Absintalsem 50g- 100g

6.9512.95 incl. btw

Artikelnummer: 802082 Categorie:

Absintalsem kopen [Artemisia absinthium] - Moonchildren

Absintalsem kopen? Kies voor de beste AA kwaliteit Artemisia absinthium van Moonchildren. Je krijgt het bovengrondse deel van de plant (gesneden uiteraard) geleverd in een veilig verpakt zakje. Geschikt voor absintalsem thee (inwendig gebruik) en uitwendig gebruik.

De alsemplant heeft van zichzelf een bittere smaak en geeft een mintachtig luchtje. Je hoeft enkel kokend water (of heet water) toe te voegen om van de absint alsem thee te trekken.

Let op, het is een behoorlijk bittere smaak, dat is waarschijnlijk ook waar de plant zijn naam aan te danken heeft. De naam is afgeleid van Absinthium, wat in het oud Grieks “ongenoegen” betekent.

Fun fact: al sinds de oudheid wordt absintalsem voor allerlei kwaaltjes ingezet. Niet alleen in de vorm van absintalsem thee. Zo werd het in de schoenen gestopt, zijn geneeskrachtige werking zou namelijk o.a. vermoeide voeten voorkomen. Zo zou Johannes de doper ook het kruid bij zich gedragen hebben tijdens zijn lange tocht door de woestijn.

In de natuur kom je de vaste planten tegen en loop je er wellicht zo voorbij. De plant valt met zijn grijsgroene blad namelijk niet echt op tussen planten met veel kleur, zelfs niet als hij zijn max. van zo’n 100-120 cm lengte bereikt. De ‘bloei’ van de plant zorgt voor een beetje roomachtige gele koppen, welke je ergens tussen juli en september kan waarnemen.

Je vindt de plant met name op zonnige plekken in de natuur. Zowel in Europa, Azië en Noord Afrika. Ook in de winter kan je de absintalsem plant in Nederland tegenkomen. Hij verdraagt namelijk temperaturen tot wel -30 graden. De plant houdt echter niet van nattigheid. Pluk de plant ook liever niet in de natuur, hij is namelijk vrij zeldzaam in Nederland en staat daarom hier op de rode lijst.

Fun fact: Vanwege zijn bacteriedodende werking hing er vaak een absintalsem in de wachtkamer bij o.a. ziekenboegen.

Absintalsem voordelen en toepassingen:

 • Wordt vaak gebruikt als smaakmaker in de keuken bij o.a. vlees- en visgerechten.
 •  Het plantenaftreksel is geschikt als een bio oplossing om vlooien en bladluis tegen te gaan.
 •  Spiritueel: absintalsem werd/wordt o.a. in Duitsland gebruikt om wezens uit andere dimensies bij een weg van de baby weg te houden. De baby zou hierdoor ook beter kunnen slapen, daarom wordt het kruid in Duitsland ook wel wiegekruid genoemd. Zo werd geloofd dat elven, kobolden en andere wezens ziektes zouden veroorzaken bij de baby.
 •  Spiritueel: Wordt vaak gebrand om eigen krachten te versterken en te beschermen.
 •  Kan gebruikt worden voor het maken van etherische olie.
 • Absintalsem is een afrodisiacum (lustopwekkend voor mannen én vrouwen).

  Let op: Absint alsem alleen gebruiken ter ondersteuning, niet ter vervanging van medische en professionele behandelingen. Raadpleeg bij problemen rondom je gezondheid altijd eerst een arts.

 • Absintalsem zou werken bij (lint)wormen en darmparasieten.
 • Zou de spijsvertering bevorderen.
 • Zou doorbloeding verbeteren.
 •  Herstel bevorderen bij oververmoeidheid.
 •  De werking van lever en galblaas ondersteunen.

Hoe wordt Alsem thee gedronken? 

Let op. Ben je niet bekend met Absintalsem? Vraag dan altijd eerst een deskundige om advies.

Volgens anderen is de werkzame werking het meest optimaal bij..

Directe inzet: 2 keer per dag thee trekken
Inzet als kuur: 7 dagen 2x per dag, 7 dagen niet, 6 dagen wel. Einde reiniging.

Tegenwoordig wordt alsem matig afgenomen, mede omdat het een heftig kruid is en de basis is voor een wel bekend alcoholisch drankje dat een tijdje in de ban is geweest. Een kruid zoals absintalsem vereist dus kennis in gebruik. Ga hier serieus mee om. Raadpleeg een arts en/of deskundige voor gebruik.

Waarschuwingen en contra indicaties:
• Voor zwangere vrouwen: Absintalsem niet gebruiken bij zwangerschap. Een onderzoek uit 1979 op ratten toonde aan dat 100% van de ratten die 10mg Scoparone (isolaat uit Alsem) een terminatie kregen.
• Niet innemen bij maagzweren.
• Licht giftig en verslavend.
• Niet geschikt voor kinderen.
• Asbintalsem is bekend van het bekende drankje ‘Absint’, waarvan gezegd werd/wordt dat overmatig gebruik kan leiden tot hallucinogene werking. Het drankje is dan ook een tijd verboden geweest, inmiddels niet meer, maar wees dus extra voorzichtig voor de zekerheid.

Bij wet zijn wij beperkt in het verschaffen van informatie over de toepassingen van kruiden. Gebruik je momenteel geneesmiddelen? Stop dan niet met de inname van deze medicijnen. Vervang medicijnen nooit zonder eerst een arts te raadplegen. Zorg dat u zich bij aandoeningen, complicaties, zwangerschap en andere afwijkende omstandigheden eerst goed laat informeren.

Wil je meer diepgaande informatie over het werken met kruiden en natuurlijke producten? Kies er dan voor om onze losse workshop: zintuigontwikkeling, het jaarprogramma opleiding tot heks of de workshop reeks: Bone Magic te volgen. Er is in de hekserij workshops volop ruimte om vragen te stellen - en zelf te oefenen - met het ontwikkelen van je zintuigen. Zintuigelijke ontwikkeling staat los van het inwendig gebruik van kruiden. We gaan in deze workshop niet in op de inname van kruiden.

Extra informatie

Gewicht N/B
Absintalsem

Absintalsem 50g, Absintalsem 100g