Witte salie om te branden 50g – 100g

4.957.95 incl. btw

Artikelnummer: 803018 Categorieën: , Tags: , , , ,

Beschrijving

Witte salie

Witte salie wie kent het niet? Bij ons kan je witte salie kopen, wij proberen de laagste prijs aan te houden. Check gerust op het internet of dat klopt. Dat hebben wij namelijk ook gedaan 🙂 Net als het zwarte zout ontbreekt er bij vrijwel geen een heks witte salie in het kruidenassortiment, maar waar komt het eigenlijk vandaan? De plant is afkomstig uit het Zuid-Westen van Amerika en Noord-Mexico. Het werd vroeger al door de Amerikaanse indianen gebruikt voor energetische zuiveringen.  Zij geloofden sterk in de spirituele kracht van de bladeren. Er komt veel rook vrij bij het verbranden van de Salie, daardoor werd het door de indianen ook al wierook genoemd. Wij kennen het samen met Palo Santo als een van de meest gebruikte en effectieve methodes is om het huis te reinigen. Net als Palo Santo wordt witte salie door velen gezien als “heilig kruid” de geur zou geesten, entiteiten en negatieve energie verjagen. Dat verschilt niet veel van vroeger. De Indianen gebruikte de witte salie ook voor zijn zuiverende werking – en daarmee negatieve energieën te verjagen. Het is omdat het zo vaak voor zuiveringen gebruikt wordt naast losse blaadjes vaak te vinden in de vorm van een kant-en-klare smudge(stick).

Witte salie om entiteiten uit huis verjagen

Wanneer ga je je huis zuiveren met witte Salie? Ben je bijvoorbeeld verhuisd of heb je je huis nog nooit gereinigd? Of heb je vaak koude rillingen, het idee dat iets of iemand je aankijkt of dat je je naar voelt in bepaalde kamers van het huis? Dan kan witte salie een uitkomst zijn. Natuurlijk zijn er als salie niet passend is genoeg andere kruiden om mee te werken. Hetzelfde geldt wanneer het je opvalt dat er veel “rommelt” in je huis. Bijvoorbeeld wanneer je last hebt van veel negatieve gedachten, moeheid, geprikkeldheid of vervelende gevoelens (die niet bij je horen). Wat vaak niet vermeldt wordt bij huisreinigingen (met welke kruiden dan ook) is dat je rekening moet houden met verhoogde activiteit in de 2-4 dagen die volgen. Geen zorgen, dit hoort zo. Wanneer je je huis wilt reinigen kan je de bladeren of stick op een Abalone schelp leggen en met een veer de reinigende rook verspreiden door het huis. Wanneer je je huis gaat reinigen met witte salie kan je rekenen op veel rook. Zet daarom zoveel mogelijk je ramen al open, zo kan niet alleen de rook, maar ook de negatieve energie weg. Plaats de salie die je wilt branden in een Abalone schelp en pak een veer vast waarmee je de salie gaat waaieren. Werk je huis van boven (de zolder), naar beneden kamer voor kamer af. Op zolder steek je de Salie in de Abalone schelp aan en begin je de kamer te reinigen, werk de kamer van vlak naast een raam, helemaal langs de muren en hoek tot aan de andere kant van het raam rond en waaier de energie naar buiten. Wanneer je de kamer gereinigd hebt kan je het raam nog laten open staan. Je kan hierna zwart zout in iedere hoek van de gereinigde kamer strooien (en de hoeken van ramen en drempels van deuren) met de intentie de zwarte/negatieve energie uit deze kamer te houden. Werk zo kamer voor kamer af, eindig in de ruimte met je voor- of achterdeur op dezelfde wijze (,maar dan van de ene kant van de deur – de kamer rond – naar de andere kant van de deur). We adviseren je om niet in een volgend ritueel dezelfde smudgestick te hergebruiken. Brandt het restant van de smudgestick volledig op aan het einde van het ritueel of begraaf het ergens in de aarde. Kies wat het beste bij jou past om volledig afscheid te nemen van deze energie.

