Goudsbloem extra hoge kwaliteit 50g – 100g

3.957.50 incl. btw

Artikelnummer: 802009 Categorie: Tags: ,

Beschrijving

Goudsbloem

De bloemen zouden zich openen bij zonsopgang en zich sluiten bij zonsondergang. Dit maakt dat de plant zeer zon-gericht is net zoals de zonnebloem.

 In de Griekse mythologie is de zonnebloem vernoemd in de legende van Caltha. Caltha was een Grieks meisje dat verliefd werd op Apollo, de Griekse zonnegod. Steeds opkijkend naar de zon kwijnde ze weg en veranderde in een Calendula. 
 Een andere legende zegt dat de goudslboemenontstaan zijn uit de tranen van Venus toen Adonis stierf. 
 In onze contreien is ze gewijd aan Onze-Lieve-Vrouw 

Symbolisch staat ze voor dankbaarheid en haar liefdevolle herinneringen. We komen de goudsbloem net als de familie van chrysanten ook vaak tegen op grafmonumenten. Ze staat voor verdriet en samen met de cipres symboliseert ze de wanhoop. 

Iconografisch duidt ze rijkdom en hoop aan. 

Goudbloem werd gebruikt bij voorspellingen maar ook bij het kompas en tijdsbepaling. In de liefdesmagie zal de goudsbloemwortel en een violet zijden zakdoekje voor ‘geliefd te maken’ vooral bij meisjes. 

Alchemisten hebben haar gebruikt bij het zoeken naar ‘goud’. De goudsbloem is licht en vuur en wordt voornamelijk gebruikt in de zonnemagie door de kracht die ze bezit. 

Ze brengt vertrouwen en hoop met zich mee. Voor de ontwikkeling van de paranormale krachten kan ze helpen een toegangspoort te openen dat zich uit in helder dromen, en het zien van ‘aura’s. 

Een zalf gemaakt van calendula, rozenwater, stokroos, hazelaar, tijm zou door illusies heen kunnen kijken. 

Element en associatie 

 Mannelijk
 Vuur

Symbool voor liefde en trouw, hoop. Beschermend. 

Toepassing

1. In mojo-zakjes kan ze onder het kussen of matras zorgen voor heldere dromen en nachtelijke wezens te weren. Maar ook als geluksbrengers in zaken, gerechtelijke aangelegenheden of sollicitaties. 
2. In mojo-zakjes tegen negatieve krachten van externe factoren 
3. Voor het herdenken van de overledenen kan de calendula gebrand worden, zoals bij Samhain

Calendula als ‘healing’ van emotionele wonden. De interne factoren 

4. Herkenning van angsten zodat men een beter begrip krijgt van het zelf. 
5. Acceptatie van wat niet veranderen kan. 
6. Moed en hoop 
7. Verhogen van zelfliefde
8. Empathie 

Goudsbloem met Papaver werkt verzachtend en gezien ze zij een zongerichte plant is getuigd ze van gehoorzaamheid.

 De kruiden die wij aanbieden zijn bedoeld om te branden.

Bij wet zijn wij beperkt in het verschaffen van informatie over de toepassingen van kruiden. Gebruik je momenteel geneesmiddelen? Stop dan niet met de inname van deze medicijnen. Vervang medicijnen nooit zonder eerst een arts te raadplegen. Zorg dat u zich bij aandoeningen, complicaties, zwangerschap en andere afwijkende omstandigheden eerst goed laat informeren.

Wil je meer diepgaande informatie over het werken met kruiden en natuurlijke producten? Kies er dan voor om onze losse workshop: zintuigontwikkeling, het jaarprogramma opleiding tot heks of de workshop reeks: Bone Magic te volgen. Er is in de hekserij workshops volop ruimte om vragen te stellen – en zelf te oefenen – met het ontwikkelen van je zintuigen. Zintuigelijke ontwikkeling staat los van het inwendig gebruik van kruiden. We gaan in deze workshop niet in op de inname van kruiden.

Extra informatie

Gewicht N/B
Goudsbloem

Goudsbloem 50g, Goudsbloem 100g