Bijvoet 50g – 100g

3.504.95 incl. btw

Artikelnummer: 802047 Categorie: Tags: ,

Bijvoet kopen bij Moonchildren

Bijvoet kopen doe je makkelijk en snel bij moonchildren.nl hier vind je een ruim assortiment aan kruiden, wortelen en meer. Naast bijvoet hebben we nog volop andere zuiverende kruiden.

Bijvoet als spirituele reiniger

Als je denkt aan jezelf spiritueel reinigen en ruimtes beschermen denk je vaak eerst aan witte salie, terwijl je niet zo snel aan bijvoet (Artemisia Vulgaris) zal denken. Toch is bijvoet juist een hele krachtige spirituele reiniger die gekoppeld is aan het element vuur, logisch dus ook dat het kruidt gebrand wordt ter bescherming. Mugwort (bijvoet), werd in de Europese middeleeuwen al als magische beschermer gezien. Het is bijna een soort Nederlandse witte salie dus, tenminste.. qua spiritueel reinigende werking dan 😉

Hoe en waarvoor wordt bijvoet spiritueel gebruikt om te reinigen?

Bijvoet wordt gebruikt in smudgesticks en rituelen om ruimtes, voorwerpen en personen te reinigen van negatieve energie. Bijvoet, ook wel in het Engels: mugwort (mucgwyrt), was niet voor niets 1 van de 9 kruiden van de Angelsaksische Negen Kruiden Bedel (Nine Herbs Charm). Bekend van het gedicht over Woden.

"A snake came crawling, it bit a man.
Then Woden took nine glory-twigs,
Smote the serpent so that it flew into nine parts.
There apple brought this pass against poison,
That she nevermore would enter her house."

Andere spirituele werkingen van bijvoet

Bijvoet beschermt overigens niet alleen, maar het boost ook je moed en zelfvertrouwen. Om die reden werd het onder andere gedragen door reizigers (of aan hen meegegeven) als beschermende kracht tegen negatieve energieën en entiteiten, maar ook tegen wilde dieren. Of ze baadde zichzelf in de rook van bijvoet om beschermd te zijn tijdens de reis. Het werd om dezelfde reden ook bij thuiskomst in de schoenen gestrooid of om het huis heen.

Overigens werd en wordt bijvoet voor veel meer gebruikt dan dat. Zo werkt het ondersteunend bij meditaties, wordt het gebruikt om energetische blokkades te verhelpen en helpt het bevorderlijk voor het ontvangen van boodschappen. En ook buiten de grenzen van Europa is bijvoet bekend, zo werd het kruid in China gebruikt voor traditionele geneeskunde (wel de Chinese variant er van).

Waar hoort bijvoet spiritueel gezien bij?
Element: vuur in de context van voeding en om te branden en in de context als plant bij het element aarde
Planeet: venus
Spreuken: liefde en aarde-gerelateerde rituelen

Waar komt de naam Artemisia Vulgaris vandaan?

Het antwoord bestaat uit twee delen. De naam Artemisia is namelijk afgeleid van Artemis, de Griekse godin van de jacht en de wildernis. Ze werd aan de plant gekoppeld vanwege de wilde aard van de plant, ook staat Artemis voor de verbinding met vrouwelijke energie. Vulgaris is de wetenschappelijke benaming van planten en dieren.

Bij wet zijn wij beperkt in het verschaffen van informatie over de toepassingen van kruiden. Gebruik je momenteel geneesmiddelen? Stop dan niet met de inname van deze medicijnen. Vervang medicijnen nooit zonder eerst een arts te raadplegen. Zorg dat u zich bij aandoeningen, complicaties, zwangerschap en andere afwijkende omstandigheden eerst goed laat informeren.

Wil je meer diepgaande informatie over het werken met kruiden en natuurlijke producten? Kies er dan voor om onze losse workshop: zintuigontwikkeling, het jaarprogramma opleiding tot heks of de workshop reeks: Bone Magic te volgen. Er is in de hekserij workshops volop ruimte om vragen te stellen - en zelf te oefenen - met het ontwikkelen van je zintuigen. Zintuigelijke ontwikkeling staat los van het inwendig gebruik van kruiden. We gaan in deze workshop niet in op de inname van kruiden.

Extra informatie

Gewicht N/B
Bijvoet

Bijvoet 50g, Bijvoet 100g