Jeneverbes hout

2.955.75 incl. btw

Artikelnummer: N/B Categorieën: , Tags: , , , ,

Beschrijving

Jeneverbeshout wierook

Jeneverbes hout draagt een lichte, maar fijne energie met zich mee. Het wordt afhankelijk per land en cultuur anders ingezet.

Jeneverbeshout geeft een vernieuwde vorm van levensenergie, het versterkt onze waardigheid waardoor we steviger in onze schoenen staan. Het is tegelijkertijd een krachtige spirituele reiniger, voor jezelf en je omgeving!

Als wierook werd jeneverbes hout, net als veel andere wieroken ingezet om spirituele bescherming te bieden én negatieve energie te verdrijven. Hier wordt het tot op de dag van vandaag nog steeds voor gebruikt, bij o.a. huisreinigingen, maar zelfs in de buitenlucht. Elke cultuur geeft weer andere betekenissen aan het hout.

Zo wordt door Kelten jeneverbeshout voornamelijk gezien als een krachtige beschermende wierook, een wat minder bekende associatie, maar zeker gebruikelijke is die met vruchtbaarheid.

De native Americans? Die gebruikten jeneverbeshout ook als wierook voor andere rituelen. Zo werd juniper hout bijvoorbeeld ook gebrand wanneer een familielid overleed. Door het branden van jeneverbes hout zou de ziel gereinigd van diegene gereinigd worden, waarna alle negatieve energie en emoties zouden verdwijnen. Net als in veel culturen geloven de native americans dat je deze negatieve emoties door het leven heen opbouwt en bij je houdt, zoals bijvoorbeeld onverwerkte trauma’s. Daar sluiten we ons volledig bij aan. Enfin. Vervolgens zou m.b.v. de rook het makkelijker zijn voor de overledene om zijn reis naar het hiernamaals te kunnen maken.

Er zijn overigens ook andere gebruiken waarbij de rook van jeneverbes de te overlijden of pas overledene stamleden zou zuiveren van negatieve emoties en energie. En tot slot.. Niet alleen mensen, maar ook (heilige) plekken worden gezuiverd door jeneverbes hout te branden.

Spirituele toepassingen van jeneverbes hout wierook:

• Spiritueel reinigen van je huis (negatieve energie verdrijven)
• Spiritueel reinigen van jezelf
• Jezelf en/of je huis beschermen tegen negatieve energie
• Stimuleren van nieuw gevonden levensenergie
• Je mood boosten.
• Je waardigheid verder ontwikkelen (en/of terugkrijgen)
• Ondersteunend bij het afscheid nemen van niet helpende patronen

Extra informatie

Gewicht N/B
Jeneverbeshout

50 gram, 100 gram