Rode zonnehoed (Echinacea) 50g- 100g

3.504.95 incl. btw

Artikelnummer: 802103 Categorie:

Beschrijving

Rode zonnehoed (Echinacea)

Echinacea is ontstaan in het Grieks ‘Echinos’ wat ‘zee-egel’ betekent. 

De rode zonnehoed werd gebruikt door lokale stammen in Noord-Amerika (Great Plains). Zij gebruikten deze plant voor ontsmetting van wonden maar ook voor infecties van allerlei aard. In de medische literatuur verscheen deze plant in de 18de eeuw als medicijn bij zadelzweren waar paarden nog al eens last van hebben. De 19de eeuw was het dokter Meyer die de medicinale gebruiken in Europa introduceerde. Ook dokter Vogel leerde dit kruid kennen en koppelde deze aan wonden die heel moeilijk genazen maar ook goed was bij slangenbeten. De plant zou dan gekneusd en gekauwd worden om het als een pap aan te brengen op de wonde. Hij cultiveerde de plant in zijn tuin om import tegen te gaan. 

Wetenschappelijk is aangetoond dat deze plant inderdaad een ontstekingsremmend en weerstandsvermogende werking had. 

Het is een plant die zich richt naar de zon, typerend voor zonneplanten maar hij heeft ook een penwortel wat dan weer heel aardend werkt. Ook draagt hij Mars in zich omdat het kruid het afweersysteem versterkt. Ook wel de krijgersplant. 

De kleuren van de rode zonnenhoed zijn rood (bloed en DNA) en wit (positief effect en harmonie verhogend)

De plant is graag omgeven door soortgenoten en is een krachtige plant die niet zomaar onderdrukt kan worden. 

De Sioux gebruikten dit kruid bij rituelen dit als extra kracht bij te zetten. 

Ze gebruikten het ook als offer aan de geesten 

Dragen van echinacea zorgt voor innerlijke kracht tijdens de moeilijke tijden

Het is een bloem die geofferd kan worden aan geesten 

Het is goed voor verschillende kleine kwalen maar ook als mondwater, kruidenaftreksels, kompressen bij huidproblemen. 

Langdurig inwendig gebruik is af te raden omdat het lichaam eraan gewend kan raken. Voor gebruik een arts advies vragen aangezien het afgeraden wordt bij auto-immuunziekte, maar ook bij weefselstoornissen. 

____________________

De kruiden die wij aanbieden zijn bedoeld om te branden.

Bij wet zijn wij beperkt in het verschaffen van informatie over de toepassingen van kruiden. Gebruik je momenteel geneesmiddelen? Stop dan niet met de inname van deze medicijnen. Vervang medicijnen nooit zonder eerst een arts te raadplegen. Zorg dat u zich bij aandoeningen, complicaties, zwangerschap en andere afwijkende omstandigheden eerst goed laat informeren.

Wil je meer diepgaande informatie over het werken met kruiden en natuurlijke producten? Kies er dan voor om onze losse workshop: zintuigontwikkeling, het jaarprogramma opleiding tot heks of de workshop reeks: Bone Magic te volgen. Er is in de hekserij workshops volop ruimte om vragen te stellen – en zelf te oefenen – met het ontwikkelen van je zintuigen. Zintuigelijke ontwikkeling staat los van het inwendig gebruik van kruiden. We gaan in deze workshop niet in op de inname van kruiden.

Extra informatie

Gewicht N/B
Rode zonnehoed

Rode zonnehoed 50g, Rode zonnehoed 100g