Gietijzeren heksenketel Triquetra 12 x 9.5cm

21.95 incl. btw

Artikelnummer: 804026 Categorieën: , , Tags: , , , , ,

Beschrijving

Gietijzeren heksenketel

Deze gietijzeren heksenketel heeft een ingegraveerd Triquetra symbool. Dit symbool heeft door de jaren heen veel verschillende betekenissen gehad. Het staat in veel culturen voor iets anders. De meest platte betekenis die eraan gegeven wordt is ‘driehoekig’ wat afgeleid is uit het Latijns. Wat meer diepgaande betekenissen die eraan zijn gegeven is bijvoorbeeld door de Christenen. Zij zagen in de Triquetra de betekenis:  de vader, de zoon en de heilige geest, bij de Wicca’s wordt het symbool bijvoorbeeld vaak in verband gebracht met de drievoudige godin. Het is dus eigenlijk net de invalshoek die je kiest. Voor iedereen betekent het symbool wat anders en dat is op zich logisch, zelfs over de oorsprong is wat discussie. We gaan hieronder nog wat verder in de Triquetra, maar het is natuurlijk uberhaupt een mooie en functionele gietijzeren heksenketel!

Wat wel duidelijk is dat het niet alleen vanuit culturen anders bekeken werd, maar ook per individu of subgroepen andere waarden had. Zo zou de Triquetra op de gietijzeren ketel ook staan voor verleden, heden en toekomst – en bij anderen weer voor kracht, intellect en liefde. Eigenlijk heeft het Triquetra symbool, misschien wel om die reden, een plek verdiend op bijna elk denkbaar vlak dat te bedrukken is. Andere wijsheden die gekoppeld werden aan het symbool zijn bijvoorbeeld: gedachte, gevoel en emotie. Wij bekijken het vanuit de Keltische invalshoek. Daar stond het symbool op de gietijzeren heksenketel voor: het leven, de dood en de wedergeboorte. Met de elementen land, lucht en aarde die eraan gekoppeld zijn.

Dus of je gietijzeren heksenketel nu wilt kopen omdat hij mooi is, voor de betekenis die hij heeft of gewoon functioneel. Ik denk dat hij in elk huis wel een plekje verdiend. De cauldron heeft een afmeting van 12x 9,5cm en weegt maar liefst 1080 gram. Hij is aardig robuust dus – en vuurvast gelukkig. Waardoor hij zich goed leent om kruiden in te branden, palo santo, wierookharsen en andere zaken. Als je aan de slag gaat met de gietijzeren ketel is het verstandig om er ofwel een zeefje op te leggen waar je een kooltje op kan leggen, wat persoonlijk mijn voorkeur heeft. Dit maakt het namelijk makkelijk om lucht aan alle kanten langs het kooltje te laten gaan, vanuit de gietijzeren heksenketel zelf en vanaf buiten. Doe je dit niet? Of wil je gewoon rechtstreeks kruiden of iets in anders branden in de ketel? Dan raad ik je aan om er wat zand in te doen zodat de pootjes niet te heet worden. In dit geval werkt het het beste als je met een wierooktang een houtskooltje vasthoudt, aansteekt en even wacht tot deze aan alle kanten gloeit voor je hem erin plaatst. Anders kan het zand of de bodem van de gietijzeren heksenketel voorkomen dat het kooltje goed doorbrand.

Extra informatie

Gewicht 1080 g
Afmetingen 12 × 9.5 cm