Energetische reiniging met witte salie

Net zoals je je huis reinigt kan je ook jezelf met witte salie reinigen. Het kan energie zijn die aan je kleeft zoals entiteiten in je huis, maar het kan ook goed de boosheid , verdriet, paniek of angst zijn van iemand anders. Veel mensen pikken onbewust de energie op van anderen, bijvoorbeeld bij een bezoek aan vrienden, een verjaardag, maar het kan ook al bij een telefoongesprek. Hoewel dit vaak ook heel positief kan werken kan het ook zijn dat je de negatieve energie met je meeneemt. Vaak komt dat omdat we niet goed afgeschermd zijn. Dat herken je bijvoorbeeld aan je (intens) naar/vervelend te voelen na contact met een of meerdere mensen. Je kan op Google en Youtube via spirituele kanalen en publicaties oefeningen vinden om je af te schermen, effectiever is misschien nog wel een aanpak te vragen aan spiritueel ingestelde mensen. Let op. Zoek en kies wat bij jou past, niet wat volgens iemand anders ‘het beste is’, want pas wanneer jij je er goed bij voelt zal je de intentie van het afschermen goed kunnen manifesteren. Hetzelfde geldt voor het branden van kruiden, werkt witte salie niet voor jou? Dan kan je als alternatief denken aan bijvoorbeeld Sweet Grass, Palo Santo of Mirre. Witte Salie kan je gebruiken door het te branden in een Abalone schelp en deze vlak voor je te houden. Beweeg de schelp van  beneden naar boven – en terug –  waarbij je de rook over je heen laat gaan. Visualiseer je dat deze rook alle energie in zich opneemt en blaas de rook – en zo de negatieve energie – weg.  Wil je meer diepgaand aan de slag met afscherming? Dan is het mogelijk een van onze workshops te volgen of contact op te nemen voor coaching. We helpen je graag om een vorm te vinden die goed bij je past en die je dagelijks toe kan passen.

Onze Witte Salie is geen ‘reinig je huis pakket’

Als ik dit ergens lees krijg ik meteen de kriebels. Heel eerlijk, wij zijn geen native americans. Dus een witte salie smudge is voor Nederlanders niet direct de meest voor de hand liggende oplossing om je huis te zuiveren. Het kan natuurlijk uitermate geschikt zijn, maar het is geen vaststaand gegeven. Of de white sage iets is wat bij jou past of dat het wierook stokjes met witte salie wierook zijn of compleet andere kruiden is iets wat jij zelf zal merken.

Krijg je nieuwe objecten in huis?

Alles heeft energie, maar met nadruk bij  botten, schedels of fossielen raad ik je aan je huis te zuiveren? Je kan witte salie (salvia apiana) of andere kruiden voor de reiniging gebruiken. Door passende kruiden te branden reinig je ze van de mogelijke negatieve energie die eraan hangt. Zo houd je de positieve energie in huis over. Dit kan van tijd tot tijd veranderen. Daarom kan je het beste met enige regelmaat jezelf en je huis reinigen. Meer hierover lees je in de Bone magic introductie boekjes of leer je in de heksenopleiding of Bone magic workshops.

Er zijn nog veel andere manieren om Witte Salie in te zetten. Je kan bijvoorbeeld een hanger, klein potje, buideltje of amulet maken of gebruiken om de kracht ervan bij je te dragen. Je kan het ook hier mengen met bijvoorbeeld kruiden of stenen die je intentie versterken.

Voor elk kruid dat we verkopen vermelden we expliciet dat inname op eigen risico berust. Er kunnen allergische reacties optreden en de werking ervan kan invloed hebben op het gebruik van medicijnen. WIl je de kruiden consumeren of uitwendig gebruiken? Dan adviseren we je om eerst met een arts te overleggen. Daarnaast geven we bij deze witte salie aan dat hij specifiek bedoeld is om te branden.

Wil je meer diepgaande informatie over het werken met kruiden in rituelen? Begin dan bij het begin, met zintuigontwikkeling of door de workshop reeks: Bone Magic te volgen. Hierin gaan we, zoals de naam al doet vermoeden, aan de slag met het ontwikkelen van onze zintuigen, maar ook met de betekenis van kruiden. Er is in de hekserij workshops volop ruimte om vragen te stellen en zelf te oefenen met het ontwikkelen van je zintuigen. We geloven vaak sterk dat we volledig in touch zijn met onze zintuigen. Het gros van de workshop-deelnemers zijn dan ook vaak verbaast na de oefeningen, wanneer blijkt hoe ‘out of touch’ ze al die tijd waren met hun zintuigen. Terwijl ze vooraf 100% zeker wisten dat ze hun zintuigen goed onder controle hadden. Vraag gerust naar deze ervaringen in onze Facebook-groep. Onze zintuigen zijn essentieel om met zuivere intenties, daadkrachtig rituelen uit te voeren. Door je zintuigen te kennen, erop te leren vertrouwen en ze vervolgens daadkrachtig inzetten is dé basis voor succesvolle rituelen.

Extra informatie

Gewicht N/B
Afmetingen N/B
Witte salie

Witte salie 50g, Witte salie 100g