Wolfsklauw 50g- 100g

2.954.95 incl. btw

Artikelnummer: 802049 Categorie:

Beschrijving

Wolfsklauw (Lycopodium Clavatum)

Wolfsklauw is een altijd groene plant. Wees wel extra voorzichtig met Wolfsklauw. Het gebruik ervan is namelijk niet zonder risico. Wij bieden de wolfsklauw daarom expliciet enkel aan als brandkruid.

Voor inname geldt dat de plant giftig is en daarnaast niet gekookt mag worden. Zorg daarom dat je altijd een arts raadpleegt voor gebruik.

De betekenis van de plant op de Latijnse naam is: Lycopodoium is gelinkt aan ‘Lykos’ wat ‘wolf’ betekent en ‘pous’ een voet, het ruige uiterlijk van de stengels die aan de poot van een dier doet denken. Clavatum zou verwijzen naar  ‘geknotst’. Het is ook gekend als aardmos of bosmos, Heksendans, Heksenkrans omdat de plant in cirkels groeit. 

De plant wordt soms ook toegevoegd aan andere natuurlijke verfstoffen. Het zou versterkend of andere kleur kunnen geven. Meer informatie kan je opzoeken op natuurlijk verven. 

Een warmtekussen van Wolfsklauw kan helend werken op verkrampte ledematen. Door het in een kussenzak te stoppen kan je deze in de nacht gebruiken op de pijnlijke lichaamsdelen.  De werking zou een tot een jaar kunnen duren. Ook voetbaden zouden helend werken. 

Magisch zou het zelfbewustzijn door wolfsklauw versterkt worden. 

Maximaal 1 kop per dag en raadpleeg je huisarts altijd vooraf. De plant kan namelijk schadelijk zijn bij (onderliggende) ziektes, in geval van medicatie en ook tijdens de zwangerschap en bij borstvoeding kan het de plant schadelijke uitwerkingen hebben.  

Bij wet zijn wij beperkt in het verschaffen van informatie over de toepassingen van kruiden. Gebruik je momenteel geneesmiddelen? Stop dan niet met de inname van deze medicijnen. Vervang medicijnen nooit zonder eerst een arts te raadplegen. Zorg dat u zich bij aandoeningen, complicaties, zwangerschap en andere afwijkende omstandigheden eerst goed laat informeren.

Wil je meer diepgaande informatie over het werken met kruiden en natuurlijke producten? Kies er dan voor om onze losse workshop: zintuigontwikkeling, het jaarprogramma opleiding tot heks of de workshop reeks: Bone Magic te volgen. Er is in de hekserij workshops volop ruimte om vragen te stellen – en zelf te oefenen – met het ontwikkelen van je zintuigen. Zintuigelijke ontwikkeling staat los van het inwendig gebruik van kruiden. We gaan in deze workshop niet in op de inname van kruiden.

Extra informatie

Gewicht N/B
Wolfsklauw

Wolfsklauw 50g, Wolfsklauw 100g