Benzoin Siam

10.9519.95 incl. btw

Beschrijving

Benzoin Siam (Styrax tonkinensis)

Een hele kostbare en exclusieve wierookhars, maak kennis met de Benzoin Siam hars. Officieel bekend als de Styrax tonkinensis. Maar waarom is deze wierook / hars zo duur?

Dat komt omdat hij alleen van een hele specifieke boomsoort gewonnen kan worden, de Styrax Tonkinensis. Deze groeit vrijwel alleen in Zuidoost-Azië én alleen in specifieke regio’s. Er zijn dus wel meerdere soorten Benzoëhars (benzoïn) verkrijgbaar, maar dit is simpelweg degene met de beste kwaliteit, de meeste exclusieve, maar daarom ook duurder dan gewone Benzoë / Benzoïn.

Het is vaak moeilijk om überhaupt aan deze hars te komen. De hars wordt namelijk handmatig geoogst, gezuiverd en vervolgens verder verwerkt. Dat kost behoorlijk wat tijd. Benzoin is bekend in de alternatieve geneeskunde en wordt ook in parfums gebruikt, waardoor de prijs steeds verder is gestegen en nog steeds stijgt. Ook daarbij is deze hars de best gewaardeerde, maar er worden ook andere benzoïn harsen gebruikt.

Dan zijn er ook nog minder genoemde redenen. Zo wordt Benzoin siam al eeuwen voor spirituele doeleinden ingezet. Met name voor bescherming en zuivering van de geest. In lokale mythologische verhalen wordt Benzoin Siam geassocieerd met het goddelijke. Daarom wordt het ook vaak ingezet om de verbinding met hogere energieën tot stand te brengen en de verbinding te versterken.

Verder zorgt het branden van de hars voor een heerlijk ontspannen gevoel. Daarom wordt het ook vaak puur als wierook gebruikt, maar ook in geurkaarsen verwerkt.

Benzoin Siam kan je goed inzetten als ondersteunend middel bij persoonlijke en spirituele transformaties. Ook binnen het Sjamanisme wordt het daarvoor ingezet.

Benzoë Siam helpt als ondersteuning bij het helen van onze emoties. Je krijgt er een geruststellendgevoel van, ook als het even tegenzit.. Het zorgt voor harmonie en innerlijke rust.

Bij het branden van de Benzoin Siam hars ontstaat een heerlijke balsamico zoete, vanille geur die de kamer vult en zuivert.

Extra informatie

Gewicht N/B
Benzoin Siam

50 gram, 100 gram