Weegbree klein 50g – 100g (gesneden)

2.504.50 incl. btw

Artikelnummer: 802027 Categorieën: , Tags: ,

Beschrijving

Smalle  weegbree (Plantago lanceolata)

Zie ook: Grote weegbree.

De smalle weegbree staat ook wel bekend als het  ‘hemels onkruid’. Het zou een sterke wilskracht hebben. De plant zelf is bijna niet uit te roeien en vrijwel overal te vinden. In de oudheid was de plant erg bekend en zou hij volgens velen een geneeskrachtige werking hebben. Daardoor werd de Weegbree o.a. gebruik bij wonden als kompres en bij het behandelen van een insectenbeet. Een van de veelvoorkomende manieren om weegbree bij je te dragen was deze in je schoen plaatsen, er werd geloof dat op die manier blaren genezen werden.

In de magische context wordt bescherming, kracht en heling toegeschreven aan de plant. Zo zijn er specifieke volken die m.b.v. de weegbree bijvoorbeeld boze geesten verdreven. Het wordt nu nog steeds in thee en sommige salades gebruikt, maar vroeger des te meer.

De smalle weegbree is lichtbitter van smaak. Gebruikers zetten het o.a. in voor het spoelen van de mond, luchtwegen en darmen. Let op! Niet gebruiken bij zwangerschap. De weegbree heeft namelijk een samentrekkende werking. 

Zorg dat je voor gebruik van de smalle weegbree altijd eerst medisch advies inwint bij de huisarts. 

De kruiden die wij aanbieden zijn bedoeld om te branden.

Bij wet zijn wij beperkt in het verschaffen van informatie over de toepassingen van kruiden. Gebruik je momenteel geneesmiddelen? Stop dan niet met de inname van deze medicijnen. Vervang medicijnen nooit zonder eerst een arts te raadplegen. Zorg dat u zich bij aandoeningen, complicaties, zwangerschap en andere afwijkende omstandigheden eerst goed laat informeren.

Wil je meer diepgaande informatie over het werken met kruiden en natuurlijke producten? Kies er dan voor om onze losse workshop: zintuigontwikkeling, het jaarprogramma opleiding tot heks of de workshop reeks: Bone Magic te volgen. Er is in de hekserij workshops volop ruimte om vragen te stellen – en zelf te oefenen – met het ontwikkelen van je zintuigen. Zintuigelijke ontwikkeling staat los van het inwendig gebruik van kruiden. We gaan in deze workshop niet in op de inname van kruiden.

Extra informatie

Gewicht N/B
Weegbree klein

Weegbree klein 50g, Weegbree klein 100g