Blauwe salie smudge stick

7.50 incl. btw

Beschrijving

Blauwe salie smudge stick (Salvia Azurea)

Blauwe salie heeft een kruidige en zoete geur in tegenstelling tot de sterke geur die je van Witte Salie gewend bent. Net als witte salie wordt blauwe salie door Native Americans gezien als een spirituele reiniger en beschermer. Omdat bij de native americans salie zo populair was en gebrand werd, werd het vaak “indianenwierook'” genoemd (advies: gebruik die term liever niet, het is vrij disrespectvol op verschillende vlakken als je het ons vraagt).

Voor blauwe salie geldt, net als bij veel andere gebruiken en kruiden, dat er tussen de stammen verschillen zitten in welke betekenissen de plant krijgt en op welke manieren deze voor (spirituele) doeleinden wordt ingezet.

Over naam van blauwe salie. 

De plant staat ook wel bekend als de blauwe Artemisia. Misschien nog wel de mooiste naam die blauwe salie heeft is “the grand sagebrush” (de grote saliestruik) of (grandiflora) “Grootmoeder salie” (refererend naar de familie ‘salie planten’ waar ze uit komt.

Als je meer wilt lezen over de achtergrond, toepassingen en rituelen m.b.t. witte salie (en smudgesticks) lees dan hier verder.

Op deze pagina gaan we enkel in op..

De spirituele betekenissen en toepassingen van de blauwe salie smudgestick.

• Net als de witte salie smudgestick, wordt blauwe salie vooral als zuiverend gezien. (Verdrijven van negativiteiten in algemene zin en specifiek: negatieve energieën, entiteiten.)
• Blauwe salie werkt beschermend.
• Anders dan witte salie wordt blauwe salie vaak ingezet voor (financiële en andersoortige positieve) overvloed aantrekken.
• Door medicijnmannen ingezet voor uiteenlopende ceremonies en rituelen voor genezing. (In het Westen vooral bekend om negativiteit, spanning en stress te verdrijven)
• Stimuleren van visioenen (bij meditatie).
• Gebruikt om contact te leggen met energie.

De blauwe salie smudgestick weegt 20-30g

Extra informatie

Gewicht 20-30 g