Kaarsen magie: alles over hoe jij manifesteert met kaarsen.

Kaarsen magie is al eeuwenoud. Ik ben zelfs geneigd te zeggen: oeroud. Het heeft namelijk veel overeenkomsten met vuurmagie. Met kaarsen magie echter, kun je jezelf beter toespitsen op specifieke doeleinden en uitkomsten. In dit blog en de andere kaarsen magie blogs gaan we er uitgebreid op in. Lees snel verder. 

Kaarsen magie is naar mijn mening een eenvoudige en mooie manier om energie te sturen. 

Je kunt kaarsenmagie gebruiken voor zoveel verschillende doeleinden. En oh ja, zolang je er niet bij vermeldt dat je een heks bent, lijkt het overal op de wereld volkomen geaccepteerd. 😉

Denk bijvoorbeeld aan; het kaarsje dat gebrand wordt als er iemand ziek is, iemand steun nodig heeft óf de traditie verjaardagskaarsjes op een taart uit te blazen – en hierbij een wens te doen.  

Hekserij? Hmm, daar zullen de meningen over verdeeld zijn.

Dergelijke tradities komen overigens niet uit de lucht vallen. Sinds de mensheid bestaat is er al een behoefte aan manifesteren. Het kaarsblazen op een feestje is slechts een klein restantje. Een beetje jammer toch? Want kaarsen magie is nou net zo’n voorbeeld dat laat zien dat manifesteren heel makkelijk gaat.  
 
De kaars is een beetje gedoofd als het gaat om manifesteren. Badum, tsss. Maar waarom?  
We zijn in de eeuwen hiervoor ook bang gemaakt. Door wie? Vooral de kerk. Het mocht je vooral niet teveel voor de wind gaan, anders werd je al snel bestempeld als heks. Dat hoofdstuk uit de geschiedenis kennen we allemaal natuurlijk.

Enfin. Om een lang verhaal kort te maken: we keken dus wel uit met wat we wilden manifesteren. Die angst om te manifesteren zit nu nog in ons collectieve bewustzijn. En guess what? Die angst mag er uit!  

Want we zijn allemaal prachtige mooie mensen, die alles mogen vragen en alles mogen wensen én dus ook alles mogen verwachten. 

Het universum handelt naar wens – en ‘overvloed’ is er voor iedereen. 

Wat dit met kaarsen magie te maken heeft? In mijn ogen alles. Want door de energie die vrijkomt met de magie van de kaars, vertrouw je jouw vraag toe aan de kosmos.  
 
En de kosmos? Die geeft precies wat nodig is als antwoord op jouw vraag. Dus… be carefull what you wish for! 

Kaarsen magie wordt overigens niet alleen gebruikt om te manifesteren of af te drijven. Het wordt ook gebruikt om te orakelen en heel vaak wordt er een combinatie tussen kaarsen en andere middelen gebruikt. 
 
Denk aan kaarsen magie i.c.m.  
Geuren. 
Kleuren. 
Symbolen (zalven en kerven).
Edelstenen.   
Orakelen. 
Getallen en nummers. 

Voorbeeld: wil je met kaarsen magie meer geluk op werkgebied manifesteren? Dan kan je bijvoorbeeld de kaarsvlam en het kaarsvet lezen. Zo voorspel je hoe – en in welk tijdspad – je wensen zich wel of niet zullen manifesteren. 

Maar.. Hoe je kaarsen magie ook wilt gaan inzetten. Het begint altijd met een goede basis. 
 
Dit zijn volgens mijn visie de stappen voor het werken met kaarsenmagie. 

  1. Verwoord je intentie duidelijk. 
  2. Zorg dat je mindset krachtig en helder is. 
  3. Kies je kleur (indien je met kleuren wilt werken). 
  4. Kies je geur (indien je met geuren wilt werken). 
  5. Kies je symbolen. 
  6. Bereid je intentie voor (d.m.v. zalven, bestuiven, inkerven, petitie, sighil, brief, gedicht, spell, etc.). 
  7. Kies je plek, maanstand, planeet standen, tijdstip, etc. 
  8. Zorg ervoor dat je niet gestoord wordt door anderen. Brand je kaars met opperste concentratie.