Zwarte bessen 50g – 100g

2.954.95 incl. btw

Artikelnummer: 802063 Categorie: Tags: ,

Beschrijving

Zwarte bessen (Ribes nigrum)

Toepassing van de zwart blauwe bes

Zwarte bessen zijn aangenaam om te verwerken in verschillende gerechten waaronder gebak, muesli, yoghurt. Gedroogde zwarte bessen laat je even in water weken tot ze wat vochtiger zijn maar is niet noodzakelijk. Zoals het beoogt, heeft de zwarte bes een zeer fruitige smaak. Rauw is de zwarte bes niet al te lekker.  De drank Cassis heeft het ingrediënt zwarte bes.

Waar kan ik zwarte bessen kopen?

Bessen van de zwarte bessenstruiken? Die kennen we wel. De zwarte bes bloeit april/mei, nadat hij uitgebloeid is worden deze gezonde besjes zorgvuldig geplukt. Het kan zijn dat deze in begin juli t/m begin van de winter geplukt wordt. Hoe dan ook, vervolgens wordt hij netjes verpakt en kan je hem gewoon in onze webshop bestellen (Moonchildren.nl)

Hieronder lichten we wat meer toe over de zwarte bessen.

Zijn zwarte bessen gezond?
De meeste mensen kennen deze fruitige en weten dat ze een hoog  vitamine C gehalte bevatten en rijk aan mineralen zijn. De zwarte bes is namelijk een echte anti-oxidant! Dus ja, gezond zijn ze zeker. Let echter wel op! Zwarte bessen staan erom bekend dat ze bloeddrukverlagend en – verdunnend  kunnen werken. 

Zwarte bessen thee (zwarte thee)

Één theelepel volstaat voor een kop pure zwarte bessen thee, maar ook een combinatie met andere kruiden / vruchten is mogelijk. Dit is een wat natuurlijker en puurder alternatief van de losse thee (in zakjes). Dit naargelang uw smaakzin. Ze bevatten hoog gehalte aan vitamine C. Het is een krachtig antioxidant wat zou helpen tegen jicht en reuma. antioxidanten hebben en kunnen een boost zijn voor het immuunsysteem. 

Volgens sommige gebruikers zou het een huiselijke /natuurlijke remedie zijn tegen: 

  • Diarree
  • Verkoudheid
  • Keelpijn
  • Heesheid
  • Keelinfecties
  • Hoge bloeddruk
  • Zwakke aderen 

Dit zou grotendeels te danken zijn aan de anti oxiderende werking en de gezonde eigenschappen die de zwarte bessen bevatten. Wij geloven zelf dat je ze vooral in kan zetten ter ondersteuning. Zorg in ieder geval dat je altijd eerst een arts raadpleegt bij gezondheidsklachten. Vraag of je in jouw situatie de bessen veilig ter ondersteuning kan gebruiken – en in welke mate.

De kruiden die wij aanbieden zijn bedoeld om te branden.

Bij wet zijn wij beperkt in het verschaffen van informatie over de toepassingen van kruiden. Gebruik je momenteel geneesmiddelen? Stop dan niet met de inname van deze medicijnen. Vervang medicijnen nooit zonder eerst een arts te raadplegen. Zorg dat u zich bij aandoeningen, complicaties, zwangerschap en andere afwijkende omstandigheden eerst goed laat informeren.

Wil je meer diepgaande informatie over het werken met kruiden en natuurlijke producten? Kies er dan voor om onze losse workshop: zintuigontwikkeling, het jaarprogramma opleiding tot heks of de workshop reeks: Bone Magic te volgen. Er is in de hekserij workshops volop ruimte om vragen te stellen – en zelf te oefenen – met het ontwikkelen van je zintuigen. Zintuigelijke ontwikkeling staat los van het inwendig gebruik van kruiden. We gaan in deze workshop niet in op de inname van kruiden.

Extra informatie

Gewicht N/B
Zwarte bessen

Zwarte bessen 50g, Zwarte bessen 100g