Copal negro

18.9549.95 incl. btw

Beschrijving

Copal negro (Bursera microphylla)

Copal Negro ken je misschien beter als “zwarte kopal” (copal). Een van de meeste exclusieve wierookharsen die er is. De wierookhars heeft heerlijke ondertonen van hout als je hem brandt en wordt als heilige hars gezien.

Dit is een van de harsen die als wierook erg belangrijk was/is voor de Maya’s. Deze specifieke variant heeft niet voor niets bij hen de naam “brein van de hemel” gekregen. Volgens de native americans zou de hars rechtstreeks in contact staan met ‘het goddelijke’. Het zou je spirituele groei (weer) versnellen en emotionele blokkades helpen op te heffen.

Deze zwarte variant van copal is vrij uniek in zijn soort en zeldzaam. Hij kan namelijk alleen geoogst worden van een Bursera microphylla boom en deze groeit maar op enkele plekken zoals het zuidwesten van de VS, Peru en in Mexico. De boom is moeilijk te vinden én moeilijk te oogsten. De oogst kan gebeurt daarom ook maar in kleine oplages. Het winnen van de hars zelf is ook een complex en moeilijk proces.

De native americans zetten Copal negro vaak in i.c.m. met Sweetgrass, salie, palo santo en enkele andere heilige kruiden, planten, harsen en houtsoorten. Dat doen ze al duizenden jaren. Zo zou copal negro volgens de native americans helpen om ziekte te verdrijven, de omgeving te reinigen en bescherming te bieden tegen negatieve energie. Het versterkt de verbinding tussen je lichaam en geest,

Als je met voorouderwerk aan de slag gaat (eren en samenwerken met je voorouders, in contact komen, etc), dan is dit een hars die vaak gebruikt wordt. Het zou namelijk ook de overledene zelf spirituele bescherming bieden.

Extra informatie

Gewicht N/B
Zwarte copal

25 gram, 50 gram, 100 gram