Sandelhout

2.753.95 incl. btw

Artikelnummer: 803020 Categorie: Tags: , , , ,

Beschrijving

Sandelhout 

Een Indiaas kruid dat gebruikt wordt voor religieuze aangelegenheden, een balsem voor de huid en bij  meditatie. 

De eigenschappen zijn kalmerend en zouden een afrodisiacum zijn. Men vindt dit vaak als ingrediënt terug in parfums door zijn warme en aantrekkelijke geur. 

Sandelhout is niet goedkoop omdat het een beschermde houtsoort is. In India is de productie bij wet bepaald. Er zijn echter ook bomen in andere landen zoals China en Indonesië. De rode Sandelhout wordt steeds schaarser en men heeft hem vervangen door de Sandelhout West, ofwel Amyris, Amyris Balsamifera. De geur is minder lang aanwezig maar de magische toepassing is niet verdwenen. De geur van de Rode Sandelhout is veel krachtiger maar omdat hij beschermd wordt tegen overkap is het dus een kostbare houtsoort geworden. 

Het sandelhout wordt gebruikt in de Ayurvedische geneeskunde. De rook is kalmerend op het menselijke zenuwstelsel. Het wordt gebruikt bij woede, overprikkelde zenuwen, stress en zware emoties. Het creëert balans. De Ayurveda zegt ook dat het goed is bij angstaanvallen of emotionele schommelingen en indien er blokkades zijn worden ze verlicht zodat de weg vrij gemaakt kan worden om een ‘gelukzalig’ gevoel te bereiken. 

Sandelhout helpt bij een totale ontspanning van geest en lichaam en wordt soms erotisch gebruikt door zijn sensuele geur. Het stimulerende effect creëert een betere stemming. 

Bij meditatie is sandelhout een goede ondersteuning, het laat namelijk je gedachten sneller varen.  Het heeft een hele hoge frequentie. 

De magische toepassingen zijn dus meditatieve staat bereiken, kalmerend, harmoniseren en evenwicht, het stimuleert de intuïtie en brengt rust. Het wordt ook gebruikt bij reiniging van huizen en verdrijft negatieve gedachten, stimuleert compassie, liefde en bewustzijn en ontwikkeling van de het spiritueel vermogen. Een combinatie van sandelhout en frankinsence versterkt rituelen bij volle maan. 

Muggen zijn niet dol op deze geur. 

De eigenschappen van sandelhout zijn aards, beschermend, reinigend en helend. Het werkt op het hart en kruinchakra en is goed voor mensen die problemen hebben met zich open te stellen. 

De zalf die gebruikt wordt bij het Hindoeïsme is bedoeld om angst te verdrijven, men brengt deze zalf aan ter hoogte van het derde oog. Het zou het derde oog kalmeren zodat er een balans komt. 

De Indiase mythologie zegt dat de Sandelhout groeide in de Godenwereld, ze zouden de Goden en Godinnen die in deze wereld verblijven gelukkig maken. De aardse Sandelhout is een nakomeling van deze hemelse boom. Sandelhout werd gebruikt bij crematies om de overledene te begeleiden naar de Godenwereld. In de Vedische geschriften wordt van Wit Sandelhout gemeld dat de Ceylon prinsen gebalsemd werden met dit kruid. India bouwde sommige tempels in  deze houtsoort. Er is in India een tempelpoort uit de 1ste eeuw (vermoedelijk) die nog steeds zou bestaan, de Somnath, het pelgrimsoord bij uitstek van de Indiase cultuur. Somnath betekent de ‘Maangod’. Het heeft een heel rijke geschiedenis, ze behoort tot de een van de 12 heiligdommen van Shiva. Het is mede door het gebruik van sandelhout dat er een verbinding ontstaat tussen de Goden en de mensen. Ook in China wordt gebruikt gemaakt van Sandelhout met vergelijkbare elementen als de Indiase cultuur. 

Goden en godinnenbeeldjes werden vaak uit Sandelhout vervaardigt. 

Het staat in verbinding met water en de maan. 

 
De kruiden die wij aanbieden zijn bedoeld om te branden.

Bij wet zijn wij beperkt in het verschaffen van informatie over de toepassingen van kruiden. Gebruik je momenteel geneesmiddelen? Stop dan niet met de inname van deze medicijnen. Vervang medicijnen nooit zonder eerst een arts te raadplegen. Zorg dat u zich bij aandoeningen, complicaties, zwangerschap en andere afwijkende omstandigheden eerst goed laat informeren.

Wil je meer diepgaande informatie over het werken met kruiden en natuurlijke producten? Kies er dan voor om onze losse workshop: zintuigontwikkeling, het jaarprogramma opleiding tot heks of de workshop reeks: Bone Magic te volgen. Er is in de hekserij workshops volop ruimte om vragen te stellen – en zelf te oefenen – met het ontwikkelen van je zintuigen. Zintuigelijke ontwikkeling staat los van het inwendig gebruik van kruiden. We gaan in deze workshop niet in op de inname van kruiden.

Extra informatie

Gewicht N/B
Sandelhout

Sandelhout 50g, Sandelhout 100g