Wierook mix Brighid

12.5019.95 incl. btw

Beschrijving

Wierook mix Brighid

Onze wierook mix “Brighid” is samengesteld ter van de drievoudige godin (triple goddess). In het Nederlands ook wel Brigit of Engels Brigid. De mix helpt je in verbinding te komen met moeder aarde en je vrouwelijke intuïtie. Een fijne mix dus als je beter wilt aarden, tot rust komen, je gezin wilt zegenen, je (gezin) spiritueel wilt beschermen en/of aan de slag wilt gaan met je persoonlijke/spirituele groei. Ga je door – of ben je net door – een moeilijke fase? Dan ondersteunt de mix je in de zoektocht naar ‘je ware jij’, bij het durven kiezen voor jezelf. Bij het kiezen voor een nieuw begin dus. De wierook mix brengt je rust, inspiratie en creativiteit én is daarom ideaal voor elk ‘nieuw begin’ of ‘nieuw avontuur’ dat jij wilt aangaan.

Natuurlijk gaat persoonlijke en spirituele groei vooral om je eigen inzet, maar een steuntje in de rug in de vorm van een heerlijke wierook mix. Dat kunnen we soms allemaal weleens gebruiken, toch? 😉

Brighid, de bewaker van het vuur.

Birighid wordt gezien en vereerd als de beschermheilige van het gezin. Ze is de bewaker van de vlam en wordt gezien als godin van het ‘haard en vuur’ in de Keltische mythologie. Ze wordt in de Keltische mythologie het meest geassocieerd met “vruchtbaarheid” en alles dat daarmee samenhangt.

Denk aan je spirituele en emotionele groei, (persoonlijke) uitdagingen overwinnen en (weer) in je kracht staan. Ze is de waakzame paganistische godin die je huis(houden) kan beschermen. En op die manier wordt ze dan ook vaak geëerd. Een van de meest bekende voorbeelden daarvan is ‘the Brighid’s Cross’. (Als je meer info zoekt, in Ierland ook wel Cros Bhríde, Crosóg Bhríde or Bogha Bhríde genoemd).

Omdat ze als bewaakster van de vlam gezien wordt is deze associatie ook best logisch om 2 redenen.

De eerste reden? Het element vuur helpt bij transformaties, zuiveringen en het maken van een nieuw begin. Het weert negatieve energie en helpt je energie aan te roepen. Daarom wordt het element vuur zelf ook vaak geassocieerd met groei.

Maar.. Wat is de spirituele betekenis van de haard dan? En waarom wordt Brighid als godin van de haard gezien?

De uitleg bij reden twee (de associatie met de haard), maakt duidelijk waarom ze als beschermheilige van het gezin gezien wordt. De haard was in essentie ook de bescherming van het gezin, hetgeen wat je gezin veilig hield. Je kan het je nu bijna niet meer voorstellen, maar een haard was vroeger letterlijk alles voor het gezin. Het was “leven”. Nu hebben we een heerlijke verwarming. Koken? Dat kan gewoon elektrisch. “Gezellig met de familie samenkomen?” Dat doen veel mensen tegenwoordig aan de tafel of rond de TV. Allemaal dingen die er vroeger niet waren. Ging het vuur uit in de winter….. Oei (klappertand geluiden).

Vroeger was een haard en een brandend vuur dus, een must! De haard was dé centrale plek van – en voor – het huishouden. Het was letterlijk de warmtebron in huis voor het gezin, waardoor iedereen er automatisch naartoe getrokken werd. Gezellig of niet? Dat is de vraag, maar het alternatief was immers in je eentje klappertanden 😉 Maar een haard was meer dan (soms gedwongen) gezelligheid, het was ook gewoon de plek waar je kookte.

De godin Brigid staat voor meer dan de bescherming van je gezin. 

Zo zou Brigid ook mensen uit creatieve- en ambachtsberoepen beschermen. De naam Brigit verwijst ook naar het woord “bright”, helder en licht dus. Dit zou komen omdat velen Brighid niet alleen zien als beschermende, maar als een helende godin. Brigid zou naast je gezin ook mensen met ambachtsberoepen en smeden ‘inspiratie bieden’ om hun werk succesvol uit te voeren, waardoor ze de meest creatieve werken kunnen maken. Hetzelfde geldt voor de inspiratie bij kunst, waaronder specifiek poëzie en dichtten.

Brigid, vruchtbaarheid en de lente. 

Brighid wordt vaak geassocieerd met de lente, die staat op zijn beurt ook weer voor de zon, warmte, groei en de vruchtbaarheid. Dat komt doordat ze gezien wordt als de godin van het vuur, welke ook gezien wordt als helpend bij: vernieuwing, groei en ‘een nieuw begin’.

Over het Brighid’s Cross. (Bridget’s cross)

Ter ere van Bridgid en om haar om bescherming te vragen, hangen pagans een ‘Brighid’s cross” boven de voordeur of de haard. Daarmee zorgen ze voor bescherming en zegenen ze het gezin. Het kruis zelf is gemaakt van bijvoorbeeld geweven stro, de patronen verschillen per tradities en culturen.

Nog snel de laatste bijzonderheden over Brighid.

Ze werd door de boeren als een beschermer van het vee en de oogst gezien (door de associatie met het element vuur). Deze vroegen haar dan ook de oogst te zegenen. Met name in Ierland is Brighid erg bekend, haar feestdag (Imbolc op 1 februari) kennen jullie vast wel. Al gaat het eigenlijk niet specifiek om de dag, maar meer over de periode dat de Lente, de zon, warmte en groei weer in opkomst is.

De wierook mix bestaat o.a. uit. :

• Olibanum
• Benzoë
• Kaneelschors
• Styrax
• En wat speciale ingrediënten 😉

Extra informatie

Gewicht N/B
Wierook mix Brighid

50 gram, 100 gram