Kaarsvlam en kaars-was lezen: 

Ga je aan de slag met kaarsenmagie en wil je de betekenis van de vlam en het kaarsvet achterhalen? Bekijk hier de betekenissen. Luister ook altijd naar je gevoel.

Vlam wijst naar het Noorden: Het noorden staat voor fysieke manifestatie, en staat symbool voor; zuiverheid, puurheid, onschuld, innerlijke groei, dood en wedergeboorte en is paradoxaal. 

Vlam wijst naar het Oosten: Het oosten staat altijd voor geboorte, het oosten staat symbool voor nieuw leven, voor een nieuw begin, voor de kracht van creatie, voor optimisme, voor visioenen, voor hoop en helderheid. 

Vlam wijst naar het Westen: Het westen staat voor volwassenheid, voor innerlijke kracht, voor heling van al je wonden. Het is de plaats van liefde, een open hart, en kun je zien war het leven je werkelijk heeft gebracht. 

Vlam wijst naar het Zuiden: Het zuiden staat voor initiatie, het staat voor je jeugd; de richting van het pure leven zonder enige terughoudendheid. Het is de richting van de onschuld en de richting van het verliezen van je onschuld, zo ontwikkel je verantwoordelijkheid.  Het zuiden staat voor actie. En vanuit de actie waar je het volle leven tegemoet gaat.                                                                                                                              

Sterke vlam:  Als je kaars stevig brandt betekent dit dat er kracht en energie naar je manifestatie gaat. Een heel goed teken dus. 

Zwakke vlam:  Er is sprake van oppositie. Het ritueel zal waarschijnlijk nog wel een paar keer moeten worden uitgevoerd om het beoogde succes te behalen. 

Springende vlam:  Er is sprake van rauwe emoties en er vind een explosie van energie plaats. 

De vlam trilt zonder duidelijk oorzaak:  Er komt verandering in de huidige toestand. 

Als je kaarsvlam stevig brandt:  Is dat een prima teken, omdat hieruit blijkt dat alle kracht en energie gebruikt gaat worden voor het doel. 

Het uiteinde van de vuurtong heeft een lichte kleur:  Succes, geluk en verbetering van de huidige toestand. (Maar als de gloed maar even duurt, duurt de meevaller ook maar even)                                                                   

De vlam beeft en is onzeker:  Een komende ontgoocheling.  

De vlam is klein, geeft weinig licht: Voorzichtig zijn met het nemen van beslissingen. 

Vlam beschrijft een spiraal/wentelt om zijn eigen as: Wijst op aanwezigheid van mensen die kwaad over je huis willen brengen. 

Vlam is rank en slank, lijkt zich naar beneden te willen richten:  Een teken van gevaar.                             

De vlam is heel smal en hoog (15-20 cm):  Iemand bedriegt je of je krijgt in de toekomst een financieel voordeel.  

De vlam lijkt te dansen en beweegt op verschillende manieren: Een ‘energie’ is blij dat er contact tot stand kwam en wil graag troost of advies geven.  

Plotseling doven zonder oorzaak:  Een rampbericht? Als het doven iets geleidelijke gaat is dat een teken dat je beter opnieuw kunt gaan beginnen met het vaststellen van je doel en beter voor moet bereiden. Het kan ook zijn dat iemand de boel aan het tegenwerken is. 

Dovende vlam: Je doel is gemist, het best kun je opnieuw beginnen en zet je intenties dit keer zorgvuldiger neer, ook kan het zijn dat iemand je creatie probeert tegen te houden.        

De vlam blijft rustig branden:  Er wordt aandachtig naar je geluisterd. 

Vlam knispert sterk:  Er zijn meningsverschillen of zelf ruzie. 

Een knisperende vlam:  Het kan zijn dat iemand van de spirit wereld met je communiceert, probeer je af te stemmen op dit geluid, zodat je gaat begrijpen wat er gezegd wordt. 

Als de vlam sterk knispert:  Is er onenigheid of ruzie omtrent je intentie/doel van het branden.               

De vlam knispert zacht en onregelmatig: De spiritwereld communiceert met  je de gedachten zijn puur. 
De vlam knispert regelmatig maar mild:  Iemand heeft autoriteit, iemand deelt orders uit.   

– Saskia Bos – 

Vorige blog gemist? Check dan eerst deze oefening voor kaarsen magie.