Steranijs 50g- 100g

2.954.95 incl. btw

Artikelnummer: 802105 Categorieën: ,

Beschrijving

Steranijs (Illicium Verum)

De Latijnse Illicium betekent ‘verleiden’ en Verum (Lat) betekent ‘echt’, het ‘echte verleiden’.  

De steranijs haar vorm is een 8 puntige ster, het zou letterlijk vertaald worden vanuit het Chinees als ‘eight horns’.  het is een gedroogde bloem. De steranijs heeft de kenmerken om antibacterieel en schimmelwerend en narcotisch te zijn. 

Steranijs is niet hetzelfde als het anijszaad ook al heeft ze een heel sterke anijsachtige geur. 

In het oude bijgeloof en voornamelijk in de Aziatische landen is het vinden van een steranijs met meer dan 8 punten een geluksbrenger. Je kan het vergelijken met het vinden van een klavertje vier. 

In onze contreien wordt het pas sinds de 17de eeuw gebruikt in de keuken. 

De boom waar de steranijs aan groeit is een altijdgroene boom. Haar bloemen kunnen zowel mannelijk als vrouwelijk zijn maar ook de beiden is mogelijk waardoor ze eenslachtig of tweeslachtig. 

Het is belangrijk te weten welke steranijs je gebruikt, want er is een giftige soort die je niet wil gebruiken, ook niet in wierook. Haar narcotische eigenschappen zijn heel sterk. (Dit is de Japanse variant)

De boom zou groeien op de berg Atago, de godheid die de berg bewoond is Atago Gongen. Het is een mix tussen de Boedhistische Shogun-Jizo en de Shinto vuur kami Kagutsuchi. Deze is de godheid die de huizen beschermt tegen brand. Hij verschijnt in de vorm van een gevleugeld wezen met een zeer lange neus en zijn bedienden zouden everzwijnen zijn. Vroeger werden offers aan de kami aangeboden, dit zouden bomen zijn die behoorden tot de theefamilie waaronder de steranijs. 

In het Japanse Boeddhisme werd een overledene begeleidt door wierookstokjes die steranijs bevatten. Ook de takjes van deze boom werden erbij gelegd. Het zou de lucht zuiveren en zorgt er ook voor dat de lijkgeur verminderd. 

Het is eveneens een onderdeel van de traditionele wierook en uit het hout werd gebruikt voor houtsnijwerk. Het zijn de bladeren die heel geurig zijn. Deze bomen werden geplant bij de kerkhoven en tempels. 

De ‘shikimi’ is de Japanse steranijs, zijn mythologie is hierop gebaseerd maar ze is erg giftig. Men gebruikte dit dan ook echt als beschermende factor waaronder het hout en de wierook bij overlijden. 

Dit kan je wel doortrekken naar de Chinese steranijs die wel toegestaan is. 

Voor je dit kruid wil gebruiken als geneeskrachtige toepassing is het raadzaam een fythotherapeut of een arts te raadplegen aangezien er een aantal contra indicaties zijn bij gebruik. Het is geen kruid dat zonder advies gebruikt mag worden, in sommige gevallen is zelfs dodelijk. 

De kruiden die wij aanbieden zijn bedoeld om te branden.

Bij wet zijn wij beperkt in het verschaffen van informatie over de toepassingen van kruiden. Gebruik je momenteel geneesmiddelen? Stop dan niet met de inname van deze medicijnen. Vervang medicijnen nooit zonder eerst een arts te raadplegen. Zorg dat u zich bij aandoeningen, complicaties, zwangerschap en andere afwijkende omstandigheden eerst goed laat informeren.

Wil je meer diepgaande informatie over het werken met kruiden en natuurlijke producten? Kies er dan voor om onze losse workshop: zintuigontwikkeling, het jaarprogramma opleiding tot heks of de workshop reeks: Bone Magic te volgen. Er is in de hekserij workshops volop ruimte om vragen te stellen – en zelf te oefenen – met het ontwikkelen van je zintuigen. Zintuigelijke ontwikkeling staat los van het inwendig gebruik van kruiden. We gaan in deze workshop niet in op de inname van kruiden.

Extra informatie

Gewicht N/B
Steranijs

Steranijs 50g, Steranijs 100g

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop