Vaak hoor ik mensen spreken over ‘zwarte en ‘witte magie’. Sommige mensen gebruiken deze termen vaak, in mijn visie zou men dit niet moeten doen. Helaas trap ik soms ook in deze vragen die eigenlijk raar zijn, wanneer je je met magie bezighoudt Mijn inziens heeft een rascistische ondertoon. Bij zwarte magie word vaak uitgegaan dat de rituelen ‘slecht’ zijn en daarom als ‘zwarte magie’ worden bestempeld.

De rituelen komen vaak uit tradities zoals Hoodoo, de traditionele Afrikaanse traditionele volksmagie. Over het algemeen is magie zelf niet alleen ‘goed’ of ‘slecht’: beseffen te weinig dat het een hulpmiddel is. Van tijd tot tijd zijn we allemaal egoïstisch, jaloers en bekrompen, en eerlijk gezegd ondanks dat we allemaal geweldige heksen zijn is dat oké. We blijven eenmaal mens, we hebben ook goede kanten die liefdevol zijn.

Ik spreek liever niet in de termen ‘zwart, wit of goed of slecht’. Hiermee verloochen ik mezelf want ik ben dit alles! En jij?

Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop