor het energetisch reinigen van ruimtes, voorwerpen en personen. Het branden van de Salvia Officinalis wordt beschouwd als krachtige middel om negatieve energieën te verdrijven en positieve energieën aan te trekken. Voor het aantrekken van positieve energie na een reiniging met witte salie worden sweetgrass of andere kruiden / planten gebrand. Witte salie wordt niet alleen gebruikt voor energetische reinigingen, maar ook om de focus te bevorderen bij meditatie, yoga en andere spirituele praktijken. Salie zorgt voor een energetische zuivere en rustige omgeving, wat zorgt voor de benodigde rust en kalmte tijdens deze activiteiten.

3. Waarom zou je witte salie branden?

Witte salie branden heeft verschillende voordelen op spiritueel niveau. De 3 belangrijkste toepassingen om deze voordelen te bereiken zijn:

 1. Reiniging van negatieve energieën: Witte salie staat bekend om zijn vermogen om negatieve energieën te verdrijven en ruimtes te reinigen. Het kan helpen om een positieve en harmonieuze sfeer te creëren.
 2. Spirituele bescherming: Witte Salie wordt vaak gebruikt voor spirituele bescherming. Het kan helpen om je energieveld te versterken en je te beschermen tegen negatieve invloeden. Om dit te doen zorg je dat de rook de huid van je hele lichaam aanraakt, inclusief de zolen van je voet en de kruin van je hoofd.
 3. Ontspanning en stressverlichting: Het branden van witte salie kan een kalmerend effect hebben en helpen om stress en spanning te verminderen. Het kan ook helpen om een diepe staat van ontspanning en meditatie te bereiken. Let op, niet iedereen vindt salie even lekker ruiken, als alternatief kan je Palo Santo (heilig hout) gebruiken.

4. Witte salie in de Wicca-traditie

In de Wicca-traditie wordt Witte salie vaak gebruikt als onderdeel van rituelen en ceremonies. Witte salie wordt door Wicca's, net als velen anderen, beschouwd als een heilige plant. Ook zij gebruiken het onder andere om negatieve energieën te verdrijven, bescherming te bieden en spirituele groei te bevorderen. Het wordt vaak gebruikt in combinatie met andere kruiden en symbolen om specifieke doelen te bereiken.

5. Hoe kan je witte salie branden?

Het branden van Witte Salie wordt meestal gedaan met behulp van een smudge stick. Een smudge stick is een bundel gedroogde Witte Salie-bladeren die in brand wordt gestoken. Het rookt en smeult langzaam, waardoor een heerlijke geur vrijkomt en de ruimte wordt gereinigd. Het is belangrijk om voorzichtig te zijn bij het branden van Witte Salie en ervoor te zorgen dat er geen brandgevaarlijke materialen in de buurt zijn. Losse takken en blaadjes worden samengebonden om zo een smudgestick te vormen. Natuurlijk kun je de witte salie ook gewoon los branden in een vuurvast schaaltje of de blaadjes breken en deze branden op een houtskooltje.

6. Witte Salie gebruiken voor chakra-reiniging

Witte salie wordt ook gebruikt voor het reinigen en balanceren van de chakra's. Elke chakra heeft zijn eigen energie en kan uit balans raken. Door Witte salie te branden, kun je de chakra's reinigen met behulp van de rook die vrijkomt en zo de energie weer laten stromen. Witte salie kan op die manier helpen om fysieke, emotionele en spirituele blokkades op te heffen en het algehele welzijn te verbeteren.

7. Hoe maak je een witte salie smudge stick?

Als je geïnteresseerd bent in het maken van je eigen Witte Salie smudge stick, zijn hier de stappen die je kunt volgen:

 1. Verzamel gedroogde Witte Salie-bladeren en bundel ze samen.
 2. Bind de bladeren stevig aan elkaar met een touw of katoenen draad.
 3. Laat de smudge stick enkele dagen drogen.
 4. Wanneer de smudge stick volledig droog is, kun je hem aansteken en gebruiken voor reinigingsrituelen.

Heb je niet zoveel tijd? Dan is een goed alternatief een al kant en klare smudgestick te kopen. Let op de witte salie op deze pagina is niet zo geschikt om eigen smudgesticks mee te maken, je kan deze beter branden in een mix met andere kruiden en harsen zoals lavendel en rozemarijn. De salie of de mix waarin de salie zit brandt je vervolgens op een houtskooltje, een wierook brander of in een vuurvast schaaltje.

