Zwart zout (heksenzout) 50g – 100g

2.504.50 incl. btw

Artikelnummer: 802106 Categorieën: , Tags: , ,

Zwart zout 50g - 100g

Het gebruik van zwart zout is niet alleen terug te vinden in Hoodoo en Voodoo. Vrijwel iedereen die (al langer) bezig is met hekserij bezig is kent de werking ervan. In het Engels kennen we het als black salt, maar in het Nederlands wordt het zwart zout genoemd of heksenzout. Zwart zout heeft niet alleen een fijne geur en smaak, maar leent zich namelijk ook goed om jezelf te beschermen. Zwart zout is er ook in de vorm van kala namak poeder, hoewel dat zwart genoemd wordt heeft het een andere kleur, dat is dan ook niet het zwarte zout waar we het hier over hebben 😉

Want het echte zwarte zout (dat ook daadwerkelijk de kleur zwart heeft) absorbeert negatieve energie en kan ingezet worden om jezelf ervoor af te schermen, maar ook je deuren, kamers, huis of zelfs terrein. Let wel op, want een beetje zwart zout strooien is niet voldoende. Het zwarte zout dat we aanbieden komt recht van de kern. Het is puur Hawaïaans lavazout. Er zijn verschillende soorten zwart zout, maar dit zwarte zout wordt gewonnen op traditionele wijze. Hoe werkt dat? Zeewater wordt opgevangen in natuurlijke meren met lavastenen. Daarna wordt het water verdampt door de zon. Wat resteert is natuurijk zeezout, met hierin nog alle natuurlijke mineralen opgeslagen. Het pure Hawaïaanse zeezout is op natuurlijk basis gemengd met actieve houtskool. Daardoor krijgt het zijn mooie zwarte kleur (en rijke smaak). Natuurlijke producten en het op zo'n zuiver mogelijke wijze realiseren van intenties staat bij ons hoog in het vaandel. Zowel in advies, hekserij workshops als bij onze productkeuze. Daarom is de keuze gemaakt voor deze exclusievere variantie zonder kleur-/smaakstoffen of andere additief toegevoegd. Door de mix met houtskool kan ook je huid veilig gereinigd worden met dit zwarte zout. Ben je van plan het zwarte zout te consumeren Bewaar het dan bij voorkeur in een donkere, droge koele omgeving.

Zwart zout in de hekserij

De belangrijkste factoren bij zwart zout die zorgen voor bescherming zijn (het absorberen van het negatieve) 'het zwart' en je 'intentie' om jezelf of je omgeving te beschermen. Sta stil bij het feit dat dit zout natuurlijk is, gewonnen van de bron (de kracht van het vulkaangebied) - en het zwart wat je lastig (negatieve entiteit(en)) kan weren en absorberen. Dit is de basis voor het gebruik van het zwarte zout. Heb je hele specifieke intenties of wil je het effect versterken? Dan kan je ervoor kiezen om het zwarte zout te mengen met andere kruiden. Voeg bijvoorbeeld Rozemarijn toe om de zuiverende werking te versterken. Ga je kruiden toevoegen? Overweeg dan welke kruiden het beste passen bij je intentie en waar jij het prettigst bij voelt, ook dit versterkt het effect dat je wilt realiseren.

Zwart zout en magie

Last van negatieve energie en/of entiteiten? Wanneer je last hebt van negatieve energie of entiteiten in je huis kun je bijvoorbeeld gebruik maken van Palo Santo, witte salie of sweetgrass en dit smudgen met een Abalone schelp. Wanneer je het zuiveringsritueel hebt afgerond stuur je de entiteiten weg. Om je huis dicht te zetten en negatieve energie en entiteiten buiten te houden strooi je vervolgens zwart zout in iedere hoek van iedere kamer, beide hoeken van ieder raam en bij je deuren over de breedte van de drempel (van hoek naar hoek). Zwart zout is dus vooral een magisch ingrediënt dat ter bescherming gebruikt wordt. Het gebruik van zwart zout is niet alleen Keltisch, maar kan je bijvoorbeeld ook terug vinden in andere vormen van hekserij en magie zoals Hoodoo en traditionele religies zoals Lukumí / Santeria (letterlijk vertaald heiligengedoe).

Hoe moet je zwart zout als bescherming bij een ritueel gebruiken?

Strooi een klein beetje zwart zout neer bij je altaar voor je begint met de intentie je ritueel veilig te houden. Zwart zout bij het werken met kaarsen? Maak een dunne lijn met zwart zout om je kaars heen die je met een intentie brandt. Zo bescherm je je intentie tegen de invloed van negatieve entiteiten. Zwart zout ter bescherming van jezelf? Maak een hangertje/amulet met zwart zout erin die je bij je draagt. Een buideltje of klein potje zwart zout kan ook. Voeg evt. een steen of ander kruid toe dat past bij de intentie van je bescherming. Er zijn nog veel andere manieren om zwart zout in te zetten. Je kan bijvoorbeeld een hele kleine hoeveelheid zwart zout mixen met kruiden en branden. Dit is zinvol wanneer je bezig gaat met rituelen die betrekking hebben tot negatieve entiteiten.

Info m.b.t. allergenen

Het product wordt verpakt en/of bewaard in een bedrijf waar ook producten met noten, pinda, mosterd, selderij, gluten, sesam, soja en sulfiet worden verwerkt. Ondanks alle voorzorgen die genomen worden is het mogelijk dat dit product sporen van deze allergenen bevat.

De kruiden die wij aanbieden zijn bedoeld om te branden.

Bij wet zijn wij beperkt in het verschaffen van informatie over de toepassingen van kruiden. Gebruik je momenteel geneesmiddelen? Stop dan niet met de inname van deze medicijnen. Vervang medicijnen nooit zonder eerst een arts te raadplegen. Zorg dat u zich bij aandoeningen, complicaties, zwangerschap en andere afwijkende omstandigheden eerst goed laat informeren.

Wil je meer diepgaande informatie over het werken met kruiden en natuurlijke producten? Kies er dan voor om onze losse workshop: zintuigontwikkeling, het jaarprogramma opleiding tot heks of de workshop reeks: Bone Magic te volgen. Er is in de hekserij workshops volop ruimte om vragen te stellen - en zelf te oefenen - met het ontwikkelen van je zintuigen. Zintuigelijke ontwikkeling staat los van het inwendig gebruik van kruiden. We gaan in deze workshop niet in op de inname van kruiden.

Extra informatie

Gewicht N/B
Afmetingen N/B
Zwart zout

Zwart zout 50g, Zwart zout 100g