Kaarsjeskruid 50g – 100g (Koningskaars)

3.955.95 incl. btw

Artikelnummer: 802077 Categorie: Tags: ,

Beschrijving

Koningskaars (Verbascum thapsus)

Volgens Agrippa is de planeet die haar regeert Mercurius en volgens Culpepper is het Saturnus. Het is een giftig kruid en geassocieerd met de duivel, de slang. Het is dan ook een kruid uit de Slangekruid-familie. Bij de Grieken werd ze gerelateerd aan het element ‘vuur’. 

Het is een kruid dat groeit in verstoorde bodems, ze neemt haar voedingsstoffen uit de donkere diepte van de aarde. 

Koningskaars en de planeten

Mercurius, de planeet van moed, geeft haar toepassing dan ook aan alles waar ‘moed’ voor nodig wordt geacht. Een koningskaars groeit naar omhoog, ze staat trots met haar bloemen naar de lucht waardoor deze een moeden kracht uitstraalt. Ze trotseert de wind, het weer, de zon, … het is zoals een wachterstoren. Ze is waakzaam en groeit waar ze niet hoort te groeien. Ze is dus heel verrassend. 

Gezien ze een slangenkruid is dat haar eer aandoet kunnen we stellen dat ze eeuwig zichzelf kan voortplanten omdat ze zichzelf blijft bestuiven. Ze doet dit door haar bloemen te sluiten. Door de natuurkrachten in haar op te nemen maakt ze dus gretig gebruik van haar voortplanting. Maar in contact met water verdoven ze het leven. 

Koningskaars als spirituele beschermer

Als de koningskaars gedragen wordt als amulet of talisman beschermt deze zich tegen handelingen van onzeker gedrag, gedrag dat verdoezeld wordt en hierdoor de ware toedracht verborgen blijft, ze onthult de ware aard. Gedroogd blad worden toegepast bij wieroken om de negatieve krachten te weren, het psychisch bewustzijn te verhogen, de spirituele communicatie te versterken. Ze beschermt tegen nachtmerries en brengt moed en standvastigheid. 

Door al haar eigenschappen is ze een kruid dat ingezet kan worden waarbij de voorouders op de voorgrond staan maar ook het nageslacht, het zijn de regeneratieve eigenschappen die hier naar voor komen. 

Mythologisch: Odysseus gebruikte de koningskaars tegen Circe, dit om de betoveringen af te weren. 

Rituelen: koningskaars werd gebruikt om de takjes in de midzomervuren te offeren en zo hekserij en andere toverij tegen te gaan. Ze wordt geassocieerd met het element vuur. 

Een mengsel om een bepaald gebied te vrijwaren van negatieve krachten zou bestaan uit dille, zout, venkel en koningskaars 

Andere toepassingen

 Leiding
 Wijsheid
 Kennis 

Bij wet zijn wij beperkt in het verschaffen van informatie over de toepassingen van kruiden. Gebruik je momenteel geneesmiddelen? Stop dan niet met de inname van deze medicijnen. Vervang medicijnen nooit zonder eerst een arts te raadplegen. Zorg dat u zich bij aandoeningen, complicaties, zwangerschap en andere afwijkende omstandigheden eerst goed laat informeren.

Wil je meer diepgaande informatie over het werken met kruiden en natuurlijke producten? Kies er dan voor om onze losse workshop: zintuigontwikkeling, het jaarprogramma opleiding tot heks of de workshop reeks: Bone Magic te volgen. Er is in de hekserij workshops volop ruimte om vragen te stellen – en zelf te oefenen – met het ontwikkelen van je zintuigen. Zintuigelijke ontwikkeling staat los van het inwendig gebruik van kruiden. We gaan in deze workshop niet in op de inname van kruiden.

Extra informatie

Gewicht N/B
Kaarsjeskruid

Kaarsjeskruid 50g, Kaarsjeskruid 100g