8. Kan je witte salie branden in combinatie met andere kruiden?

Ja, witte Salie kan ook worden gecombineerd met andere kruiden voor een krachtiger effect. Enkele populaire combinaties zijn:

 • Witte Salie en rozemarijn: Rozemarijn staat bekend om zijn zuiverende eigenschappen en kan de reinigende werking van Witte Salie versterken.
 • Witte Salie en Lavendel: Lavendel heeft kalmerende eigenschappen en kan helpen bij ontspanning en het verminderen van stress. Samen met Witte Salie kan het zorgen voor een harmonieuze en ontspannen sfeer.

Je kan witte salie ook branden met bijvoorbeeld ceder of palo santo snippers. Zoek je naar een smudgestick combinatie waar witte salie in zit verwerkt? Die kan je ook bestellen via onze webshop.

9. Witte salie en kristallen

Witte salie kan ook worden gebruikt in combinatie met kristallen om hun energie te reinigen en op te laden. Plaats de kristallen in de rook van de brandende Witte Salie of plaats ze in een schaal met gedroogde Witte salie-bladeren om ze te reinigen. Dit kan helpen om de energie van de kristallen te vernieuwen en hun kracht te versterken.

10. Veelgestelde vragen over witte salie

Vraag: Is Witte salie geschikt voor iedereen? Antwoord: Hoewel witte salie veel voordelen heeft, kan het voor sommige mensen een te sterke geur hebben of allergische reacties veroorzaken. Het is belangrijk om voorzichtig te zijn en te luisteren naar je eigen lichaam. Zorg ook dat je bij het branden van witte salie de ramen openzet. Zo kan de negatieve energie verdwijnen, samen met de rook.

Vraag: Wat heb je nodig voor een reiniging met witte salie? Antwoord: Naast witte salie zelf heb je ook een vuurvast schaaltje nodig om de smeulende salie in te leggen. Kies je voor de losse blaadjes gedroogde witte salie op deze pagina? Dan raad ik aan om er houtskooltjes bij te bestellen, een wierookbrander en een zakje zand. Je doet het zand in het brandertje, steekt het kooltje aan en legt deze op heeft zeefje van de wierookbrander en daar brand je de blaadjes op. Als alternatief kun je ook voor een witte salie smudgestick kiezen. Sommige mensen gebruiken een veer om de witte salie te verspreiden, maar je kan hier alles voor gebruiken, zelfs je handen. Het gaat erom dat de rook overal in de ruimte komt, ook in alle hoekjes en gaatjes, zorg ook dat je jezelf goed reinigt met de rook. Tot slot moet de rook samen met de negatieve energieën die je wilt verdrijven ook weer weg kunnen, dus zet na een reiniging de ramen (en deuren) even open. Veel mensen vergeten na een cleansing met salie (het wegsturen van negatieve energie) de ruimte weer te vullen met positieve energie. Hiervoor kan je bijvoorbeeld: lavendel, sweetgrass, rozen of mirre branden. Zorg dat zowel bij het reinigen van de ruimte als het weer vullen van de ruimte met positieve energie je jouw intentie duidelijk in gedachten houdt.

11. Waar kan je witte salie kopen?

Witte salie is verkrijgbaar in veel spirituele en holistische winkels en natuurlijk ook online in webshops en webwinkels. Zorg ervoor dat je witte salie koopt van een betrouwbare bron om ervoor te zorgen dat je een kwaliteitsproduct krijgt. Er zijn veel verschillende vormen van witte salie te koop, zo kan je bij ons salie wierook, gemalen en gesneden salie vinden, wierook mixen met salie, een smudgestick gemaakt van alleen salie of gecombineerd met bijvoorbeeld ceder. We hebben zelfs harsen waarin salie verwerkt zit.

12. Conclusie

Witte Salie is een krachtige plant met veel spirituele en holistische toepassingen. Het wordt al eeuwenlang gebruikt voor reinigingsrituelen, spirituele bescherming en ontspanning. Het branden van Witte Salie met behulp van een smudge stick is een populaire manier om de reinigende eigenschappen van de plant te benutten. Het kan worden gebruikt voor het reinigen van ruimtes, voorwerpen en personen, evenals voor het reinigen en balanceren van de chakra's. Door Witte Salie te combineren met andere kruiden en kristallen, kun je de kracht en energie van deze plant versterken. Of je nu geïnteresseerd bent in het reinigen van je huis, het creëren van een rustige sfeer of het bevorderen van spirituele groei, Witte salie kan een waardevolle aanvulling zijn op je spirituele praktijk.

Extra informatie

Gewicht N/B
Afmetingen N/B
Witte salie

Witte salie 50g, Witte salie 100g