Mierikwortel 50g – 100g

2.954.95 incl. btw

Artikelnummer: 802015 Categorieën: , Tag:

Beschrijving

Mierikwortel / Mierikswortel

De kruiden die wij aanbieden zijn bedoeld om te branden.

Bij wet zijn wij beperkt in het verschaffen van informatie over de toepassingen van kruiden. Gebruik je momenteel geneesmiddelen? Stop dan niet met de inname van deze medicijnen. Vervang medicijnen nooit zonder eerst een arts te raadplegen. Zorg dat u zich bij aandoeningen, complicaties, zwangerschap en andere afwijkende omstandigheden eerst goed laat informeren.

Wil je meer diepgaande informatie over het werken met kruiden en natuurlijke producten? Kies er dan voor om onze losse workshop: zintuigontwikkeling, het jaarprogramma opleiding tot heks of de workshop reeks: Bone Magic te volgen. Er is in de hekserij workshops volop ruimte om vragen te stellen – en zelf te oefenen – met het ontwikkelen van je zintuigen. Zintuigelijke ontwikkeling staat los van het inwendig gebruik van kruiden. We gaan in deze workshop niet in op de inname van kruiden.

Mierikwortel ook wel Mierikswortel, Landmierikswortel of Peperwortel genoemd, is de witte penwortel van de Mierik (Armoracia rusticana). Door heel Europa heen vinden we de plant en wortel terug in het wild. De wortel die wij aanbieden is afkomstig uit Duitsland. Hij werd zo’n drieduizend jaar geleden al door de Grieken gebruikt. Niet alleen als etenswaar, maar er werd bijvoorbeeld ook zalf van gemaakt. In de tijd van de Renaissance verspreidde het zich als bekend voedsel door heel Europa.

In tradities wordt de plant (Mierik) geconsumeerd tijdens de Pesach (als Maror). De reden daarvoor is dat het zo bitter is, het eten ervan symboliseert de moeilijke tijd van slavernij in het oude Egypte. Daarnaast staat in Europa de Mierikwortel bekend om zijn opwekkende kracht en genezende werking.

Mierikwortel en spiritualiteit?

Net als bij de andere kruiden, thee en specerijen kan Mierikwortel voor iedereen een andere spirituele betekenis hebben. De uitleg en toepassingen die we geven berusten altijd op algemene bekendheden. Dit hoeft niet een-op-een voor jou van toepassing te zijn. Meer hierover kun je leren in de workshop zintuigontwikkeling, Bone magic (workshopsreeks), opleiding tot heks (een jaar) of in een op een begeleiding. Daarnaast geven we ook toepassingen die we zijn tegengekomen. Dat wil niet zeggen dat wij het zelf ook zo gebruiken of dat jij dit zou moeten doen. Wil je dit wel proberen? Kies dan iets wat bij jou en je intenties past.

Mierikwortel staat bekend om zijn zuiverende werking in letterlijke zin, maar ook in spirituele zin. Mierikswortel verdrijft negatieve vibraties en wekt je spirituele kracht op. De Mierikwortel past bij het element aarde.

Mierikwortel toepassingen

Waar wordt Mierikwortel voor gebruikt?

Mierikwortel kan je branden op een kooltje om negatieve energie te verdrijven of een ruimte te reinigen.

Mierikwortel kan geconsumeerd worden. Let op dat je niet teveel in een keer consumeert. Raadpleeg voor je thee maakt of het in gerechten gebruikt websites met autoriteit op dat gebied. In grote hoeveelheden kan Mierikswortel namelijk ongewenste effecten opleveren.

Er zijn nog veel andere manieren om Mierikwortel in te zetten. Je kan bijvoorbeeld een hanger, klein potje, buideltje of amulet maken of gebruiken om de kracht ervan bij je te dragen. Je kan het ook mengen met bijvoorbeeld kruiden of stenen die je intentie versterken.

Extra informatie

Gewicht N/B
Afmetingen N/B
Mierikwortel

Mierikwortel 50g, Mierikwortel 100g