Rode wierook hars

5.959.95 incl. btw

Beschrijving

Rode wierook hars

Rode wierookhars, net als onze andere kleuren mag deze niet ontbreken. Zeker niet voor hen die werken met kleuren. Maar waar staat rood nou écht voor?

Om te beginnen natuurlijk de liefde, maar net als passie kende je die betekenis natuurlijk al lang. Als je een beetje thuis bent in de biologie dan weet je ook dat rood een waarschuwende functie heeft. Daarom wordt het vaak ook geassocieerd met gevaar. Maar er is meer..

Rood staat voor het element vuur en wordt natuurlijk geassocieerd met de zon. Een enorme kracht, wat op zijn beurt (in)direct samenhangt met passie.

Een wat minder bekende betekenis (hier), is die vanuit het Hindoeïsme. Waar rood geassocieerd wordt met ‘schepping’ en creativiteit. Als we naar andere geloven en culturen kijken, zoals het Hindoeïsme en Boeddhisme dan zien we rood rood terug met waardes zoals vitaliteit en ter stimulans van het derde chakra.

Deze Frankincense wierook is met behulp van voedselkleuring tot rode wierook hars omgetoverd en dus volledig veilig. De geur van Frankincense wierook kan je het beste omschrijven als kruid-/houtachtige en balsemachtige geuren. Door deze geuren en de kleur leent hij zich ook goed om je eigen wierookmelanges samen te stellen.

En in vroegere tijden stond de kleur rood natuurlijk voor bloedvergeten, maar.. De kleur rood staat ook weer voor het bloed zelf, wat juist weer een teken is van leven. Misschien zet het je aan het denken, misschien ook niet, maar rood is hoe dan ook een kleur die vele kanten en verhalen heeft. En daardoor ook voor vele doeleinden ingezet kan worden.

 

Extra informatie

Gewicht N/B
Rode wierook

50 gram, 100 gram