Pepermunt 50g – 100g

2.503.95 incl. btw

Artikelnummer: 802013 Categorieën: , Tag:

Beschrijving

Pepermunt

De kruiden die wij aanbieden zijn bedoeld om te branden.

Bij wet zijn wij beperkt in het verschaffen van informatie over de toepassingen van kruiden. Gebruik je momenteel geneesmiddelen? Stop dan niet met de inname van deze medicijnen. Vervang medicijnen nooit zonder eerst een arts te raadplegen. Zorg dat u zich bij aandoeningen, complicaties, zwangerschap en andere afwijkende omstandigheden eerst goed laat informeren.

Wil je meer diepgaande informatie over het werken met kruiden en natuurlijke producten? Kies er dan voor om onze losse workshop: zintuigontwikkeling, het jaarprogramma opleiding tot heks of de workshop reeks: Bone Magic te volgen. Er is in de hekserij workshops volop ruimte om vragen te stellen – en zelf te oefenen – met het ontwikkelen van je zintuigen. Zintuigelijke ontwikkeling staat los van het inwendig gebruik van kruiden. We gaan in deze workshop niet in op de inname van kruiden.

Pepermunt smaakt en ruikt verfrissend en het wordt al duizenden jaren gebruikt. Zowel als medicijn, smaakmaker, thee, geneesmiddel als voedsel, maar wat is het verhaal achter Pepermunt? We vinden haar o.a. terug in mythologische verhalen. De ‘onvruchtbare’ muntsoort is een kruising tussen Water- en Tuinmunt. Het verhaal daarachter zou zijn dat het afkomstig is van de nimf ‘Mentha’, zij viel voor Pluto. De vrouw van Pluto ‘Persephone’ zou Mentha gestraft hebben voor haar gevoelens. Uit jaloezie zou zij Mentha onvruchtbaar gemaakt hebben. Het verhaal kent ook een andere variant waar de moeder Demeter dit gedaan zou hebben.

Pepermunt en spiritualiteit?

Net als bij de andere kruiden, thee en specerijen kan Pepermunt voor iedereen een andere spirituele betekenis hebben. De uitleg en toepassingen die we geven berusten altijd op algemene bekendheden. Dit hoeft niet een-op-een voor jou van toepassing te zijn. Meer hierover kun je leren in de workshop zintuigontwikkeling, Bone magic (workshopsreeks), opleiding tot heks (een jaar) of in een op een begeleiding. Daarnaast geven we ook toepassingen die we zijn tegengekomen. Dat wil niet zeggen dat wij het zelf ook zo gebruiken of dat jij dit zou moeten doen. Wil je dit wel proberen? Kies dan iets wat bij jou en je intenties past.

Pepermunt staat bekend om zijn verkwikkende werking. Het stimuleert je lichaam en geest en helpt je focus te houden. Daarnaast wekt het lust op. Dat is waarschijnlijk de reden dat we het veel zien terugkomen in liefdesrituelen. Net als o.a. witte salie wordt Pepermunt gebruikt om negatieve energie, ziekte en entiteiten te verdrijven.

Pepermunt toepassingen

Waar wordt Pepermunt voor gebruikt?

Het branden van Pepermunt wordt ingezet wanneer je meer focus / concentratie wilt. Dit zorgt ervoor dat je makkelijker je intenties voor ogen kan houden. Plaats wat Pepermunt op een kooltje en ga vervolgens aan de slag met je ritueel / meditatie.

Het branden van Pepermunt geeft ademruimte om na te denken en dingen scherp te zien. Het reinigt de ruimte van negatieve emoties en angsten. Dit helpt je deze weg te sturen / los te laten.

Als je veel prikkels krijgt wanneer je met mensen in aanraking komt kan Pepermunt je helpen dit los te laten. Je kan je hierop focussen bij het drinken van thee ervan of bij het branden ervan. Belangrijke opmerking, drink het niet als je zwanger bent. Verder verzoeken we je altijd voor inname van een kruid contact te zoeken met een medisch expert of professional.

Wordt je gewezen op egocentriciteit of hoogmoed? Dan kan Pepermunt je helpen om deze gevoelens meer te matigen. Focus je bij het branden van Pepermunt op een kooltje bij dit gedrag los te laten.

Er zijn nog veel andere manieren om Pepermunt in te zetten. Je kan bijvoorbeeld een hanger, klein potje, buideltje of amulet maken of gebruiken om de kracht ervan bij je te dragen. Je kan het ook mengen met bijvoorbeeld kruiden of stenen die je intentie versterken.

Waarschuwing:

Raadpleeg een arts, therapeut of deskundige alvorens planten te gebruiken in geval van zwangerschap, periode van borstvoeding, medicijngebruik en ziekte. Planten kunnen bijwerkingen, contra-indicaties en interacties met andere geneesmiddelen hebben.

Extra informatie

Gewicht N/B
Afmetingen N/B
Pepermunt

Pepermunt 50g, Pepermunt 100g