Bij verschillende vormen van magie zijn getallen/nummers belangrijk, ook bij de kaarsen magie. 

Als je gelooft in een hogere macht of een energie die ons verbindt, dan is het goed om naast de hoeveelheid kaarsen die je brand, er 1 apart neer te zetten hiervoor. 

1 kaars: is voor 1 doel, 1 mens, 1 gebed, of voor het begin van iets.  1 kaars is een  rechtstreekse vraag!   

2 kaarsen: is balans brengend en houd de energie van de kaarsen in het huis. Bij een romantisch  etentje  waarbij de sfeer en het contact daar tussen 2 mensen moeten blijven, brand je 2 kaarsen. 

3 kaarsen: is voor goddelijke kracht, om balans te vragen, voor liefde die niet lichamelijk is…. alle goeds bestaat uit 3. 

4 kaarsen: is voor balans bij groepen, gezin enz. Ook hierbij blijft de energie daar waar het al  aanwezig is. 4 is aards (4 windstreken) en wordt ook gebruikt voor de voortgang van materiële zaken. 

5 kaarsen:  is voor vrienden ( groepsbalans + 1 voor het hogere), maar ook voor het herstellen  van tegenslagen.  

6 kaarsen: is wat omstreden….voor sommigen is de 6 het getal van het kwaad, anderen zien  het  juist als een volmaakt getal omdat het de som is van zijn eigen factoren (1,2,3) en de som van 2×3 is.  

6 wordt gebruikt voor zaken in de huiselijke kring en evenwicht. Ik zelf brand nooit 6 kaarsen, behalve als het 2x 3 is en dit duidelijk te zien is aan de kleur   of standplaats van de  kaarsen. 

7 kaarsen: wordt vaak gebruikt voor occulte zaken. 7 is een getal van het ongeziene,  het filosofische en het spirituele. keren of te neutraliseren. 

8 kaarsen: branden heb ik nog niet gedaan, het getal 8 is een doorlopend getal, 2 nullen op elkaar of 2×4 en staat voor wilskracht en individualiteit. Volgens sommigen is het ook het getal van spijt en zou je 8 kaarsen kunnen gebruiken om iets goed te maken.         

9 kaarsen: is voor alles wat eindig is…volmaakt is, of om dit te bereiken. Het getal 9 is het uiterste getal en wordt beschouwd als een speciaal getal met heilige betekenis. 9 is ook het overgangsgetal. 

11 kaarsen: is voor het speciale bewustzijn, balancerend tussen goed en kwaad. 

12 kaarsen: is voor krachtige volledigheid. Er zijn 12 maanden, dierenriem tekens. 

13 kaarsen: ..oei….voor sommigen is het afroepen van ongeluk en slechte vrienden, maar ik hoor ook veel mensen voor wie dit getal juist het tegenovergestelde betekent. 

– Saskia Bos –