Green Hojari

17.5029.95 incl. btw

Beschrijving

Green Hojari (exclusieve wierookhars)

Green Hojari (in het Nederlands: Groene Hojari), is een vrij onbekende, maar erg exclusieve soort wierookhars uit Oman. Het is zelfs een van de meest exclusieve harsen ter wereld! Waarom hij zo exclusief is? Dat is misschien best logisch als je wat meer achtergrond informatie hebt..

Heb je de teksten gelezen van de andere Boswellia Sacra wierookharsen? Top. Dan weet je dat er gewone Boswellia wierookharsen zijn (gemixt uit verschillende soorten harsen van Boswellia bomen) en die ruiken erg lekker. Je hebt de Boswellia Sacra die uit een select aantal Boswellia bomen gewonnen wordt én dan komt, je raadt het al. De groene Hojari!

Als je deze wierook brandt ruikt het citrus en houtachtig, maar vooral ook erg fris! Zijn je zintuigen goed ontwikkeld? Dan kan je vaak ook kruidachtige ondertonen ruiken. Dit is dé meest exclusieve en pure Boswellia hars. In de tijden dat Sultans en Koningen nog meer regel dan uitzondering waren, werd er al volop hars als wierook gebrand.

De meeste koningen wilden, zoals je waarschijnlijk wel weet, altijd het beste voor zichzelf houden. Het beste (of liever gezegd, meest exclusieve) van de olibanum wieroken? Dat was dus de groene Hojari – en dat is het nog steeds.

Maar..

Nu is het gelukkig niet meer alleen voor koningen en kan jij je ook je eigen groene hojari “toe-eigenen”, zullen we maar zeggen 😉

Wat belangrijk is om te weten over groene Hojari.

De kleur van de wierookhars is afkomstig van Chlorofyl (wordt aangemaakte tijdens de fase van fotosynthese). Met de tijd vervaagt deze stof. Dat proces kan jij vertragen door de wierookhars (vooral) donker, koel en droog te bewaren. Geen zorgen. Het aroma dat afkomstig is van groene hojari blijft jaren goed 😉

Open je een zakje en denk je “Hè!? Waar is de groene kleur”, dan is dat helemaal normaal. Tijdens het vervoer schuurt de wierookhars namelijk tegen elkaar en wordt daardoor makkelijk verpulverd. Helaas kunnen we dat ook niet voorkomen. Het ‘stof’ van dat geschuur, dat kan je van de korrels afvegen. Zo kan je de groene kleur weer beter zien.

Spirituele werking van groene hojari

• Werkt kalmerend (vermindert stress).
• Bevordert je concentratie tijdens meditaties.
• Zuiverende werking op ruimtes.

Extra informatie

Gewicht N/B
Green hojari

50 gram, 100 gram