Beschrijving
Slaapmutsje (Eschscholzia Californica)
Het is ook gekend als goudpapaver.
Ze werkt licht pijnstillend. Soms vindt je het kruid terug in slaapverwekkende kruiden. De naam ‘californica’ wijst naar de oorsprong van het verspreidingsgebied. Het was Dr Eschscholz die de plant ontdekte in de 19de eeuw. De gele velden werden ‘land of fire’ genaamd.
Slaapmutsje haar naam komt door de vorm van de bloemknop, deze lijkt op een slaapmuts. Indianenstammen uit Noord Amerika en Zuidwest Amerika kenden de plant als licht verdovend middel. Het zou gebruik zijn als pijnstillend middel.
Het kruid brengt rust, verlicht en is goed voor mensen met nachtmerries. De plant heeft een vrolijke aanblik, ze is makkelijk te cultiveren en de geeloranje bloemen verwijzen naar de zonnige werking ervan. Ze stimuleert de levenskracht. Ze werkt ontspannend en krampstillend.
Het is een licht verdovend kruid.
De Cahuilla Indinanen geloven dat enkel de medicijnman het mocht voorschrijven wegens het gevaar van het kruid.
Traditioneel mocht je een vraag op een briefje schrijven die je in de bol van het kruid stopt. De bol leg je onder je hoofdkussen. Het antwoord komt per droo.
Vrouwen voegen zaden toe aan het eten om niet zwanger te worden
___________________
De kruiden die wij aanbieden zijn bedoeld om te branden.
Bij wet zijn wij beperkt in het verschaffen van informatie over de toepassingen van kruiden. Gebruik je momenteel geneesmiddelen? Stop dan niet met de inname van deze medicijnen. Vervang medicijnen nooit zonder eerst een arts te raadplegen. Zorg dat u zich bij aandoeningen, complicaties, zwangerschap en andere afwijkende omstandigheden eerst goed laat informeren.
Wil je meer diepgaande informatie over het werken met kruiden en natuurlijke producten? Kies er dan voor om onze losse workshop: zintuigontwikkeling, het jaarprogramma opleiding tot heks of de workshop reeks: Bone Magic te volgen. Er is in de hekserij workshops volop ruimte om vragen te stellen – en zelf te oefenen – met het ontwikkelen van je zintuigen. Zintuigelijke ontwikkeling staat los van het inwendig gebruik van kruiden. We gaan in deze workshop niet in op de inname van kruiden.
Ingrediënten:
In het kruid zit o.a. Pepermunt, Valeriaan (wortel) en citroen melisse verwerkt. Daarnaast bevat het hopbellen, rozenbottel(s), duizendblad, Goudsbloem en bloesem