Menthol kristallen

11.7517.50 incl. btw

Beschrijving

De échte menthol kristallen.

Menthol ken je waarschijnlijk wel in allerlei soorten en vormen. Je vindt het terug in verschillende soorten tandpasta, maar ook verfrissende zalfjes, zeep, de sauna, in medicijnen, druppels en nog veel meer. Je kent het hoogstwaarschijnlijk wel van de druppels die je in heet water doet om boven te stomen als je verkouden bent.

Maar..

In plaats van aangelengde middeltjes kan je natuurlijk ook échte menthol kristallen gebruiken met wat heet water. Let wel op voor je huid en ogen natuurlijk 😉 menthol kristallen zijn ontzettend sterk en kunnen deze irriteren.

Om dezelfde reden, dosering; gebruik maar 1-2 menthol kristallen om op te lossen in heet water om boven te stomen. Want menthol kristallen zijn net als de druppels erg sterk! Heet water is voldoende, dit hoeft niet te koken. Een open deur, maar houd je ogen dicht tijdens het hangen boven het heet water, anders irriteert het je ogen.

Disclaimer:
Niet geschikt voor inname. Raadpleeg altijd eerst een (huis)arts. Hoewel menthol (kristal) erg populair is en doorgaans als veilig wordt beschouwd zijn er uitzonderingen. Menthol kan namelijk een negatieve uitwerking hebben op andere medicijnen, allergische reacties veroorzaken en ademhalingsproblemen (wanneer je bekend bent met astma of een andere ademhalingsproblematiek).

Wat zijn Menthol kristallen eigenlijk en waar komen ze vandaan?

Menthol kristallen zijn organische verbindingen die voorkomen in pepermunt- en eucalyptus planten. Daarom kom je ze in middeltjes vaak als mix tegen. De kristallen ruiken, net als de planten, erg fris. Deze worden door middel van destillatie uit de bladeren gewonnen, de opstijgende stoom wordt gekoeld en gefilterd/gezuiverd, waarna er zowel olie als kristallen overblijven. De kristallen worden gezuiverd en de olie kan je daarna bijvoorbeeld terugvinden in essentiële oliën.

Menthol kristallen en mythologie.

De Pepermuntplant waar de kristal vandaan komt, vind je terug in het verhaal van de Nimf (halfgodin) “Minthe”. In dit verhaal zou Minthe verliefd zijn geworden op de god van de onderwereld (Hades). Deze verliefdheid mondde uit in een relatie tussen Hades en Minthe, maar daar was Persephone (de vrouw van Hades), het niet mee eens. Toen zij het ontdekte veranderde ze Minthe uit wraak in een plant. Hades miste haar echter nog steeds. Hij zou daarom de ‘geur van Minthe’ aan de plant hebben gegeven. Een geur die het best te omschrijven is als verfrissend, maar tegelijk kalmerend.

Menthol kristallen en spirituele betekenissen.

Menthol kristallen worden voor spirituele doeleinden gebruikt om bij je te dragen als amulet en/of als wierook gebruikt, waarbij de rook en het dragen ervan bekend staat om:

• Openen – of in balans – brengen van het keelchakra (het jezelf durven uiten)
• Stress te verminderen.
• Werkt zowel fysiek als op spiritueel gebied verfrissend (geeft nieuwe inzichten)
• Bevordert helderheid bij meditaties en momenten waar focus nodig is.
• Reinigend bij (eigen) negatieve emoties en negativiteit in de omgeving.

Extra informatie

Gewicht N/B
Menthol kristallen

50 gram, 100 gram