Vlierblad 50g- 100g

2.953.95 incl. btw

Artikelnummer: 802059 Categorieën: ,

Beschrijving

Vlierblad

De Vlier is een boom die bekend staat om zijn geneeskrachtige werking. De engelse benaming is elder (afgeleid aeld wat vuur betekent). Volgens de Kelten zou de boom verbonden zijn met de onderwereld. De tegenhanger van de vlier, ook wel ‘valse vlier’ genoemd, is juist het tegenovergestelde van geneeskrachtig, namelijk: giftig!

Verhalen over de vlier kan je in verschillende geloven terugvinden. Zo zou Judas zich na zijn verraad bijvoorbeeld opgehangen hebben aan een vlierboom. Andere verhalen over de vlier zijn o.a. gekoppeld aan vrouw Holle en aan zelfs Thor.

Omdat de vlier beschermend werkt bij zwarte magie is het vlierblad en vlierhout erg populair. Wil je meer lezen? Klik dan op vlierbessen. Daar staan de uitgebreidere verhalen, eigenschappen en magische werkingen beschreven. 

Vlierbessen zijn dus heel veelzijdig te gebruiken. Als thee wordt het aangeraden om slechts met geringe mate te gebruiken. het is een zoet-zure smaak en perfect voor de wintermaanden. 

Let op met gezondheidsklachten, raadpleeg altijd de arts voor toestemming. Kan gevaarlijk zijn bij lage bloeddruk bij inname. 

De kruiden die wij aanbieden zijn bedoeld om te branden.

Bij wet zijn wij beperkt in het verschaffen van informatie over de toepassingen van kruiden. Gebruik je momenteel geneesmiddelen? Stop dan niet met de inname van deze medicijnen. Vervang medicijnen nooit zonder eerst een arts te raadplegen. Zorg dat u zich bij aandoeningen, complicaties, zwangerschap en andere afwijkende omstandigheden eerst goed laat informeren.

Wil je meer diepgaande informatie over het werken met kruiden en natuurlijke producten? Kies er dan voor om onze losse workshop: zintuigontwikkeling, het jaarprogramma opleiding tot heks of de workshop reeks: Bone Magic te volgen. Er is in de hekserij workshops volop ruimte om vragen te stellen – en zelf te oefenen – met het ontwikkelen van je zintuigen. Zintuigelijke ontwikkeling staat los van het inwendig gebruik van kruiden. We gaan in deze workshop niet in op de inname van kruiden.

Extra informatie

Gewicht N/B
Vlierblad

Vlierblad 50g, Vlierblad 100g